Nu har vi golv!

Dagen har spenderats i huset. Idag fick gubbarna klart golvet i vardagsrummet och det blev kanon. Jag är glad att vi valde just det golvet, inte för ljust och inte för mörkt. Det gjorde sig kanon med den ljusa tapeten också. Jag är så nöjd och glad =)
 

Resultatet
 
 
Bosse blir som en annan hund där ute. Mycket mer gosigare och pussigare än vanligt. Han kommer nog trvias bäst av alla.
 
Själv har jag spenderat dagen med att klippa gräset. Det tog bara ca 2 timmar och jag va helt färdig. Inte tänker man på att gräsmattan är så stor åndå. Hjälp!
 
 

Underbara fjällen!

Förra veckan drog vi iväg en vecka till Jäckvik för lugn, ro och stora fiskar. Det är inte så mycket vila egentligen men man behöver den där veckan till att komma bort från stan och idioter.
 
Här mår man fint.
 
 
I år fick vi rätt bra med fisk även om det va mycket smått och några på 0,5 kg. Vi fick även röding vilket va första gången för mig. Dom ska ju va rätt knepiga att få.
 
Vädret kunde ha vart bättre men vi hade inget regn iaf. Det va en riktigt bra vecka.
 
Bosse va förresten lite mer terrorist än vanligt. Fiskarna va extra roliga att jaga i år. Speciellt när dom fortfarande är i vattnet och sitter fast på kroken.
 
 
 
 
 

Lite semester då..

Idag fyller min underbara gubbe år, grattis grattis.
Igår kväll bakade jag sockerkakan till en tårta och runt 6 imorse fortsatte jag så vi fick en god frukost. Måste erkänna att resultatet blev helt okej för att vara första gången. Gubbarna på tårtan kom från vårt egna land, så det va lite extra gött då =)
 
 
Idag jobbade jag mitt sista pass på en vecka. Imorron drar vi till fjällen för fiske och lugn och ro.
Ha det gött, det kommer jag iaf att ha!

Resan till Kiruna

I måndags morse packa vi in oss i bilen och åkte mot våran mini semester i Kiruna. Det blev en ganska spännande resa som kunde slutat väldigt illa väldigt fort. En gång fick vi nästan välja mellan bilen framför eller 2 renar. Som tur va hann gubben bromsa in i tid men det va på håret. Dom söta men ack så dumma renarna fick oss att bromsa in ett antal gånger efter vägen. Bosse va tokig på dom.
 
Innan vi svängde in mot Kiruna så stanna vi i Jukkasjärvi och spana in platsen där ishotellet byggs upp varje år. Så nu vet vi vart vi ska på min 29+ årsdag. Mäktigt.
 
Väl framme i Kiruna så intog vi platsen som riktiga turister och vi blev inte besvikna. Jag kan stark rekommendera Kiruna till alla som uppskattar vår vackra och Svenska natur.
 
En bit av staden och den stora och mäktiga Kirunavaara- Världens största och modernaste underjordsgruva.
 
 
Det häftigaste av allt va nog att få se Kebnekaise. Lite till vänster om mitt på bild. Trodde aldrig man skulle kunna se henne där ifrån men det va visst inte jätte långt, 8,5 mil.
 
 
Kiruna kyrka- vald till Sveriges vackraste byggnad genom tiderna. Jag är nästan beredd på att hålla med. Den va riktigt vacker på alla sidor.
 
 
Det enda som jag skulle kunna klaga lite på är stugan som vi fick på campingen, den va inte riktigt som vi trott. Tur man kunde sitta ute och njuta istället.
Här uppe blir det ju aldrig mörkt på sommaren men där uppe går solen aldrig ner.
 
 
Vi har redan börjat planera inför en tillbaka resa nästa sommar. Då att vandra istället.
 
 

Söndag

Så då har man varit duktig och jobbat idag trotts att jag skulle varit ledig. Självklart ställer man ju upp om man kan och söndagar är väldigt svåra att tacka nej till.
 
Jag har nyss packat lite inför våran mini semester till Kiruna som bär av imorron bitti. Vi har sagt länge nu att vi skulle åkt upp men det har inte blivit av förrens nu. Vi kommer att bo i en hotellstuga så att Bosse kan hänga med.
Gubben har ju bott där uppe när han va liten så för han blir det kul att få spana runt. Jag själv tycker bara det ska bli kul att få besöka Sveriges nordligaste stad. Det blir nog bra och framförallt skööönt.
 
För övrigt så håller gubbarna på i huset och idag började dom tapetseringen av vardagsrummet så nu vet vi att vi valde rätt tapeter. Den här gången blir det ljusa istället för mörka.
 
Sen har vi haft besök från Götet och det resulterade i en mycket trevlig whiskykväll.
 
Ha det gött. Det ska jag ha =)

Renoveringstorsdag

Idag slutade jag tidigt så jag hann till huset och heja på gubbarna som sliter väldigt hårt för att få vår drömkåk perfekt. Det är faktiskt på god väg =)
 
Vardagsrummet just nu.
 
 
Bosses favorit plats. På trappen och spana ut.
 
 
En bit av gården och jordgubbslandet. Som gärna får börja mogna nu.
 

Renoveringsonsdag

Idag är jag ledig och kunde följa med gubbarna och fixa i huset. Igår målade dom taken i sov och vardagsrummet så idag blev det till att riva tapeter. Fy fan vilken jobbig syssla.
 
Säljaren va också där och fixade, vi har hyrt honom som hantverkare för dörr och väggarbeten och det går undan.
 
Strax ska vi åka och hämta tapeterna som vi beställt. Ska bli intressant att se vad vi får dock. Praktikanten som "hjälpte" oss beställa va inte helt hundra. Men får vi rätt så blir det finfint på väggarna sen.
 
Jag är glad =)

DRÖMKÅKEN!!!

Idag ska vi åka iväg och köpa tapeter och golv. Anledningen: Vi har ÄNTLIGEN hittat vår drömkåk. Många vet redan om detta för vi har haft så svårt att hålla tyst men eftersom inget köp är klart än har vi ändå försökt att va lite diskreta. Köptet är inte klart nu heller men vi har skrivit på ett "ta i hand papper" som ger oss laglig rätt att vara där nu tills bouppteckningen är klar. Till hösten blir huset vårat på riktigt.
 
Vi fick en RIKTIGT bra deal på huset, nästan för bra för att vara sann deal. Men som säljaren säger, det är många som ska dela på summan så summan spelar inte så stor roll. Bättre att ta pengarna till att renovera huset vilket behövs. Renoveringen har redan börjat och snart har gubben semester men jobb med huset. Tanken är att göra färdigt inne och ta fasaden nästa vår. Det här kommer bli KANON och vi är SÅ LYCKLIGA!!
 
 
Det är ett ganska litet men sött hus. 3 r o k + stor källare. Nyrenoverat badrum, men vi ska ändå göra om lite. Nyrenoverat stort kök, gäststuga och 2 utehus som kan va garage, förråd och verkstad. Ett stort odlingsland och ingen granne nära inpå. Hyffsat stor tomt och gångavstånd till en stor sjö där vi nästa år planerar att lägga till en båt. Det är även massa skog för Bosse att springa i även om vi planerar att inhängna en bit av gården.
Har jag sagt att det här kommer bli KANON!?! =D

Ojdå!

Shit va längesen jag skrev nu. Va ju inte alls meningen men jag har varit så sjukt trött på sista. Kan bero på att jag igår eftermiddag avslutade en 7 dagars jobbvecka. Det va tufft men ändå inte lika tufft som jag trott.
 
Jag mötte igår upp gubben utanför Mio för tanken va att köpa en ny soffa nu när dom ändå har rea. Soffan kändes kanon och så är den svart vilket kan va en fördel när man har ett troll hemma. Men det roliga i kråksången är ju att när det är rea så finns inget hemma. Soffan kommer först in v.30. Hur fan tänkte dom där? Just den veckan är vi till fjälls också så vi måste vänta ytterligare... men det kan ju ändå va nog så bra eftersom... fortsättning kommer ;)
 
 
Nu måste jag skynda mig för jag blir strax upphämtad av Marie och Tomas, vi ska till Burträsk marknad och köpa många kilo jägarbit =)

RSS 2.0