Valborg(s)

Jag gör just nu allt för att inte klia mig i huvudet, gubben håller på att färga mitt hår vilket är väldigt behövligt. Jag är så tacksam för att jag har en duktig frisör i min gubbe =)

Idag har jag vart duktig och planterat på balkongen, en ny blomma och en gul denna gång får pryda vårt bord. Sen har jag även planterat sockerärtor precis som förra året och hoppas på en lika bra skörd denna gång. Mina underbara svärföräldrar köpte mer jord till mig eftersom jag hade för lite, dom skulle ändå till affären. Tack tack.

Runt middagstid ska vi iväg till Simon och Rebecca som ska ha grillafton. Vi har givetvis inte köpt något kött ännu så om vi finner något sen blir det kors i taket. Undrar vad vi får käka idag? haha. Kul att komma bort ska det bli iaf men vi undrar om Bosse ska få hänga med eller inte. Han är lite bråkig just nu men det skulle nog göra han gött att få komma ut.

Trevlig Valborg!

Torsdag

Jag ville verkligen inte men jag sparka mig själv upp på cykeln och kom mig iväg och simmade. Självklart kändes det kanon när det va klart och jag satt i bastun. Gött Gött. Nästa gång blir på lördag om någon vill med? Då ska vi även besiktiga våran "vinterbil" så det gäller att hålla tummen hårt, vi behöver 2 bilar nu.

Trött och tråkig idag

Idag är min mage nästan helt "normal" men jag kommer mig ändå inte iväg och simma, jag orkar inte. Något som inte har försvunnit är min trötthet men jag vet ju att om jag bara kommer mig iväg så blir det bättre, så därför ska jag sparka mig iväg imorron. En annan dag är alltid bättre =)

Den här veckan har jag sagt till mig själv att du får lov att bara ta det lugnt med gött samvete och det är la precis vad jag har gjort hittills. Inte ens en duktig hemmafru har jag varit. Så kan det bli ibland speciellt när vädret blivit sämre för allt blir så mycket tråkigare då.

Jag är lite bättre nu, tack och lov!

Magen har som sagt gått upp och ner men den verkar bli bättre och bättre och idag är den nästan som vanligt igen. Gött Gött. Tack vare detta har jag inte vågat simma på nästan en vecka men om magen är som idag eller bättre så ska jag äntligen iväg och simma imorron igen.

Igår hade vi sånt underbart väder att Bosse fick sig en långis runt området och jag och gubben fick årets första promenad glass. Underbart! =)

Nu är det mindre än en vecka kvar tills min praktik börjar och jag börjar bli nervös. Det som oroar mig är att allt nytt men det är ju spännande också. Men tänk på alla kupong-tanter, grönsakskoder och hur pinsamt det kommer att bli att fråga efter legitimation för första gången. Det känns bra att Rebecca kommer att vara där.

Påskhelgen

Det har varit en väldigt lugn påskhelg för parasit jäveln har självklart drabbat mig, magen är inte okej så jag vill gärna va hemma så mycket som möjligt.

Men i fredags skulle vi fara och släppa Bosse i skogen när vi kör förbi gubbens mosters hus och där står gubbens föräldrar och vinkar så vi körde in där ist. Hönsen va inne så Bosse fick springa ur sig där ist medans vi bjöds på fika ute. Det är så underbart att vara där och jag älskar verkligen det huset och läget, så skulle man haft det.

I lördags va det middag hos svärföräldrarna och givetvis utbyte av påskägg här hemma =) Kvällen va lugn med en film som vi hade hyrt och vi la oss innan 10.

Idag va vi en sväng i Bureå och hälsa på Marie och Tomas och efter det va det påskmiddag hos svärföräldrarna. Kvällen blir lugn för magen är inte okej än. Fan jag hoppas skiten går över snart. Jag kokar jätte gärna en massa vatten hur länge som helst om bara våra magar får må bra.

Annars så har vi haft kanon väder här uppe, våren är tidig här och det gillar vi. Grönt har det blivt lite här och där och även vissa blommor har kommit upp och sen har vi ju min gubben i shorts =)

Glad Påsk!

Skärtorsdag idag

Jag har funderat över det här med våran parasit jävel som vi fått i vårt vatten, kan man diska i det? Sen ger jag blommorna av det men vi och Bosse dricker bara kokat vatten. Det borde finnas en ordentlig lista ute så man vet hur man ska göra. Jag är sjukt less på att koka vatten nu, jag gör ju inget annat.

Idag har det vart full fart, jag cykla först till stjärtis och lämna in praktik lappen sen gick jag en sväng på stan eftersom pengarna hade kommit =) Jag kolla in rean och givetvis fynda jag en jätte fin klänning. Den va på halva reapriset och sen ytterligare 10% på det. Priset blev alltså bara 68 kr och det är ett kanon fynd =)



Efter stan blev det att slåss med alla tanter på Coop och sen ätnligen hem där städning väntade. Jag har nu även bytt till sommartäcken och eftersom vi har Bosse i sängen så blir det varmt och skitigt, men jag skulle inte vilja byta bort det =)

Onsdag

Fan vad jobbigt det är att inte ha friskt vatten. Igår fick vi borsta tänderna ur en kastrull för det är allt vi kan använda just nu. Badhuset hade iaf öppnat idag igen för dom har tydligen något UV-filter som tar bort parasiten så självklart va jag där och simma idag. Det va inte så mycket folk trotts påsklov, gött gött.

Snart slutar gubben jobbet och då ska vi fara till Bure för jag ska lämna in en lapp om praktik i Rebeccas Konsum butik. Hon va snäll och lämna mitt CV till sin chef som tillsammans med stjärtis ordna 2 veckor praktik åt mig för att lära upp mig. Detta innebär att om allt går bra så kan jag få sommarjobba där lite. Underbart isf =) Alltid pirrigt att testa något nytt men det ska bli så kul att få göra något.
Så det va detta som inte va helt 100 men nu är praktiken 100 iaf så nu kan jag skriva om det. Det är alltså inga barn på gång som min familj alltid vill tro. Jag kanske ska säga att vi båda har steriliserat oss 3 gånger var för att vara på den säkra sidan. Så.. slipper vi tjötet nu? ;) Puss på er för att ni är så ivriga iaf =)

Klart att dagen började för bra!

Jaha då har vi fått någon parasit i vårt vatten då. Underbart! Jag har just nu 3 kastruller med kokat vatten i kylskåpet och uppsatta lappar i köket och i badrummet så vi inte glömmer och dricker ur kranen. Vi har båda faktiskt vart lite konstiga i magen men sen inbillar man ju sig alltid lite extra också. Det värsta är att badhuset har stängt pga detta och jag har ingen aning om hur länge det kommer att vara stängt. Jag hoppas verkligen att dom har öppet imorron igen för jag ska simma då, jag måste simma! Åh detta måste lösa sig snart, man är ju så beroende av friskt vatten!

Men dagen börja härligt som sagt och det har även hänt en annan sak, en bra sak men eftersom inget är helt 100 än så tänker jag inte gå in på vad det är förens jag vet helt 100 =)

En härlig morron

Idag ställde jag klockan på 9 för att slippa sova bort hela dagen och jag lyckades faktiskt komma upp. Jag tog Bosse på en långis för idag är det vindstilla och hur gött som helst där ute. Jag har börjat träna Bosse med godis igen när vi är ute och går. När han hade sina bollar kvar så va han inte alls intresserad men det är lite bättre nu så jag tänkte att det är dax för ett nytt försök. Vid den tiden är det inte så mycket folk eller hundar ute så det är en bra tid att börja på. Godiset funka på folk idag men när han fick syn på ett par gräsänder så va det inte lika intressant längre men det gick en stund. Klar förbättring men massor av jobb kvar, fast att få en fågelhund att sluta jaga fåglar kan bli svårt.

Simningen har börjat ge resultat. Jag har fått lite bättre kondition och jag står nu 1 kilo ner och då äter jag fortfarande precis vad jag vill när jag vill. Att ge upp all go mat är jag inte riktigt okej med ännu men jag ska börja trappa ner snart och då blir nog resultatet ännu bättre. Att kilona försvinner fortare är ju inget man gråter över.

Denna veckan jobbar gubben 5-2, det är gött att ha han hemma tidigt.

Blev på lite sämre humör när jag nyss läste om vad som händer hemma i Frölunda. Det är ju inte klokt. När jag sedan såg vilka område den gällde så va jag väl inte lika förvånad längre. Kanske dax för våra politiker att vakna nu och inse sanningen!?

Trött idag

Min trötthet har inte gått över och i morse som alla andra dagar sov jag jätte länge. Jag gick upp strax före elva och tog Bosse på en långis fast det blev lite kortare pga blåsten. Idag blåser det sån där blåst som gör att det inte går att andas och den är hemsk. Min plan för dagen va att cykla och simma och jag tänkte inte låta vinden vinna över mig så jag trampa iväg. Helvete vad slut jag va när jag väl va framme, jag kunde inte andas. Efter att ha suttit och vilat en stund så drog jag på baddräkten och simma en timme, jag är mycket bättre nu och det är gött att konditionen har gått upp =)

Har gubben blivit tant?

Under hela vintern så har vi samlat på Bosses underull för att kunna göra ett par vantar av det till gubben. Han är ju så jäkla frösen om fingrarna så vad kan värma bättre än Bosses päls? Efter att ha kollat runt lite på nätet så visade det sig att det finns faktiskt många som har gjort samma sak som vi ska göra.

Vi har en hel kartong med ull, nyinköpta kardor och nu slutligen en spinnrock som vi precis har vart och hämtat. Nu tror ni kanske att det är jag som ska göra detta men inte, det är gubben som blivit tant =) Fast ska jag vara ärlig så tror jag han gör ett bättre jobb än mig.

Jag väntar med spänning på att få se resultatet.



Spinnrocken va lite större än vi trodde så vi fick fälla ner baksätet lite och Bosse tyckte inte alls den va rolig så han blev en knähund. Han är en sån söt fegis =)


Fredag

Jag överdrev kanske en liten aning igår men det är bäst att va beredd på det värsta. Mötet va inte så hemskt men hysteriskt tråkigt och allt som sas va bara upprepning. Efteråt fick jag mig iaf en skön simtur och det va riktigt gött att komma igång igen. Jag har blivit bättre och det känns i ryggen idag =)

Så satt man bänkad igår med hockey och en kall, men gud vilken tråkig match det va. Sen tycker jag faktiskt att det va riktigt tråkigt att FBK vann. Som det känns nu så hade jag kunnat ta kommentarerna ifall SAIK hade vunnit. Sen hade det ju blivit en stor folkfest så det är synd att stan missar det.

Jag har blivit tillfrågad av Jenny om jag ska hänga med till Umeå och bli fotad. En sån där grej med att ta med 3 ombyten och betala bara för korten. Nog tror jag att vi får en rolig dag men jag är lite osäker. Sist jag blev fotad vart jag inte alls nöjd. Hatar när dom inte lyssnar till önskemål utan ist säger: le le och så lite större, sen är man en enda stor dubbelhaka och hur gullig är jag då? Men slipper man betala om man ej är nöjd så varför inte? Jag har redan börjat fundera på vilka kläder jag skulle ta med och min 50-tals klänning som jag köpte i London är given. Vi får la se hur jag gör, jag ska tänka under dagen.

Ikväll ska vi på bio och se Scream 4 och alla som känner mig vet att jag är Scream galen. Denna kvällen har jag sett fram emot sen ryktet på stan sa att det skulle komma en fyra. Förväntningarna är höga.

Nu ut på baklongen och njuta av våra 13+, men det är varmare här i solen =)

Så kom torsdagen

Som jag skrev innan så får jag alltid en jobbig ångest innan jag ska iväg på ett stjärt möte. Detta gäller speciellt när det är gruppterapi och man inte vet hur länge man kommer att va fången eller vad det ens ska handla om. Dom borde överväga att ha någon vid dörren som delar ut stesolid till sina stackars offer, då skulle man bli på lite bättre humör. Nu har jag gnällt klart.

Fast.. jag fick faktiskt äta frukost med gubben i lugn och ro nyss =)

Önska mig lycka till. Hoppas jag orkar simma efteråt.

Ett glatt besked

Idag berätta min kära Linda att hon har bokat biljett hit upp till mig i slutet av maj. Det ska bli så himla kul och jag längtar verkligen, jag behöver henne nu.

Just nu sitter jag och väntar på att gubben ska komma hem och att bakpotatisen i ugnen ska sätta lite fart. Fattar inte att det ska ta så hysteriskt lång tid när det går så snabbt i micron.

Jag har en liten ångest i bröstet om morrondagens stjärt möte. Jag hoppas det går bra och att man *kors i taket* går där ifrån med ett gött humör. Efteråt ska jag iaf gå till badhuset och simma, det ska bli gött att komma igång igen efter några dagars uppehåll.

Tisdag kanske

Jag förstår inte vad det är med mig, idag precis som igår och före det så sov jag jätte länge. Jag fattar inte hur jag kan va så trött!?

Igår hade vi strömavbrott här i stan och då menar jag verkligen hela stan och inget fungerade. Tvättmaskinen stanna mitt i en tvätt och jag hade inget att göra för inte ens nätet funka. Jag såg mina grannar springa runt till varann för att kolla vad fan som hände. Detta hände vid middagstid så frågan va då vad fan ska vi äta när inte spisen funkar och alla snabbmat ställen fått stänga? Det blev kall kyckling och sallad men, men det funka faktiskt. Efter ett par timmar kom strömmen tillbaka vilket va tur för vi hade precis börjat oroa oss för all mat i vår kyl och frys. Tänk så beroende man är av ström alltså.

Måndag

Just nu sitter jag med balkongdörren öppen och det är så där lagom svalt. Jag har nyss skrubbat våra balkongmöbler så att man kan sitta där för idag är det säkert 20+ där ute. Bosse sitter i sin vanliga hörna tills han ser något kul, då ställer han sig upp och spanar. Han är så söt.

Dom sista dagarna har jag vart så himla slut så därför har jag inte skrivit på ett tag, inte för att det har hänt speciellt mycket heller. Jag antar att man bara kan bli så där trött ibland. Jag tror att tack vare vädret så har jag idag fått ny energi så kanske det blir badhuset imorron. Jag har gjort mitt duktiga för idag iaf =)

Jag är så duktig

Idag vakna jag tidigt för jag hade ett sånt där menlöst möte hos stjärtis men 2 min efter att min klocka ringde så ringer mobilen och där va det en gubbe som tala om för mig att det va inställt idag men att vi ses nästa vecka ist. Jag är en sån männsika som älskar att skjuta upp dåliga saker så jag tackade för det.

Badväskan va redan packad för jag hade tänkt simma av mig lite agg efter mötet men ist fick jag ett bra humör och va duktig och cyklade iväg till badhuset ändå. Jag va svettig när jag kom dit och jag simmade i 1.5 tim så där va jag ännu duktigare. Efteråt tog jag mig en lång vil paus i bastun och det bästa va att det knappt va någon där idag. Huuur gött som helst.

På vägen hem så hade cykeln ett eget liv och stannade så snällt utanför bolaget. Jag kan ju inte säga nej till ödet och några kalla till hockeyn ikväll ska bli riktigt gött. Visst ska man belöna sig själv när man har vart duktigt =)

Nu är jag helt färdig och ska däcka en stund på soffan.

Tisdag och sol

Ännu en dag med 10+ men idag va det nästan för varmt med skinnjacka på. Underbart!

Imorse vakna gubben lite senare än det va tänkt så jag fick ta Bosse på sin morron promenad och det va faktiskt riktigt gött. Det va varmt redan då och allt för längesen man va upp vid den tiden. Tyvärr så lyckades jag somna om igen men Bosse väckte mig efter några timmar och vi hade vårat morron mys. Nu är jag dock väldigt seg och hoppas på att gubben kommer hem snart så att han kan köra mig till badhuset och sig själv till gymmet. Ska bli gött att simma av sig lite idag och jag saknar det faktiskt när det gått några dagar =)

Söta trollet!


10+

Även om inte solen har varit framme idag så har det nog varit årets varmaste dag här, hela 10+. Detta va jag ju tvungen att fira med min nya vårsjal och den nya skinnjackan som fick hänga med från senaste hembesöket. Bosse fick sig en långis och det va riktigt gött ute. Det va dock inte lika mysigt att gå i skogen nu när alla bajskorvar har tinat upp, fy helvete vad äckligt.



Igår va vi förresten på militärens utförsäljning och jag fynda ett par gamla Nato byxor som nu ska bli fiskarbyxor. Dom är givetvis lite stora men inte allt för mycket. Nu slipper jag se inhyrd ut i sommar, fast mina rosa gummistövlar kanske kommer att avslöja mig.


Snö är kul för alla

Igår va det perfekt "bygg" snö så vi gjorde oss en snögubbe. Det kanske inte syns så bra men Bosse satte sitt märke precis på rätt ställe.. haha.



Efteråt va hela familjen trött och Bosse är så söt när han alltid ska ha kudde =)



Det känns för övrigt sjukt gött att ha kommit igång med simningen, det va inte så farligt att gå dit själv som jag trodde. Jag är jätte sugen på att gå dit oftare nu faktiskt =)

Fredag

Idag snöar det ute och trott eller ej men jag vill ha vår nu. Det enda som är bra är att ny snö tar bort gammal snö. Det va bara deprimerande att kolla ut idag och lite hurvigt.

När gubben kommer hem ska vi åka och släppa Bosse och efter det ska jag och simma. Det blir första gången själv och det känns lite pirrigt, jag tycker inte om situationen innan man har kommit igång. Men jag vet att det kommer att gå bra och kännas gött efteråt.

Jaha då har SAIK gått till final nu då. Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om detta. Visst är det kul att Skellefteå hamnar på kartan men jag kan redan nu höra kommentarerna om dom vinner och en Göteborgare kommer att få det tufft då.

Jag tänkte som aprilskämt skriva att mitt hjärta nu har bytt till SAIK men jag tror inte att någon skulle gå på den ändå. Spärra in mig om det skulle hända.. haha.

RSS 2.0