Grattis älskade monster!

Idag fyller Bosse hela 4 år och självklart ska det firas. Bosse blir lite mer bortskämd än vanligt och självklart ska jag göra hans köttfärs och leverpastej tårta i eftermiddag =)

Att öppna toarullspaket är mumma.



Idag har jag även varit på banken för att prata huslån. Alla frågor är nu besvarade och det känns riktigt bra. Bara att vänta på rätt hus nu och frågan är om morrondagens kan vara det. Tror tyvärr att fler än vi skulle vilja ha ett hus som det. Fortsätt håll tummarna för oss iaf.

Jag hann även med en snabbis på stan för att hitta mig lite kortärmat och för en gångs skull blev jag inte besviken, det fanns ju hur mycket som helst. 3 st fick följa med mig hem. Tack tack.

Ikväll har en arbetskamrat ordnat med surströmmingskalas men det skulle även finnas allternativ för oss som inte stoppar en lukt som den i munnen. Kul kommer det nog bli iaf.

Sommaren har kommit till Norrland!

Idag är jag ledig och har för första gången i år gått ut med kjol och t-shirt. Vi packa in Bosse i bilen och åkte ner till Boviken för att låta Bosse bada lite. Skoja inte att han längtat efter detta för han stack rätt ut i havet och vägra komma upp igen. Han älskar verkligen vatten och det roligaste va ju när vi kasta sten som han simma efter. Fatta inte att han inte tröttna för han fick ju givetvis aldrig fångat någon =)

Det va inte ens svalt ner vid havet utan vaaaarmt. Är lite rädd för att jag dragit på mig en ful bränna, men men så är det ju varje år.



Igår jobbade jag 16-20 men det gjorde inte så mycket för vi hann med en hel del ändå. På dagen va det gött väder även då så vi åkte och köpte med oss lite onyttigt från Max och satte oss uppe på Vitberget och käka gött.
Efter jobbet hann jag lagom hem till att fixa i ordning våran *piip*afton även kallad Eurovision. Vi duka upp med paraplydrinkar, kÄx, ostar, vitlöksfefferoni, chips och dipp. Givetvis någon kall också.
Det va kul att få se Sverige vinna och det va lite spännande där ett tag. Vad som va konstigt för mig va att Danmark fick så lite poäng, va det bara jag som tyckte om den låten?



Idag har vi även firat svärmor på morsdag och vi bjöds på en underbart god smörgåstårta med digestivetårta som efterrätt. Kan säga att jag är mätt. Jag önskar även dig kära mor en jätte bra dag på din dag. Önska jag kunde ge dig en kram idag men det fick bli ett samtal iaf. Älskar dig!

Som avslutning så kan jag berätta att på onsdag ska vi på husvising. Håll nu alla tummar och tår för oss för det där kan va huset som är hemma.

Ojdå

En hel vecka sen jag uppdaterade här, va inte alls meningen ju. Det har dock inte hänt så mycket (tror jag). Det har vart mycket jobb på sista vilket har varit väldigt välkomnande för slutresultatet i plånboken. Trodde nästa att det skulle bli nudlar där ett tag.

Idag är jag iaf ledig men inte ledig från alla måste som kommer fram i mig när det är gött väder. Sängkläder har bytts, badrummet har skurats, Bosse har rastats, disken har diskats och kylen har skurats. Fy fan va vidrig man är där man ställer in sitt käk. Aldrig mer.

Tanken va också att plantera om mina ärtor eftersom dom har vägrat att komma upp men när jag är där och gräver så hitta jag 9 st som jag hjälpte upp. Gubben va igår gullig och köpte nya till mig men jag behövde bara sätta ner 3 av dom. Några av de äldre hade ju faktiskt dött eller något.

Nu är det äntligen min tur att njuta av det fina vädret. Borde kanske ta en dusch först dock.

Jag fick iaf invigt stövlarna

Go morron! Idag vakna jag faktiskt tidigt men det va bara för att gubben väckte mig innan han skulle åka iväg och skruva i sin skrot. Som lovat så regnade det faktiskt och alla som känner mig vet vad det innebär.. långiiiis. MEN.. det gick inte som jag hade planerat idag.
Jag kollar ute genom fönstret innan jag går ner i hallen och det regnar men så fort jag öppnar ytterdörren ger väderguden mig fingret och allt jag får är lite lite krullhårsregn.
Bosse sätter sig och skiter ut en stor blöt illaluktande hög och vad gör då jag? Jo i all iver att få upp all sörja så kör jag ner tummen med vanten rätt i skiten. Underbart! Tar några djupa andetag och promenerar med öppen och ner kletad skitpåse till närmaste papperskorg och där efter direkt till närmaste vattenpöl där jag får tvättat av det värsta. Tur man har 200 skitpåsar i fickan för där inne fick min vante snällt vara sen.
Bosse va inte alls med på noterna idag och va som en bromskloss nästan hela vägen och min planerade 2 timmars promenad blev en ynka timme.
Så vad fick jag ut av det här? Jo en kall högerhand, ett illaluktande finger, en mycket smutsig hund men kanske lite halvtrött ändå. Tanken va ju att köra slut på han eftersom det är VM precis hela dagen idag.
Gubben har förresten gjort sönder dammsugaren, den behövs ju absolut inte en dag som denna. Börjar tro att det va ett budskap- Haha jag kan inte dammsuga för då går den sönder. Nej då, kanske inte ;)

Nu en behövlig dusch innan kvartsfinalerna drar igång. Hoppas på att resten av dagen blir bättre så inte Tjeckien krossar Sverige eller ännu värre, att kylen går sönder och jag får varma kalla.

Jag har förresten kommit fram till att jag är nog allergisk mot koffein. En kopp kaffe och ibland 2 är helt ok men som igår efter 3 koppar nära inpå så spårar mina armar helt ur. Dom kitlas och blir jätte tunga, som om dom inte tillhör min kropp. Det är ganska läskigt faktiskt.

Perfekt vårdag!

Som ofta hade jag ställt klockan tidigt för att hinna ge mig ut innan alla andra vaknar men som alltid nu för tiden va jag för trött och vakna sent ist.

Idag är det ännu finare ute med 18+ och strålande sol. Jag tog bilen och Bosse och tänkte uträtta lite ärenden men bilen va på tok för varm för att kunna lämna Bosse i så vi gick in i den enda affären som han kan hänga med in i - arken zoo. Där ifrån fick ett stort tuggben och en stor påse godis följa med hem. Efteråt åkte vi och parkera bilen vid arenan och promenerade upp för vitberget. Det tog inte så lång stund som jag trodde så väl uppe satte vi oss ner och njöt av utsikten och det fina vädret.



På parkeringen hemma sen ser vi att svärmor är ute och fixar och som bjuder in oss på kaffe och nybakade bullar. Så nu har vi frysen full av götta. Lyx och gött gött!

Våren kommen till norrland tro?

Idag är det tisdag och vi har 15+ i skuggan och jag kan lova att beslutet om att ta på sig en jacka vid promenaden med Bosse va väldigt onödigt. Det har även blivit väldigt grönt väldigt fort så kanske att vi också får vår nu?

Jag är ledig idag men jag fick iaf en liten mjukstart på jobbet igår. Fick även förfrågan om helgen men jag blev tyvärr tvungen att tacka nej till söndag. Det är egentligen idiotiskt att tacka nej men det är bara VM-final en gång om året och jag tror Sverige har en bra chans att ta sig hela vägen dit. Jag kan missa semifinal och kvarten men jag jobbar faktiskt hellre nyårsafton eller dylikt än missar finalen.

Just nu är det Norge och Danmark som underhåller mig medans balkongdörren för första gången i år kan stå öppen. Givetivs ligger Bosse där ute och göttar sig =)


En underbar lördag!

Idag vakna vi hyffsat tidigt för att åka ut till Hjoggböle för en lång skogstur med Bosse. Vi hade ju tyvärr inte vädret på vår sida men vad gör lite regn? Vi hade med oss stolar och varm choklad och efter ca 1 timmes promenad så slog vi oss ner och bara njöt ett tag. Det är livet alltså.
På hemvägen fick Bosse dock lukt på något kul och stack sin väg. När gps:en visa 500m så fick gubben sätta av efter och efter en lång stund så va det trötta gubbar som kom tillbaka.



Efteråt åkte vi upp till arenan och tog oss en tur på Vårmässan, gubben hade fått biljetter dit från jobbet. Herreguuud va mycket götta dom hade där, synd vi inte hade mer pengar att spendera. Vi fick iaf med oss ca 1 kg nougat och en fin jägarbit som va så salt och rökigt god att tom en vegan skulle kunna börja dregla. Den blir fin ikväll till en whisky.



På en stund ska vi iväg på födelsedagsfest hos Krille och jag ska strax ta mig en alkoholfri öl för första gången i mitt liv. Får snart se då om dom är så äckliga som det sägs. Till festen har jag iaf en flaska Billabong och den är fin. Jag är nämligen chaufför ikväll.

Framsteg..

Eftersom jag inte haft så mycket för mig de senaste dagarna så har jag mest städat, städat lite till, kollat VM och tagit långa skogspromenader med Bosse. Efter en väldigt lerig promenad idag så känns det dock lite onödigt att jag skrubba golven igår.. men men. Bosse har iaf blivit jätte duktig vid möten med andra hundar och mongon, tack vare mycket hjälp av svärmor också. Kanske i 9 fall av 10 så funkar nu "gå fint" och avsluta med en godisbit, så det är riktigt kul att va ute nu när han är så duktig. Vi har hittat en skogsväg precis i närheten här och en timme där inne med alla "goa" lukter så blir Bosse helt slut. Idag va han extra duktig eftersom det va fler än vi som gick där så som belöning fick han rulla sig i en stor skitig snöhög. Det älskar han =)

Trevlig helg alla och va rädda om varann!

Tisdag kanske det är

Så här rastlös och effektiv har jag nog inte varit på länge. Jag kunde inte slappna av i soffan när all tvätt va klar utan jag började med andra projekt. Jag har verkligen inte kännt mig på topp idag trotts det fina vädret och långisen men jag vet inte varför, antar att man får ha sånna dagar? Fick iaf bakat kolakakor som Bosse vägrar lämna med blicken. Något större kakmonster än han finns nog inte.

När gubben väl kommit hem efter övertid åkte vi och handla mat, blommor och jord. Efter en sen middag blev det till att skrubba upp balkongmöblerna, skrubba fönsterbleck, plantera den nya blomman och plantera ärtfrön. Jag hoppas jag inte va för tidig med detta utan får massor av ärtor som de andra åren.

Hade ändå önskat att jag slapp göra vårfint på balkongen i år.



Nu en välförtjänt kall med VM.

Vilken dag är det?

Jag vakna alldeles för sent idag, fattar inte hur jag kan va så trött? Tanken va att vakna tidigt för en långis med en överenergisk Bosse. Solen strålar så trotts ett sent uppvaknande ringde jag svärmor som gärna hängde med på en promenad. Bosse va valdigt uppstressad och världen va full av folk men vi drog oss mot Mullberget och kolla in den överväxta utsikten. När vi går upp i det första tornet så tar Bosse satts och hoppar upp på räcket. Jag skriker till och tack och lov hoppar han ner på rätt sida igen, det är lååångt ner på andra sidan. Det va spänningen för idag.

Just nu känner jag mig helt slut men är samtidigt uttråkad, det blev tomt utan Sarah och inga jobbtider ännu i sikte. Jag får la ta hand om all tvätt kanske för det blev hela 5 maskiner igår. Skulle vilja sätta mig på balkongen och njuta av solen men tyvärr är utsikten alldeles förskräcklig just nu. Jag borde kanske börja plantera lite snart förresten? Hade ju dock hoppats på att få göra det i ett nytt hem denna våren. Kan ni börja sälja era hus nu eller?!

Tacka gud (eller nåt) för VM och all hockey nu iaf.

Älskade syster!

För ett par timmar sen fick jag säga hejdå till min älskade syster för den här gången. Vi har haft de mest underbara dagar fast vi egentligen inte har gjort något speciellt. Kanske det som gjort dagarna så perfekta, att vi bara ha fått rå om varandra och ta dagen som den kommer.

Skogspromenad med Bosse.



KrokodilBosse som älskar att busa i snön.



Efter lite shopping avnjuter vi en kaffe vid älven.



Efter en stund blev det tv-inspelning där med Brittiska Trinny och Susannah som frågade Sarah hur man uttalar Skellefteå. Ganska så otippat.



Tack för allt Sarah, jag saknar dig redan så otroligt mycket och ser framemot tills vi ses igen. Älskar dig!

1 maj idag då

Tänk att det redan är 1 maj idag och att vi fortfarande bor kvar. Aldrig att jag vill spendera en sommar till här, det här året vill jag njuta av sommaren.

Igår va det Valborg men för våran del vart det lugnt och skönt. Jag tror att den partydelen är död sen flera år. Det vart jobb för mig på dagen men inte gjorde det något, det va dock rätt stressigt och lite irritation det sista bara. På kvällen blev det flöt med chips och dip men även någon morot.

Idag vakna vi allt för tidigt för gubben skulle iväg och pilla lite med sin skrot och sällskapssjuk som jag vart hängde jag med. Det innebar att jag satt och halvsov i bilen i några timmar men hann även läsa och möla lite götta.



Gubben har vart duktig och spunnit en hel del Bossegarn på sista tiden så kanske att han får sig ett par vantar till denna vintern =)



Imorron bitti ska jag hämta syster på Falmark =)

RSS 2.0