Det är så sjukt!

Idag har vi haft 29,5 grader i skuggan stort sett hela dagen. Vi till skillnad från andra har tagit skydd utomhus för att det är för varmt för att va inne i denna skitlägenhet. Sommrarna här är riktigt hemska med en lägenhet som denna. Finns verkligen inte mycket bra att säga om detta. Vi måste flytta!!!

Bosse är väl den som fått lida mest så vi åkte till havet så att han kunde svalka sig i vattnet. Han älskar att bada o tyckte nog det va jätte gött =)

Idag blev vi även färdiga med gubbens pärla (hans Valle). Vi har under hela helgen slipat o sen målat om den. Resultatet blev överförväntan. Inte illa av två amatörer med andra ord.

Bosse 1 år!

Idag fyller vårat älskade troll 1 år. Kan inte fatta hur fort tiden har gått. Har försökt att göra hans dag så roligt som det bara gått. Vi har busat massa, gått en lång runda i skogen o bakat hundtårta.

Bosse 9 veckor.


Bosse 1 år.


Bosses tårta. Bestående av köttfärs, leverpastej, bacongodis o godis.

Ett glatt samtal

Blev väckt vid 9 imorse av att chefen ringde. Detta va samtalet som jag hade väntat på, jag hade dock inte väntat mig att det va glada besked. Jag är lovad minst 1 vecka till + att dom ville att jag skulle komma dit idag så fort jag bara kunde. Det hade öst in jobb, vilket är kanon ju =)

Slösat pengar

Idag fick jag gjort ett sånt där onödigt köp som jag skrev om i förra inlägget. Det blev dock ingen ny dammsugare denna gången utan en ny epilator. Skulle fixa bena förrut men får inte igång skiten. Gubben kolla på den o konstantera att laddaren är död. Så med 1 1/2 håriga ben åkte vi o köpte en ny. (fick gjort ett halvt ben).
Den nya känns bättre o har tom en lampa som lyser upp småhåren. Jag gillade den. Så onödiga pengar bara, dom är ju inte billiga.




Det blev varken bio eller middag ute idag. Vi hade så många ärenden att det fick bli hämtmat ist. Men det är inte fel det heller. Får bli bio på söndag ist, får hoppas man inte är lika slut då.

Kanske dax för lite nytt

Jag hatar att lägga pengar på nödvändiga saker som dammsugare. Det är ju så tråkigt. Nu är det nog dax dock att skaffa en ny. Eller? =)




Igår hade jag en känsla i magen att det va min sista dag på Zone. Inget dom säger men jag kände det som så. När jag ska gå hem så säger dom att vi behöver dig kanske inte mer nu, får se hur mycket vi får in i slutet av veckan. Så nu ska dom ringa på fredag o meddela dommen. Känns jätte jobbigt. Jag vill inte sluta. Men inte ens ett avsked man fick från dom, tycker det är jätte dåligt av ett sånt företag. Okej nu vet jag ju inte om det va sista dagen i går.. men ändå. Ingenting man får, tror inte det blir nåt heller.

Min goa gubbe vill muntra upp mig så det blir antingen bio eller middag ute idag. Jag vet faktiskt inte vad jag känner mest för, får fundera lite till. Ska bli kul iaf!

Göteborgare driver med norrlänningar

Jag hade verkligen en jätte rolig kväll igår, vi svängde på arslet som aldrig förr. Ölen åkte ner som vatten o vi fick ta luft pauser. Det spelades hyffsat bra musik o många kom för att dansa med oss. Vi gick när stället stängde o va i säng vid 4 i natt. En lyckad kväll.

Jag skulle beställa en öl i baren men det va så mycket folk. Jag hittar iaf en liten lucka o frågar de 2 killar som står där ifall jag kan knö mig emellan. Dom bara stirrar på mig o säger:
-Va!?
-Ja, kan jag knö mig emellan för att beställa?
-Va!? Vad fan säger du?
-Okej, kan jag få tränga mig emellan för att beställa en öl? (försöker tänka norrländskt)
-Jaha, jo men visst. Du är inte här ifrån va? (den mest vanliga frågan jag får här uppe)
-Jo
-Nej det är du inte
-Jo
-Men du är inte född här?
-Nej
-Vart kommer du ifrån då?
-Boden
-Nej det gör du inte
-Nej det gör jag inte
-Men så vart kommer du ifrån då?
-Kiruna
-Nej det gör du inte (stön)
-Nej det gör jag inte
Dom glor på mig som om jag vore dum i huvudet o jag hade jätte kul =)

Jag blev kär i ett moln

Jag vet att det låter helt sjukt men jag blev helt förtrollad av ett moln. Det har växlat här idag mellan regn, åska och sol o när vi åkte för att handla så såg jag detta moln som inte alls passade in. Såg nästan photoshopat ut. Det va så fint.
Bilden gör den inte rättvis, det va helt sjukt.




Jag hittade inga träningskläder idag, fanns inte ett enda sett att köpa. Jaja, jag får la leta vidare, fick köpt ett par balerina skor iaf. Behövde nya.
Idag gick det iaf lite bättre att springa än sist, hull tempot bättre o snabbare =) Bosse va med oss o sprang idag, det gick hyffsat bra faktiskt. Han är helt slut nu iaf.

Usch jag är jätte seg, men jag försöker bli pigg för idag ska jag va social. Ska på Station med Helene. Hon ville ut o svänga på arslet så dår får man ju göra det.
Värmer upp med en kall going nu =)

Dom fläskiga hurtbullarna

Jag o gubben har nu gett oss fan på att komma i form. Inte för att han behöver det, killen som får större magrutor av pizza, men jag behöver det. Ca 5 kilo vill jag ska bort o nu ska dom fan det oxå.
Så idag har vi vart ute o joggat i en slinga i skogen. Tänkte att vi får la ta det lite lugnt så här i början så vi gick ibland oxå, men mestadels så jogga vi. Tänkte köpa träningskläder på lördag, det blir lite roligare så, man blir lite mer peppad på nåt konstigt vänster.
Så nu ska vi ge oss ut 3 dar i veckan. Blir nog en bra början.
Skulle detta på nåt vis skita sig (vilket kan hända pga lathet) så ska jag testa Magdas dunder kur.




Det har vart jäkligt gött att va ledig idag, känner inte alls för att jobba imorron. Vet inte ens hur nästa vecka ser ut, om det ens finns nåt för mig då. Illa!

Dax att laga lite käk, gubben sover på soffan. Sen ska vi faktiskt se Twilight. Jag vet att vi är lite sena av oss här men nu ska det bli av iaf. Hoppas den är så bra som det sägs.

Älven är allt bra att ha

Idag har jag vart ledig o jag har verkligen njutit av det. Efter att ha duschat, diskat o dammsugit så promenera jag o Bosse längs älven en bit tills vi träffa Magda. Där satt vi ett bra tag i gräset o bara njöt av det goa vädret. Bosse va jätte duktig o låg så sött brevid. Han blev dock lite rastlös på slutet men då kom gubben o hämta oss. Han slutade jobbet då.
Sen åkte vi till Ica Torget för att hämta ut paket. Det va min nya väska som hade kommit som jag fynda på tradera. Jag älskar tradera! Handlat veckans mat har vi gjort med, men nu är det slöa i soffan som gäller. Upp tidigt imon igen.

Mitt fynd!

Hemska djur i skogen

Idag efter vår vanliga middag hos gubbens morsfars så följde vi med dom ut i skogen för att rasta hundarna. Efter en stund så tvärstannar hans far o vi får koppla hundarna. Lite längre ner ligger en huggorm (ganska svart) o solar sig på berget. Skit läskigt ju. Vi tar iaf en omväg runt den o en stund senare så ser vi ett grävlingsgryt, som tur va så va ingen hemma. Gubben tog iaf ett kort på deras hem.
Sen er vi en jätte stor blå skalbagge, säkert en 2 cm lång. Hemska djur i skogen!

Ikväll är det party o det kommer lite folk över. Är lite orolig för hur Bosse kommer att ta det när vi ska gå ut sen bara. När vi stack ut en stund igår kväll o även imorse så blev han jätte stressad o ylade vid dörren. Jätte jobbigt ju för sån har han aldrig vart annars. Alla jäkla perioder dom har asså!
Vi har iaf släppt han 2 vänder i skogen idag så vi hoppas på att han ska va rätt slut så att det ska gå bra. Lite surt om jag måste stanna hemma, senare har man ju jobb o sköta oxå. Jaja.
Hans sår verkar iaf ha läkt för han har kutat o badat som en tok idag o såret har inte gått upp =)

Grävlingsgrytet

Fredag

Ledig idag, som oftast på fredagar o jag kan inte klaga. Nu börjar det dock bli väldigt osäkert med jobbet, vet inte alls hur mycket mer jobb det blir =/

Bosses tass är nästan läkt nu. Han är duktig o låter den för det mesta vara i fred. Man får passa sig så att inte såret går upp igen, det va ingen rolig historia.

I helgen får vi fin besök från Oslo. Det är gubbens kompis med tjej som kommer. Ska bli kul.

Nä nu ska jag ner i tvättstugan för att slänga in maskin nr. 3 o än är jag inte klar.

Min stackars lilla älskling

Bosse är skadad o det är mitt fel. Vi klippte klorna på han o han har vita klor så man ser pulpan jätte bra men ändå så på nåt sätt så klippte jag för långt in. Han skrek o vände sig sedan om o gav mig en puss. Han blödde jätte mycket vilket det gör när sånt händer, men det är första gången för han.
Vi plåstra om han för vi hade ingen salva hemma. Han verkade iaf inte bry sig mer vilket är jätte bra. Nu springer han o är galen som vanligt =)
Mitt hjärta gick sönder. Gud va hemskt det va. Min stackars lilla älskling.
Dom flesta klipper ju för långt in nån gång eller flera gånger, hade hoppats på att aldrig göra det bara. Får muta han med massa gull o godis för att han ska låta såret va. Vet att man inte ska gulla utan låssas som inget har hänt, men det är inte alls lätt ju så nu ska jag gulla lite mer.

Söta älsklings Bosse!

Sen kväll med bio

Igår va vi så sugna på att gå o se nån rulle, va jätte längesen sist. Vi ville ju även spana in popcorn kryddorna för dom är ju gubbgoa. Vi tyckte dock att det inte fanns så mycket vettigt men valde den som verkade vettigast (state of play), den visade sig iaf va riktigt bra. Jag gillar sånna filmer.
Filmen började dock 21:15, men vi lyckades lägga oss i sängen innan tolv, va lite seg imorse men det va det värt.

Nu är gubben o grattar en kompis o käkar en massa go tårta. Jag stanna hemma med Bosse, kan inte lämna han igen när vi båda har jobbat hela dan.
Tror det får bli soffmys med en bok nu.

Idag har det bakats

Vid 7 i morse hämta svärmor upp mig för brödbak i Kågeträsk med gubbens syster o moster. I 8 timmar har vi bakat 3 olika sorters bröd, jag hade 3 kartonger med mig hem. Hur vi ska kunna äta upp allt detta har jag ingen aning om.
Jag hade aldrig varit i en bagarstuga innan o blev lite förvånad över hur bra jag va.. haha. Visst vissa fick kanske inte en helt perfekt form men gött blev det. Gubben vart glad =)
Det va gubbvarmt framför jätte ugnen kan jag lova men det va nästan roligast att stå där o grädda bröden. Det jobbigaste va helt klart att göra all deg i en jätte balja. Men nu har man testat på detta oxå, va nog inte sista gången.

Mitt första bröd (ljusugnsbröd), fina grejer.

Den 9/5 kom han!

Klockan halv 4 på morran kom min tredje brorson till världen. Allt gick bara fint o alla mår bra. Ska bli så skoj att få se han om ca 2 månader när vi åker ner. 2 nya syskonbarn på 3 månader, helt underbart!
Lillstrumpans Lucas döps i juli så att vi kan komma ner. Så snällt!
Den nya lillkillen har inget namn än.

Man blir så glad =D

Underbara gubbe oxå!

När gubben kom hem från jobbet idag så hade han med sig blommor till mig. Han är så söt när han överraskar mig med det. Tack snälla du, du skämmer bort mig.




Glöm inte att heja på våra Tre Kronor ikväll, det ska vi göra med några kalla.

Underbara Bosse!

Trotts han egna stora vilja o just nu allt ull som flyger om kring så kan man bara njuta av han. Han är så underbart go vårt troll. Allt blir så mycket trevligare när det är vår o man kan göra så mycket mer med han. Man blir så glad av att se han glad, alla blir gladare =)
Igår va vi i skogen o släppte han, det va en stig som vi inte alls har gått på mycket innan o skogen va full av vatten från all snö som har smällt. Bosse va överlycklig o badade så mycket som han vågade. Han är väldigt försiktig o lite feg.. hih.

Bosse går försiktigt i vattnet.


Efter ett bad måste man ju skaka av sig på sin mamma o pappa.


Trevlig helg!

Trist, grått o mer trist

Det regnar o jag har absolut inget vettigt för mig. Kan inte ens ta en lång promenad med Bosse. Fick bli en kortis för jag hitta inte dom rätt kläderna för detta skeet väder. Trist!

Blev väckt av bror min idag, trodde nästan dom hade kläckt men så va inte fallet.. än iaf. När vi pratade så kände jag iaf hur mycket jag längtar ner nu. Jag börjar sakna min familj sjukt mycket, nu när den ökar i antal oxå.

Känner inte alls för att jobba imon så jag får la försöka njuta av att jag är ledig idag.


SNÖ av min gubbe

Jag har ett tag kollat in ett jätte fint långhalsband från SNÖ med lila stenar men det har aldrig blivit av att jag köpt det när jag haft pengar. Men igår gav gubben mig en slant så att jag kunde gå o köpa det idag, vilket jag oxå gjort nu =)
Tack min goa gubbe!




Idag är jag ledig o sov till runt halv 11, lite ångest för det faktiskt. Har dock hunnit vart på stan, diskat o dammsugit. Hoppas trollet slutar fälla snart, så tröttsamt att städa jämt. Han fäller ju inte lite heller nu på våren. Nästan så man önska han va en nakenhund, om dom inte hade vart så fula o inte gos vänliga då.

Nu ska jag njuta av min lediga dag med vindruvor o en bok i soffan.

Tänk om..

..man själv hade haft en sån här flock med 3 hundar bak på cykeln. Va en lustig syn att se iaf =)




Idag har jag jätte ont i nacken, måste ha sovit jätte knasigt för det vill inte försvinna. Lite jobbigt faktiskt.
Annars så har vi nog cyklat milen idag. Va ganska gött väder förrutom blåsten så vi tog oss en rejäl runda, det är aldrig fel. Jag tycker om att cykla. Fick handlat veckans mat i samma veva oxå.

Det luktar rök här o det är mindre trevligt. Trollet njuter av ett tuggben gjort av gris o dom luktar inte hallon vill jag lova. Tur vi köpte ett litet ben idag bara.. hehe.

Bosse lurig.





Fullt ös nästan jämt

Känns inte alls okej att man blir så dålig på att blogga när solen är framme, vilket den varit väldigt mycket på sista. Den får iaf lida när man vill va ute så mycket som möjligt, även om man inte gör nåt vettigt.

Så vad har hänt då? Allt o inget vettigt egentligen.. Hmm.

Det har vart Valborg iaf. Det är ganska stort här uppe. Va det det i Götet oxå? Minns fan inte. Här uppe smälls det mycket raketer o sånt iaf o alla SKA grilla.
Nu hade vi ju lill killen som vi fick ta hänsyn till så vi tog det rätt lugnt hos Linda på hennes gård. Hon har en son på 7 månader så det passade liksom bra. Vi hade våra solstolar som vi flyttade runt där allt eftersom solen flyttade på sig, grillade älg o drack några kalla. Blev dock lite för mycket whiskey för min del, va inte allt för fräsch dagen efter.
Bosse va jätte duktig o hull sig i närheten av oss hela tiden trotts att det blev så månag timmar. Han va rätt slut dagen efter han med =)

Den är rätt häftig denna årstiden här upp. Man sitter o svettas o steker sig i nån stol i solen medans man sätter dom kalla på kylning i snöhögen brevid. (finns några högar kvar än).

Norrländskt kylskåp.



Kan ni gissa vad detta är då? HeHe.


En lite för nära Bosse =)

RSS 2.0