Faan!

Jag hade missuppfattat tiden och trodde att bronsmatchen va nu när finalmatchen spelas. Jag som hade laddat med en kall go får nu ist se på fel länder göra upp om guldet. Lite dumt men gött med en kall.

Annars så har vi varit i Hjöggböle idag och släppt Bosse men vi stanna på gubbens mosters gård och försökt hjälpa gubbens farsa med skotern. Fast jag satt i en snödriva och sög i mig vitaminer från solen mendans gubbarna jobba. Jag invigde mina nya skoterskor som jag köpte igår och dom va värda sina pengar för jag frös för en gång skull inte. Bosse va jätte duktig och höll sig nära oss hela tiden, ibland blir man så stolt över han.

Igår va vi hemma hos Gustaf och Jenny, hon fyllde 30 och bjöd på gotårta. Hela det gänget va där och det är som alltid kul att ses, man gör det för sällan.

Efter matchen (vila nu) ska jag göra klart jobbet åt gubbens jobb. Vi satt några timmar igår och jag tycker det blir riktigt bra. Jag har nästan glömt hur kul jag faktiskt tycker att det är. Kanske borde börja jobba lite på skoj så man håller igång?


Själen mår bra av denna värme

Idag och igår har vi haft ca +3 här uppe men idag är det riktigt vår ute och det blir man så glad av även om man inte kan hjälpa det. Jag vill inte ha vår än för jag har inte åkt klart skoter men det va riktigt gött att få ett smakprov iaf =) Dock lite irriterad över den mångd grus som dom slängt utanför våra dörrar, så halt är det faktiskt inte.

Igår blev jag medbjuden på stan med gubbens mor, systrar och gubbe. Det va fortfarande en hel del rea men jag hade inte så tur som dom andra. Jag shoppa faktiskt förvånandsvärt lite men blev riktigt nöjd med det jag hitta, bla jätte ful/söta barbapappa strumpor.. haha. Vi tog även en fika och jag hade en jätte trevlig dag. Tack tack.



På eftermiddag blev vi bjudna på middag hos gubbens morsfars och lika så idag igen. Man är allt bra bortskämd.

Idag kanske kanske skulle vi få hämta hem våran röda pärla. Jag håller tummen stenhårt.

Jag har även fått ett jobbuppdrag av gubbens chef som ville ha hjälp med design över ett utskick. Självklart tacka jag ja men jag har inte börjat ännu så jag kanske ska sätta fart nu.

Lovande onsdag

Idag gick jag upp tidigt men inte för att köra gubben till jobbet utan för att snällt promenera till Campus och min jobbcoach. Jag är lite små rädd för äldre bilar så därför får gubben ha vår lånebil ifred. Idag är det gubbkallt så jag fick klä mig efter detta och stoppa musik i öronen för att göra lidandet bättre. Det funkar faktiskt men man känner sig som en idiot när man kommer på sig själv att sjunga med, och tro mig ingen vill höra mina toner.

Väl framme så va hon så snäll och gav stackars nedkylda mig en varm kopp choklad. Idag va min sista dag hos henne och just idag hade vi sådana givna samtal att det kändes riktigt tråkigt. I nästan 2 timmar satt vi och tjöta skit och bolla en massa ideér, hon är inte dum alltså. När vi va klara så lovade hon mig att jag fick maila, ringa eller träffas mer om jag ville även att hon inte får betalt längre. Tack snälla medmänniska, och lite dåligt samvete fick jag för att jag har vart irriterad på henne ibland. Det här blir bra.

På hemvägen så hade det hunnit bli lite varmare ute så mina lager av kläder gjorde hemvägen svettig. Ett råd är att inte svettas i oranget, det blir inte sött. Ett bad fick lösa det mesta.

Igår hade vi som sagt besök av Stina och Danmark och det va riktigt trevligt. Vi drack lite rötjut och en skvätt octomore och tjöta en massa skit. Tack för en bra kväll.

Älskade pip pälsodjur

Ja idag kunde vart den stora dagen men tyvärr fick vi ju flytta fram den en vecka och jag är inte nöjd. Jag kom nyss hem efter att ha tagit en längre promenad med han men ändå ligger han nu och ylar för att han ska ut igen. Jag såg att han ville skita men han kom alltid av sig, man blir ganska less. Han får allt vänta en stund innan jag måste ge mig ut.. igen. Det är tur han är söt =)



Igår lämna gubben in våran bil på lagning men det kan tydligen dröja en vecka innan vi får tillbaka den. Hur fan kan det ta mer än en vecka att byta backspegel och dörr? Helt otroligt. Som tur och snällt är så har vi fått låna en bil av Marie och Tomas. Tack tack för det.

Ikväll kommer Stina och Danmark på besök =) Kul kul men jag måste nog säda lite nu kanske.

Seg måndag

Idag vaknade jag jätte sent men jag antar att jag behövde sömnen. Det dumma är bara att allt man planerat blir lidande och hittills har jag bara duschat. Tur det finns en morron dag så man kan skjuta upp det =)

Jag fick ringt veterinären imorse iaf och bokat om Bosses operationstid till nästa tisdag ist. Denna veckan har jag ganska fullt upp och jag tror det är bäst att Bosse får all min tid när det är gjort. Tror inte han klagar över att få ha sina bollar kvar en vecka till.

Lukten i hallen är kvar men den är inte lika plågsam som innan, vi har lyckats få den att avta iaf. Skumt det där.

Idag kommer Stina hem till norrland, ska bli kul att ses =)

Vem luktar smör?

I några dagar har vi haft en hemsk lukt nere i hallen, det är någon blandning av svettsmör med skoter så det borde ju va något klädesplagg? Jag har nu gjort som gamlingarna och hängt ut mina skoter kläder på balkongen för lite luftning och när gubben kommer tillbaka så åker hans kläder också ut. Jag måste hitta källan!

Idag vakna vi också tidigt för jag skulle köra gubben till Ålund där Krille och hans.. svåger? vänta på han för att köra tillbaka våran skoter till stan. Jag hoppas det går bra för dom, det blir nog en tuff skoter tur men kanon väder fick dom.

Ikväll ska jag va fyllechaffis åt gubben, jag har ingen större lust att dra dit så han får lite egen tid med gamla vänner. Jag fick mig några kalla igår ist och givetvis några timmar med kära gamla Donkey Kong =)

Nu ska jag mysa ner mig i soffan med min nya kofta som jag aldrig kommer att ta av mig. Den är som ett stort mysigt täcke =) Kanske hinner jag vila ögonen innan gubben ringer och vill ha hämtning.

Trevlig lördag!

Repris

Idag gick jag upp med gubben för att köra han till jobbet, jag behövde bilen när jag skulle träffa min jobbcoach senare. Som vanligt blev jag på dåligt humör men kors i taket när jag gick där i från och kände mig lite bättre, ibland förvånar hon mig. Hon lovade även att ringa min stjärtis och fråga varför dom inte kan hjälpa mig med utbildningen som jag fråga efter. Kan va så att jag inte vart arbetslös tillräckligt länge?

Som alltid när jag känner mig lite nere så hjälper det att shoppa och nu när det är slutrea så är allt så mycket roligare. Jag fynda 2 snygga tröjor för 99 kr st och denna oversize kofta att mysa med hemma som det va 70 % på =)

 

Grattis kära mor på födelsedagen!


Dumstruten

Nu har vi 2 kvällar i rad övat med struten på Bosse och det går fakstiskt över förväntan. Igår mata jag han bara med godis och det ville han nu, men inte sist. Idag lockade jag han framåt med godis och han gick faktiskt totalt ca 4 m vilket är ett rekord. Kanske kanske att det kommer att gå bra ändå om vi bara fortsätter att öva fram till den stora dagen. Håll tummen.

Att få någon hjälp av stjärtis va dock tydligen för mycket begärt. Nu helt plötsligt så kan jag inte få någon hjälp med utbildning av dom, fattar ingenting men kan man egentligen bli förvånad? Irriterad och besviken är jag iaf.

En bättre dag

Alla har vi upp och ner dagar och det brukar gälla allt. Jag har sådana när det gäller att jag under tvång måste hitta jobb/utbildning. När stjärtis och allt annat bös tjötar så blir jag negativ men när man få vara i fred så blir jag mer positiv. Nu har jag fått vara i fred i några dagar så idag har jag kommit fram till att jag kan nog glömma 3D om jag inte vill vänta tills hösten. En annan plan som funnits ganska länge är webbdesign och det är något som stjärtis kan erbjuda om jag fattar hemsidan rätt så idag har jag mailat till min privata stjärtis för att få lite klarhet. Något måste ju göras som sagt så varför inte det då? Så länge det är på distans så kan jag nog plugga vad som helst nu.. nästan.

Ikväll ska vi öva med att ha på Bosse tratten. Det är inget jag ser framemot men vi ska bara låta han ha den en liten stund och sen få massa godis. Imorron ska ha få ha den lite längre osv fram till den stora dagen. Jag hoppas verkligen att det blir bäst för alla att hans bollar ryker för annars får jag nog gubben efter mig som kämpat så hårt för att stackars Bosse ska få ha dom kvar.


I dagarna..

I lördags så hade vi det något så fruktansvärt kallt här uppe. Vi hade runt -27 men på flera ställen va det över -30. Gubben kunde därför inte köra iväg våran skoter utan Krille och Elin kom och hämta den åt oss i söndags ist. Vi va och körde några timmar där hans föräldrar bor och dom hade betydligt bättre leder än dom vi har här i närheten. Tyvärr blev det inget grill för vi hitta ingen ved men jag är nöjd med dagen ändå. Jag lyckades ju bara köra fast en gång =) Jag tror vi alla lyckades med detta och vid Elins fastkörning vid stupet så blev man lite nervös men allt gick bra, även min och gubbens avflygning, ett knä fick ta smällen men det känns knappt idag. Det som känns är den obligatoriska träningsvärken.

Imorse ringde jag till veterinären och boka en tid för knips knips på Bosse. Nästa tisdag är den stora dagen så ikväll måste vi lära Bosse att ha tratten på sig. Sist han hade den så va han riktigt ond och rörde sig inte en mm så länge han hade den på sig. Just den delen ska inte bli skoj. Fy fan!

Veterinärer är ett folkslag för sig själva. Hade dom inte vart så duktiga där vi går så hade jag nog bytt. Dom är så opersonliga och ej människovänligt folk.

Efter det samtalet så somna jag om men blev ist väckt av min jobbcoach. Tack för det och den starten på dagen, jag är så tacksam för att du finns.

Knips Knips

Nu har gubben äntligen gått med på att knipsa Bosses bollar så på måndag ska jag ringa till veterinären och kolla upp all info. Han är inte rolig nu Bosse.

Idag är jag för övrigt en duktig hemmafru och har storstädat och fixat här hemma. Jag har även bakat lite blåbärsmuffins som hela familjen får njuta av sen, det luktar så himla gött här hemma nu =)

 

Vad gäller utbildning så vet jag inte. När jag och min jobbcoach kom till CV så hade dom inte öppet eller något. Hon ringde en kontakt där som inte visste nåt? Hon ringde även en bekant som är chef för ett stort reklamföretag här uppe och fråga vad dom hade för krav. Hans krav va ungefär allt som jag redan kan men eftersom jag har jobbat så lite med det sen jag flytta upp så kan det va en nackedel? Jag blir så trött. Så vad ska jag plugga till då för jag måste ju göra något. Jag vet ärligt inte men ska ta mig en funderare och sen får jag nog ordna med allt själv, börjar även fundera om det här med en jobbcoach verkligen är något för mig.


Go morron eller något

Idag klev jag upp med gubben och det va en timme innan tuppen, jag hade då precis lyckats somna. Eftersom vi inte fick fixat med våran andra bil och eftersom mitt knä inte är helt hundra så behöver jag bilen idag när jag ska träffa min jobbcoach så jag fick köra gubben till jobbet. När jag sovit så lite tänkte jag att det skulle bli värre att somna om så jag la mig i ett bad och läste i 2 timmar. Hjärnan är dock gummi nu bara för detta, trevligt!
Idag ska jag tillsammans med min jobbcoach gå till CV och kolla utbildningar/kurser så man får något att göra. Tydligen väger en högskoleutbildning högre än arbetserfarenhet, idiotiskt! Jag har tänkt mer på det där med plugga och det är kanske lika så bra, man slipper ju iaf stjärtförmedlingen och bara där är det ju värt det.

Igår packa vi ner julen och det är en jäkla tur att det bara är jul en gång om året för annars hade det fått stå kvar.

Nu dax att bli människa och ge sig av.

Fy faaan!

Ja gårdagen gick verkligen i romantikens tecken.. skotta snö och svära mycket.
Våran kära nyinköpta pickup som vi ska ha som vinterbil och köra skotern på, visade sig vara så långt i från en vinterbil man kan komma. Först sladda den bara runt på själva parkeringsplatsen och när vi väl fick ut den väntade en timmes skottning för att få bort all vinterns snö. Att få tillbaka bilen på sin plats visade sig vara det svåraste av allt. Bilen tål inte ens en grads luting för då kör den fast. Jätte bra bil att transportera en skoter på. Hur vi löser detta hoppas jag gubben kan lösa för annars blir bilen ved eller en ubåt, vi har inte bestämt oss än.

Från våran skogspromenad med Bosse i söndags.


3 år!

Idag är det min och gubbens 3 års förlovingsdag =) Älskar dig!

Annars snöar det på som alltid och helgen har vart kanon. Jag va lite förvånad över att så många kom ihåg mig, antar att det är facebooks förtjänst.

Nu ska jag strax med bussen in till stan för lite shopping. Har även ett paket att hämta ut =)

Ett år närmare döden

Då kom dagen när man inte längre kan åka med ungdomsbiljett på lokalbussarna här uppe. Tror dock jag kommer att göra ett försök ändå.

På sängen fick jag bananstubbe och gubben köper just nu götta till mig. Jag får nämligen bestämma hela dagen, och klockan 5 ska vi till favorit restaurangen och käka och dricka gött =)

Även om siffran gott och väl kan stanna så är det kul med en egen dag. Fast det är det ju egentligen inte heller.. Ett stort GRATTIS till min syster dotter Sandra som fyller 20 år idag. Ju äldre du blir ju mer jämngammla blir vi ;)


Så mycket snö

Idag är det bara -4 och det va riktigt gött ute och jag hade lätt kunnat gå ute i någon kofta bara om det inte vore för all snö som kommer. Personligen så tycker jag att det är bra för skoterlederna behöver detta, men annars hade det kunnat få vara en stund. Får hoppas gubbens kompis tar sig från Oslo hit idag trotts all snö.
Gött med söndag igår även om det inte påverkar mig speciellt men gubben är ju ledig. Han va dock ute en stund med skotern men jag valde att stanna hemma. När jag gick till min jobbcoach i onsdags så hände något med någon jävla muskel eller vad fan som nu sitter i knävecket, ont har jag iaf.

I helgen blir det inget Lappland, vi gjorde av med lite för mycket pengar hemma i Götet. Men vi har nog lyckats få till en kanon dag ändå =)

Idag är jag lite yngre igen

Jag har sovit så sjukt länge sen vi kom hem från Götet, jag kan bara anta att jag behöver det men det är inte så kul när hela förmiddagen försvinner. Idag hade jag inte lika stora problem att ta mig upp ur sängen som igår. Idag har jag bara ont i ryggen så imorron blir det nog bra igen. Imorron ska jag även träffa min jobbcoach igen efter ett långt uppehåll, tror inte jag får ha henne så länge till så det ska bli gött att komma igång igen efter denna semester. Jag velar så himla mycket om jag ska orka plugga, jag vill ju egentligen inte eller vill jag det?

Jag har en gammal kropp idag

Igår va en sån hysteriskt kul dag. Vi va ute med skotrarna och jag tror vi va 7 skotrar på 9 personer, jag har aldrig varit ute med ett så stort gäng förrut. Jag körde våran egna skoter och jag och gubben va nog inte riktigt lika galna som resten men dom behövde inte vänta lika länge på oss ju mer tiden gick =) Gubben sa att jag skötte mig bra och jag tror faktiskt att ha menar det, inte bara sa så för att han måste.. höhö. Jag fick dock rekordet i fastkörning, jag lyckades hela 6 gånger med detta. Stundtals när vi körde på sönderkörda leder så va det inte lika kul, jag hoppa runt som en prostituerad där och då är det inte så kul. Idag får kroppen ta stryk av detta för jag har ont överallt, men självklart va det värt det. Jag måste bara öva mer och då blir ju även kroppen mer van. Tack alla! =)

Korvpaus på macken.

 

Idag hade jag tänkt göra mycket men det blir nog väldigt lite eftersom jag har en halv kropp. Kan inte påstå att förkylningen blev bättre av att va ute i snön i 6 timmar heller. Jag ska nog spela lite Donkey Kong och ge oss lite mer liv ist =)


RSS 2.0