Lördag o söndag

Lördag:
Igår fick vi gå upp tidigt för att hinna lämna Bosse o sen på stan för att handla klapparna. Det va friskt ute kan jag lova. Ca -15 o där sprang vi runt. Tur vi hade nummrerat affärerna för vi hann precis. Fick köpt nästan alla klapparna så det känns bra.
Efter det va det bara att åka iväg till dopet. Jag som faktiskt tycker om kyrkor tyckte det va jätte fint. Han skrek lagom mycke den lille. Sen va det god fika på det oxå.
Efter det va det dax att ge sig av till köttsoppan. Hela gubben klubb va samlad. Det va la okej men blev inte så okej sen. Jaja.. så kan det gå. Soppan va oxå okej.. jag är inte så mycke för soppor.
Efter det (vad tjötig jag låter.. haha.) Så åkte vi iaf hem. Klockan hade hunnit bli mycke o vi hade vart utan vår lillkille i 10 timmar. Vi drog fram julpyntet o började strö ut våra tomtar. vi har inte så många julsaker. Det blev även glögg o lussebullar o julklapps inslagning med julmusik. Det va mysigt, hade sett framemot dagen =)

Söndag:
Idag har la inte hänt så mycke egentligen. Vart ute o släppt Bosse i skogen med Titti. Blev ingen jätte lång promenad för snön va så hög att det va svårt att gå. Just nu är det dock plusgrader så jag hoppas inte allt försvinner.
Ska strax iväg till gubbens morsfars o käka middag. Det ska bli gött för vi är gubbhungriga. Har även fått handlat nästa veckas mat o lite lösviktsgodis för hundar.. Bosse vart tokig =)
Kvällen kommer bjuda på soffmys!
Det va denna uppdateringen det.

Planering..

Jag är en sån typ som tycker om att planera. Vilket visade sig bra för imon har vi massor på schemat. Hela dagen är vi fullbokade. Första ska vi inhandla alla julklappar, lr så många vi hinner för vi har bara ca 2 timmar på oss för efter det ska vi iväg på dop. Sen är det köttsoppa med gubbens klubb som gäller. På kvällen blir det julmys. Ska berätta mer om allt imon när det har hänt =)
Iaf så har vi gjort en lista med tänkbara klappar o nummrerat affärerna vi ska till för att så snabb som möjligt hinna med så mycke som möjligt. Vi har ju så lite tid som sagt. Vi är för övrig hundlediga sörre delen imon.

Det tråkiga i kråksången är att det vi fruktade för har hänt.. gubben har blivit uppsagd så om 1 månad är han utan jobb. Skit tråkigt verkligen!! Dom skulle försöka göra allt för att få ha han kvar för dom vill inte att han ska sluta.
Allt detta bara för att det skiter sig på nåt ställe så sprider det sig överallt.
Jag håller tummen stenhårt för att det ska ske ett mirakel. Det finns en pytte chans att han får va kvar. Men troligtvis sitter vi båda här hemma sen. Får hoppas det dyker upp nåt annat annars. Hatar ovishet. Man vet ju inte alls om hur det blir med pengar nu osv. Vi har fått börja spara in.. så enkelt är det.

Jaja.. en trevlig kväll på er. Nu är det en varm go dusch som gäller här sen nermys i sängen för film. Vi är redan gubbtrötta vilket kanske är lika bra eftersom vi ska upp så tidigt.

Valpkursen

Vi va där på vårt första möte igår.. dock utan Bosse för det va bara teori.
Det va vi o 4 andra valpägare, en kom aldrig?
Det bästa är att alla vi verkade vara på samma plan. Allas hundar är runt halvåret, allas är busiga, har svårt att gå i koppel o lyssnar inte riktigt på sina ägare.
Så nu är det 5 möten kvar med hund. Först ska det va teori o sen praktiska övingar. Ska bli väldigt intressant o se hur Bosse blir under teorin. Då ska vi sitta i ett "klassrum" med alla hundarna o bara lyssna. Hoppas inte Bosse är den busigaste.. haha.
Hon som håller i det verkar jätte bra.. hon kunde svara på alla våra frågor o hade många hundar själv. Utbildad i allt verkade det som. Vi fick även lite hemläxa o en massa tips att öva på så det ska vi göra.
Det här blir nog kanon. Längtar tills nästa onsdag nu =)

Håller min tumme för gubben på jobbet idag. Det som inte får hända kanske händer.. det är att han kan sitta lite löst om inte företaget går bättre. Dom vill verkligen inte bli av med han så dom skulle göra allt för att detta inte skulle hända. Ska va möte där idag om detta *håller tummen*

Gubbens överraskning!

Det va ingen jul hemlighet han hade igår. Jag fick reda på den..
Jag har jätte länge letat efter en snäckspegel. Letat på tradera, blocket, loppisar osv. Men jag har inte lyckats hitta nån. Sen fick jag syn på en i en HM katalog. Det va kärlek vid första ögonkastet o jag skulle bara ha den.
Men nu bor jag ju i en småstad o för att nyheter ska komma hit upp så tar det lite längre tid. Har iaf fått uppfattningen att det är så för jag har kollat lite då o då men ingen hade kommit in i butiken. (ja vi har bara en HM här som allt annat).
Igår hade iaf min underbara älskling åkt o köpt mig denna fina spegel. Jag fick tom den rosa som jag ville ha. Fanns tydligen hur många svarta som helst o bara ett par stycken rosa kvar. Kanske hade jag tur där?
Gubben min är iaf bäst!

Hitta bara en bild på den svarta men här är den iaf för er som missat.


Idag är det som sagt dax för vårt första valpkurs möte. Vi fick hundvakt av morsfars vilket är tur, vi vill ju kunna gå båda 2 på detta. Ska bli intressant. Hoppas man får svar på allt man vill o att detta kommer att ge nåt. Det återstår att se.

Hur kan jag va så nyfiken??

Asså jag är värre nu än när jag va barn. Det gäller givetvis julklappar. Det är inte det att jag önskar mig en massa o hoppas jag får allt utan bara grejen att nån har köpt mig nåt o jag inte får veta. Jag tycker inte alls om överraskningar längre. Inte sånna som man vet om lite grann men ändå inte får veta på ett tag.
Min gubbe är dum! Idag har han haft jul hemligheter för mig ;P

På lördag ska vi handla våra klappar till familjerna. Ska bli riktigt roligt!




Mer bus + bilder denna gång!

Nu har vi lekt ordentligt på baksidan här. Satte Bosse i lång repet för att han skulle kunna röra sig mer. Det är bra att ha men gör jäkligt ont i händer när han drar iväg. Hade kameran i andra handen med så det va lite kepigt. Filmade han gjorde jag oxå men har ingen aning om hur man lägger upp det här.. lr om man ens kan det?
Här är några bilder iaf.. =)     (som vanligt klicka på dom för större bilder).




Vi har även fått besked från en hundkurs (äntligen!). Vi ska dit på onsdag redan fast utan Bosse. Det ska va nåt för möte om vad vi vill ha ut av kursen. Vilket kan va bra. Ska bli så himla gött att äntligen få börja en kurs. Så nu finns hoppet att det ska bli hund av Bosse med =)

Bosse + snö = sant

Jäklar vad snö det har kommit o ovädert är inte över än även om det har mattats av. På vissa ställen som bakom huset är det 3 dm om inte mer. Bosses ben försvann helt o det gick halvvägs upp till knäna på mig.
Han busa som aldrig förr.. han va helt tokigt o fick inte nog. Han rulla sig, grävde, hoppa o sprang som en tok. Det va helt underbart att se han så glad. Jag kasta givetvis snöbollar på han o då blev han helt galen, svansen gick i ett.
Han va så söt när halva han försvann i snön. Kan lova att det kommer att dyka upp många sånna kort sen. Nu hade jag ju glömt vantarna så jag försöker värma mina stackars fingrar nu. Inte för att det är så jätte kallt, nån minus bara. Men snön är kall.
Han fick även busat med grannens hund Doris. Jag är så glad att han kommer så bra överrens med andra hundar. Grannen är en trevlig gubbe o vi brukar alltid små tjöta. En Sthlmare från början så vi diskuterar alltid hockey.. det gamla vanliga ni vet mellan dessa städer =)

Jag fick iaf knappt hem Bosse..

*brrrr*

Nu är det kallt vill jag lova. Snöar massor o blåser ännu mer. Nästan som nere i Göteborg. Så man känner sig ju lite hemma.. =) Det ska komma in ett snöoväder från Finland nu inatt sägs det. Ska blåsa riktigt storm o snöa massa. Ska bli mysigt. Så länge man är inne då. Men jag hopppas på en massa mer snö iaf.

Nä nu är det ner mysning i soffan med filtar o gubbe. Sen i smasking av hembakta kakor från svärmor.

Bosse bus i första snön!

Nu har vi vart ute på en långpromenad med Bosse, hans bästa vän Titti o morsfars.
Det va så kul att se han busa runt i snön =)

Klicka på bilderna för att få dom större.


Grilla nu?!

Norrlänningar är inte kloka. Måste bara få säga detta.
Några vänner till oss ska grilla idag. Det är -10, snö på backen + att det snöar ute.
Det ska föresten snöa enda tills på tisdag sägs det. Hoppas det kommer en massa snö då.
Ska ut o släppa Bosse i skogen på en stund. Ska bli kul att se när han får rulla runt o busa i snön fri. Ska ta med kameran denna gång =)

Myskväll!

Idag blir det mys o flöt hela kvällen. En perfekt hemmakväll tycker jag. Detta är vad som bjuds =)
Ostbågar, cheddar popcorn o alkoholfritt vin (den är kanon).




Ha en trevlig fredags kväll!!

Det snöar!

Äntligen har snön kommit. Jag hoppas den ska stanna denna gången. Det har snöat hela morgonen. Då va det stora flingor som kom ner, nu är det mindre fast fler.
Va nyss ute med Bosse o busa i snön. Guuuud vad han älskade det. Önska jag hade haft bättre kläder på mig för då hade vi kunnat busa mer. Inte hade jag kameran med mig heller. Man man lär sig av sina misstag så nästa vända lr när husse kommer då ska här ut o busas.
Vi sprang o hoppa i snön iaf o jag gjorde snöbollar som Bosse försökt fånga, sen kasta jag snö på han med. Han blev helt galen =) Han älskar det verkligen o det är så kul att se!
Nu låter det som att det har kommit massa snö men så är det inte.. ännu iaf. Men tillräckligt för att kunna ha kul i det =D




Sen.. faaaan va gött att det är fredag!!

Sicken blåsning!

Idag hade vi planerat att käka våfflor till middag. Jag såg verkligen framemot detta, va så länge sen sist *mums*
Vi båda trodde att vi hade ett våffeljärn. Det visade sig dock att vi hade inget våffeljärn hemma. Vilken jäkla blåsning vi åkte på. Jätte besvikna blev vi. Får kolla med morsfars om dom har ett som vi kan få låna. Så förhoppningsvis har vi det att se framemot ist då.

Vattnats i munnen när jag tänker på att vi missa detta. Blev varma mackor ist. Där blev gubben lite trött på mig när jag käka upp all ost han la på mackorna.. jag va sugen ju =)

                                                                                            


Nu ska vi ut på en långpromenad med Bosse. Han är lite överaktiv.
Gör ju gött för oss med så.. =)

Go tidig morron

Idag väcktes jag av den håriga redan halv 9. Jag brukar få sova lite längre men idag gav han sig inte, jag skulle bara upp.
Det är nästan -6 ute så jag ser inte framemot att gå ut strax. Men han måste ju.. den lilla rackarn.

Idag ska vi nog börja träna igen. Jag vet att jag innan sa varje lr varannan dag men när man inte tränat på ett tag o kör hårt så blir träningsvärken väldigt låååång varig. Nu känns det dock okej.. så nu jäklar =)

Vad tycks?

Nu är min nya blogg klar! Jag har nu bestämt mig för att använda denna ist för den gamla.
Min gubbe som är den bästa har nu hjälpt mig i ett par timmar för att få ordning på designen.
Det va ju inte lätt men det gick =)

Dagens o alla andra roser till dig min älskling!


Ska det här bli nya bloggen?

Jag har nu skapat denna men är fortfarande lite osäker på om jag ska använda denna eller behålla den gamla. Visst tror jag denna är bättre men alla är vi ju barn i början.. fattar inte så mycke av denna sida än.
Men får jag till en design (gubben ska hjälpa mig att kolla sen) så behåller jag den nog =)


Funderar..


funderar

RSS 2.0