Du är saknad Titti

Igår morse fick vi ett tråkigt telefonsamtal av gubbens morsfars. Dom hade varit tvungna att låta Titti♥ somna in. Hon va gammal men även blivit sjuk och det verkade tyvärr inte bli bättre.
Titti♥ va Bosses bästa kompis, hon hjälpte oss att uppfostra honom när han va liten och terrorist. Hon stod ut med det mesta vad gäller honom, och det säger inte lite om vilken fin hund hon va. Hon kommer att va saknad av många.

 

Folk som inte har hund eller som aldrig har haft det kommer nog aldrig förstå hur hemskt det är.



Adventsmys

Nu har vi gjort jul fint här hemma med dom få stackars tomtar som vi hade. Ska nog köpa lite mer julskit, ser lite tomt ut. Funderar på om jag tom ska köpa julgardiner? Orkar man med sånt?

En favorit är våran julHasse. Visst är han underbar =)

 

Vi har även gjort apelsiner med nejlikor. Kanske lite tidigt än men dom luktar ju så gött!

 

 

Ikväll blir det adventsmys med glögg och lussekatter + en massa annat onyttigt men gött skit.


Luleå shopping

Igår gick vi upp tidigt för att åka till Luleå och julhandla, så med en kass mage åkte vi dom 13,5 milen. De är alltid trevligt att komma iväg och se lite annat, sen har dom fler affärer där uppe.
Vi hitta dock inte så många klappar som vi hade önskat, vi hade inte så jätte mycket tid heller.

Jag fynda denna jordgubbskudden för badet till mig själv. Den är bäst!


Nytt till trollet

Idag har vi äntligen köpt ett nytt koppel till Bosse, det va väldigt välbehövligt kan jag lova. Tyvärr hade dom slutat tillverka samma som han hade innan så han fick sig ett annat läderkoppel. Vi köpte även en strypkedja till honom i förhoppningar att han med denna + sprutan kanske kommer att dra mindre när vi är ute.
Den är inte testad än men ikväll ska vi kolla om det iaf hjälper något. *Håller tummen*


Veterinärtid

Uppe tidigt idag för jag skulle ringa veterinären för frågor om kastrering. Gubben har äntligen gått med på att det kanske är det bästa för alla just nu.
När jag pratade med dom så gav dom mig ett alternativ. Man kan tydligen kastrera hunden genom en spruta som börjar värka efter 14 dagar och som går ur hunden efter ca 3 månader. På detta vis kan man se hur hunden påverkas av en kastrering ifall man vill göra en sådan pga hormonella skäl.
Det kan ju inte bli bättre så jag bokade in trollet på tisdag.
Blir han inte lugnare så slipper jag en upprörd gubbe för att Bosses bollar är borta =)


Älskade troll!


Lite "hem" längtan

Jag antar att det blir värre när man inte vet när man kan åka ner igen, det är lite budget kras här just nu. Vädret är det samma som Götets, och så tjöta jag med Madde i nästan 1 timme förut, det gjorde inte saken bättre. Saknar så många där nere, speciellt nu när det blir långa dagar som man är ensam.

Hitta den här gamla bilden, så unga och söta vi va =)


Inte helt okej

Dom senaste dagarna har jag vart lite dålig. Jag är väldigt snuvig och både näsa och ögat rinner samtidigt som jag nyser konstant känns det som. Men men det hör la till med detta skit vädret.
Bosse fick sig ändå en 2 timmars promenad i regnet idag, kände att han behövde det.

Långt kvar tills gubben kommer hem =/

Håller tummen

Då har jag nyss kommit hem från skitförmedlingen. Jag skulle dit för att visa intyget från Zone och redovisa arbete. Jag träffade på min handläggare och tillsammans la vi upp mig på 4 jobb till, dom som kommunen "lottar ut" och enligt han så hade jag ganska stora chanser så jag skulle absolut inte ha mobilen avstängd. Jag vill ju absolut inte hoppas för mycket men det lät ju bra, även om jobben är som dom är.

Trist att det är måndag igen, det innebär att gubben inte kommer hem än på länge. Han skulle bli tvungen att jobba över mycket och länge denna veckan. Jaja, tur dom har att göra iaf.

Vad som mer är tur är att pengarna kommer denna veckan. Det har vart otroligt fattigt här hemma ett tag nu. Nudlar, bacon och pasta ungefär. Det värsta är att Bosses skitpåsar är slut så vi "låna" några av kommunen som hänger på stolparna runt om.
Det har dock regnat här uppe värre än i Götet skulle jag tro så vi fick hänga dom på tork. Tur man har torkskåp =)

Det är inte återvinning, jag lovar!




Gubben fixar ny design

Tänkte att det va dax för ett nytt utseende på bloggen och vad passar bättre nu än att göra den vintrig. Min bästa gubbe fixa givetvis designen eftersom jag är för dum för att fatta.. höhö.
Tack gubben!

Det är inte så dumt här uppe ändå

Kolla in detta gubbar!

http://norran.se/nyheter/norrochvasterbotten/article364093.ece

Sammanfattning..

New Moon Va helt underbart bra! Kan påstå att den va lite bättre än Twilight. Visst böckerna är alltid bättre vilket jag borde veta för jag har läst dom 3 gånger. Jag måste bara se den igen snart, vilket vi kanske gör när det har lugnat ner sig lite. Tänker inte vänta tills den kommer på dvd.

Dock ska hela biografen ha en STOR känga i arslet, när filmen skulle börja va allt svart. Kan säga att det blev lite panik där inne och fler än jag började skrika över att vi missa ca 1-2 minuter i början av filmen. Riktigt dåligt av dom, min bakfyllemage hade gjort ett bättre jobb.

Idag har vi vart duktiga och storstädat här hemma. Det innebär att man flyttar möbler för att få bort allt Bosse hår.
Nu ska vi snart ut på en långis med Bosse. Det regnar inte kors i taket idag utan solen skiner.
Efter middagen ska vi iväg med några vänner och bowla, sen får man la se vad som händer.

Kvällen har äntligen kommit!

Ikväll ska jag och gubben äntligen gå och se New Moon. Hade velat se den igår men det fick bli idag ist. Inte dumt det heller, vi har längtat som galningar.
Frågade Fru Lundgren och enligt henne va den bra så förhoppningarna är höga.
Ska givetvis ladda upp med Twilight innan =)

Bara några timmar kvar nu!

Såg här om dagen på GPs sida att folk har köpt upp biljetterna till New Moon för att sedan sälja dom dyrt på blocket precis som dom gör med konsert biljetter. Det är fan inte klokt! Hur får detta gå till egentligen!? Man kan bli upprörd för mindre.

Jag bjuder på denna

Idag är en regnig o dyster dag. Tror inte det har regnat så här mycket på en evighet. Det ska ju för fan snöa nu! Bosse har tyvärr fått lida för detta. Hade tänkt gå vid älven med han men har absolut ingen lust i det här vädret. Inte heller tänker jag ge mig av till skitförmedlingen. Ge mig bättre väder först!

Jag kolla igenom min mobil igår kväll och rensade lite bland alla miljoner bilder som är tagna från 39 årsen. Jag hittade denna bilden som är från Borås parkeringsplats efter en vistelse hos Andreas. Det va en av alla bilfärder med Madde och Berra.
Jag bjuder på denna, denna regniga skitdag! Och ja, vi hade legat på stranden och solat innan =)


Idag är en sån dag

Inatt hade jag jätte svårt för att sova, ändå vaknade jag tidigt imorse. Jag borde ha gett mig iväg till skitförmedlingen för att lämna in mitt arbetsgivarintyg från Zone, men jag känner fan inte för det, inte idag. Skulle vilja kolla runt lite på stan också, men det får la bli i morron då. Kanske bättre väder då med.

Bosse fick sig ist en promenad runt området. Tror inte han blev ledsen för det, jag fick däremot städa hela hallen efter att vi kom tillbaka. Det är så fruktansvärt lerigt och skitit ute nu när snön har smält bort, och givetvis ser Bosse likadan ut när han vart ute. Handduken som vi torkar av han med blir kolsvart. Bara till att tvätta, varje dag.

Det verkar föresten som att lillsyrran♥ kommer att komma upp för att fira min födelsedag med mig. Jag längtar jätte mycket efter henne. Ska bli så underbart att få lite besök. Det kan bli lite ensamt här ibland, specielt nu när gubben jobbar från 6-18. Men men.. det är tur att dom har att göra.

Nån har mumsat på min bak!

När jag vaknade så märkte jag att nån har bitit mig på baken. Det kliar och ser ut som ett myggbett, men lever dom jävlarna fortfarande? Grymt irriterande isf.
Gubben och Bosse verkar iaf va oskyldiga. Trollet har dock fått en dålig ovana att försöka få sova hos oss i sängen varje natt.


Vart fan är snön!?

De två senaste dagarna har det regnat en massa här. Hur kan det va regn och plus grader när man bor i norrland. Det är skandalöst! Hade jag velat ha is och slask hade jag vart nere i Götet.
Nu är det sånt där väder som gör Bosse mycket smutsig. Underbart när dörren är rätt in från gatan. Lägenheten blir så där mysigt ren och fin också.
Så nu har jag klagat klart.. för en stund =) Vill ha en massa snö ju!

Igår va jag duktig och tvättade lakan, handdukar, vita och svarta kläder. Det tråkiga i kråksången är bara nu att plocka in allt igen. Borde göra detta nu.

Jäkla HD

Igår kväll va vi hemma hos Herrn och Frun i Byske för att kolla lite film. Dom hade köpt en ny stor HD tv + ett högtalar-biosystem.
Ja, det är ju ganska omöjligt att kolla på vanlig tv nu efter detta. Det gäller även vanliga dvd filmer. Man måste tydligen ha blu-ray nu har jag märkt. Tack för att ni har förstört det gamla hederliga ;P
Vi kollade på en Norsk rulle som hette-Död snö. Den va faktiskt så dålig att den blev bra. Man blev både rädd och skrattade hysteriskt. Se den!
Efter det kollade vi på Year one. Den va också skojig. Fast de flesta filmer med Jack Black brukar ju vara det.


Mitt hjärta blöder

http://norran.se/nyheter/norrochvasterbotten/article360557.ece557.ece>
Klicka på länken.

En dag ska jag ha en egen ren. En fru till Bosse!

Tant Mimmi

Idag fick jag gå upp tidigt för jag skulle iväg till Linda för att passa lilla Lukas 1 år. Hon skulle iväg på lite ärenden så självklart ställde jag upp.
Jag har inte vart barnvakt på länge så jag va lite nervös men det gick ju hur bra som helst. Han va väldigt lätt att underhålla, sen är det ju faktiskt lite kul att få va barn igen.
När hon kom tillbaka så bjöd hon på en god lunch innan det va dax att för mig att ge mig hem till den lurviga.
Barn är härliga men det är även rätt gött att kunna lämna tillbaka dom.
Jag är föresten tant Mimmi efter detta =)

Ikväll skulle vi träffas igen för att käka tacos och spela lite spel. Det blir nog trevligt och i precis rätt kurs.

Kors i taket!

När jag vaknade idag så såg jag att det snöade. Mett ett stort suck så begav jag mig ut och iväg till skitförmedlingen för att lämna in lappen så man får sina stackars kronor.
Det visade sig dock va ett ganska gött väder att gå i. Det tar ca 20 min att gå in till stan så när jag va klar där tog jag en omväg hem, givetvis med musik i öronen. Jag börjar älska snön mer och mer.

Iaf när jag är på skitförmedlingen så träffar jag på min gamla handledare. Vi börjar tjöta om hur läget är osv, sen visar han mig nåt helt nytt som har kommit in. Komunen har lovat jobb till 50-100 ungdomar. Ja jag räknas faktiskt fortfarande som det eftersom jag va under 25 när jag skrevs in där. Deltidsjobb räknas inte då.
Jag skrev iaf upp mig på 5-6 jobb. Det gäller ca 6 månader, och visst man får minilön men mer än jag har nu. Trodde aldrig det skulle va givande att gå dit men idag vart det kors i taket av förvåning. Ska jag bara hålla tummen att jag får komma på nån intervju.

Mina första muffins

Jag har aldrig bakat muffins förrut för jag brukar inte va så bra på att baka. Idag kände jag dock att det va dax, vi har ju så många bär i frysen.
Jag kan säga att dom blev för jävla goda! Visst hade man kanske kunnat göra dom bättre, men det är bra för att vara jag.
Det blev några med choklad, några med blåbär och några med hallon. Alla fick sen choklad överdrag. Jag har laddning nr 2 i ugnen just nu =)


En dålig start på en bra helg

Fredag: Lugn och skön tror jag. Minns inte, jag är ju fan senil.

Lördag: Vi blir väckta runt 5 på morran av en kompis i nöd. Vad som hände får vara osagt men vi va hemma igen runt 8. Då sov vi nån timme innan det va dax att fixa i ordning inför resan.

Gubben hade bokat in oss på Hotell Lappland =D Detta va andra gången vi va där, sist va när jag fyllde 25 år. Det va lika fint och underbart som då. Trodde dock att vi skulle fa samma svit som sist men det blev rummet brevid. Fast inget att klaga på där faktiskt, fast sängen kunde vart lite hårdare.

Vi bada bubbelbad, basta och drack öl. Tog en kall i baren innan vi kom på att man faktiskt fick köpa med upp på rummet.
Måste ha ett eget bubbelbad nån gång i livet, vi lämna knappt badrummet =)

Hotellfrukosten är ju aldrig fel. Vi lasta tallrikarna fulla samt 2 glas var med juice.
Det va såå gött!
Tack för allt gubben, du är bäst!

Söndag: Hämta trollet som vart hos sin farmor och farfar. Farmor va snäll och sov över här och jag tror inte att Bosse klagade, han blir alltid så bortskämd.

Till middag hos dom bjöds det på en jätte god smörgåstårta och till efterrätt en choklad och marängtårta. Inte nog med det, på kvällen blev det ännu mer smörgåstårta och kakor hemma hos Linda som hade kalas.
Jag somna rätt gött sen med magen full av underbar skit =)

Måndag: Idag har jag vart ute på en långis med Bosse. Det va sånt underbart väder ute. Det har nämligen snöat massa här i helgen och idag skiner solen så jag va tvungen att ge mig ut.
Gubben ska jobba över idag så nu vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på.

Ny kass färg

Jag har ju en önskan om att få en guldfärgad nyans i håret, den vägen är väldigt lång nu har jag märkt. Idag va det dax att färga igen, denna gången för att göra håret lite ljusare och förhoppningsvis ta bort lite mer av det röda.
Så blev inte fallet. Visst är det lite ljusare men samma röda är kvar. Lurigt det där. Jaja, det får la funka.. tills vidare iaf.

Så här ser det ut nu. Färgen varierar dock beroende helt på vilket ljus!?


Bortrövad på lunch

Idag kom Danne och Ante för att ta med mig ut på lunch. Där va givetvis Helen också med två till. Det blev god kinabuffé och mycket skratt. Herregud jag kände mig som 15 år igen, det va riktigt skoj.
När vi va klara kolla vi runt på stan lite innan jag skulle hem och fick skjuts enda till dörren.
Stan är verkligen död på arbeten när ett gäng idioter kan samlas.. haha.

Stackars gubben ska jobba över idag så nu blir det några sega timmar. Ska nog va lite duktig här hemma. Det har fått förfalla lite nu när jag vart sjuk. Jag mår mycket bättre idag än på länge, helt underbart!

Gubben har föresten fått fast jobb nu, han är den enda. Men så är du ju bäst också ;)

Så nära jag missa att boka

Idag är ju första dagen som man kan boka biljetter till premiären av New Moon. Jag hade inte riktigt kollen på detta men som tur är, så löste det sig.
Ibland är det bra gött att bo i en liten stad, även om vi bara har en biosalong så lyckades jag ändå boka biljetter till oss. Kankse inte de bästa plaster tyvärr men det är skit samma. Snart får vi äntligen se den =)

Självmordskatten

Det finns en grå/vit självmordskatt här i området som vi träffar på några gånger i veckan. En gång satt den utanför våran dörr så vi kunde inte ens gå ut med Bosse. Ser den oss när vi är ute och promenerar så springer den glatt efter oss, så vi får springa ifrån den.
En gång va den max 1 deci från att sniffa Bosse i arslet. Bosse brukar va väldigt lugn och nyfiken själv när katten dyker upp, men man vill ju ta det säkra före det osäkra.
Imorse när gubben va ute med han och Bosse satte sig när för att skita, så dyker katten upp igen. Gubben får lite smått panik men Bosse måste ju bajsa klart. Självmordskatten smyger sig iaf väldigt nära och när Bosse är färdig så kastar han sig över katten.
Bosse bet givetvis inte katten eller nåt men katten blev rädd och gömde sig i en buske en bit ifrån. Den såg tydligen väldigt förvånad ut som om den sa: varför gjorde du så där för!? =)
Kan inte va lätt att va självmordskatten. Stackarn.

Annars så är halsen bättre, tyvärr inte bra men bättre iaf. Jag ville lyxa igår så vi köpte Thai mat. Har ju inte kunnat äta på 1 vecka så det va jag värd.
Jag hade ju ett stygn kvar men oklok som jag kan va så lyckades jag pilla bort det.
Inte för att ärr brukar va snygga och inte för att man bryr sig hur det ser ut inne i munnen, men det känns lite konstigt att ha en "gropp" där inne nu.

Okänt virus

Då har jag nyss kommit hem från sjukhus plågis. Som vi sa till varann så hoppas vi på att inte ses nån mer gång =)

Jag fick cykla dit i "krullhårsregn" och när jag väl kom fram så luktade jag avfall. Jag gör alltid samma misstag och klär på mig mer än nödvändigt, speciellt när jag ska cykla. Jaja, jag ursäktade mig lite snygg iaf.

Hon blev helt förskräckt när hon såg min hals och då är den ändå lite bättre idag. Det va definitivt en bieffekt från narkosen men ingen bakteri som hon trott när jag fick penicillinet utan detta är nåt virus.
Jaha.. men vadå för virus? Ge mig nåt som tar bort skiten då? Men det gick ju inte för dom visste inte vad det va. Ja men roligt, nu känner jag mig inte alls mindre mysig. Fan vad äcklig jag är.
Men eftersom det verkar gå åt rätt håll va det nog ingen fara och jag skulle absolut fortsätta med penicillinet.

Operationssåret såg iaf fint ut och hon tog bort några stygn åt mig. Dom ska ju egentligen låtsna av sig själv med några satt så löst så det va lika bra. Tror jag har 1 stygn kvar nu.
Hade det inte varit för min hals så hade jag fått börja äta vad jag ville idag. Visst är livet bra underbart ibland!

Jag frågade även om slutsumman på kalaset, och jag kommer att få hem en räkning på ca 4800 kr, + att jag har ju betalat 1600 kr innan. Jag hade alltså helt rätt, att hela skiten skulle gå på mellan 6000-7000 kr. Helt jävla underbart!

Behind enemy lines

Jag vill oftast hålla mig lite i bakgrunden, men det sket sig rätt stort.

I lördags hade vi bokat bord för att kolla på hockeyn, hela stället va fullbokat. I vårat gäng va vi 8 pers var av 4 va väldigt hockey galna.

Jag va ensam Frölunda suport. Jag hade givetvis min Frölunda tröja på mig. Så fort vi kom in och jag tog av mig jackan så va det som att hela stället stanna upp.. för att stirra på mig.
Gubben och Helen som är helt ointresserade av hockey va snälla och hejade på Frölunda med mig.

När Frölunda la första målet så blev jag glad och klappade lite grann. Efter andra målet så blev jag lite gladare och klappade lite högre. Efter tredje målet så va det bara jag som hördes på hela stället. När matchen va slut och jag skrek och klappade för våran 5-2 seger så va jag nog rätt hatad. Alla stirrade mot vårat bord. Det känndes som att leka med döden där ett tag.. hehe. De flesta vet nog vem jag är där nu.

Kvällen va en av dom bästa på länge. Sällskapet va trotts rivaliteten trevlig och maten va helt underbar. Jag är ju fortfarande invalido så jag fick en special beställd kyckling soppa. Det är det bästa med det stället, inget är omöjligt att fixa.

När vi va färdiga där så åkte gubbsen iväg för lite mer festande medans jag och Helen tog med Bosse och Salvador till hundgården. Dom va jätte duktiga och lekte med varann jätte bra.

Efter nån timme slöt vi upp med resten för en danskväll på station. Musiken blev sämre och sämre ju mer klockan blev så efter ett par timmar åkte vi hem. Lika gött det kanske.

Jag är inte frisk än. Halsen är fortfarande svullen och full med skit. Kanske har blivit något bättre bara så dräggel handduken måste ligga på kudden än.

RSS 2.0