Bosse 2 år!

Idag är det Bosses födelsedag så hela dagen handlar om honom. När vi vakna så blev det massa mys följt av en långpromenad. Hos svärföräldrarna va det go middag som vanligt och Bosse blev bortskämd som vanligt. När vi kom hem så bakade vi en tårta till honom, samma som när han fyllde 1 år, det ska bli en tradition.
Tårtan består av: köttfärs, ost, viltost, bacongodis och 2 markies som får bli ljusen.
Jag har även choklad och blåbärs muffins i ugnen som hela familjen ska mumsa på senare.
Gött Gött Gött!

Grattis älskade Bosse!






Shoppat!

Jag bara älskar en dag på stan när man har kassarna fulla för det händer inte allt för ofta. Jag va ute efte en hel del saker och hittade alltihop. Ett svart pösigt linne, en t-shirt med en zebra, en t-shirt med svart/gråa ränder, 3 pack trosor, Mimmi tröja och bodybutter + showergel + skrubb. En lyckad dag =)


Shoppa!

Idag ska vi shoppa, massa! Jag har redan börjat för efter jobbet åkte jag och köpte ett nytt täcke till gubben, han har inget sommartäcke. Sen köpte jag även massa gött till Bosse, lite förberedelser till hans födelsedag.

Om en stund ska jag lämna Bosse hos svärföräldrarna och cykla till stan för att möta upp gubben. Linda kommer också och då ska vi äntligen shoppa. Hade tänkt åka till Luleå för detta ett tag men det blir aldrig av så vi får klara oss med våran stad. Det blir något iaf =)

Bosse har förresten slaktat en odling av mig. Tur jag såg han innan allt blev rensat, nu får man passa där lite. Dumma söta hund!

Fredag idag!!!!

Ledig

Idag fick jag lite oväntat men väldigt välkommet en ledig dag. Jag tog mig en lagom sovmorron men jag gick inte upp utan låg kvar en bra stund och gosade med Bosse. När vi ätit frukost tog vi oss en timmes promenad runt området. Synd på det åter igen tråkiga vädret bara. Ryktet säger dock att det ska vända lagom till helgen, jag håller tummen.

Idag va det meningen att jag och gubben skulle börja springa. Vi har tummat på att köra en runda några gånger i veckan men har inte kunnat än för att det vart snö i skogen. Men så idag typiskt nog så är vi fullbokade hela kvällen. Gubben får kanske iväg bilen, han har bokat träff med en och jag ska på spa-party hemma hos några vänner. Ska bli kul och se vad det riktigt är för något. Skogen får vänta tills imorron ist.

Har även mailat iväg bilder till tatueraren, mindre än 2 veckor kvar nu.

Jag är bäst

Jag tror faktiskt att jag kan börja jubla nu för 7 st plantor har nu börjat visa sig. Jag skrek på gubben att komma och kolla, så glad blev jag. Tänk att jag faktiskt har lyckats. Nu gäller det bara att hålla dom vid liv och hoppas på att dom blir stora, fina och fyllda med ärtor =D

 

 

Dagen idag har gått jätte fort. Jag satt i cafét och helt plötsligt så va det lunch, sen idrott och sen hem. En go dag kan man lugnt säga, synd bara på det tråkiga vädret.


Äntligen helg

Vi har haft jätte fint väder hela veckan, men inte idag. Idag är det lite kallare och solen syns inte riktigt till, typiskt.

När jag kom hem från jobbet igår så slog jag mig ner på balkongen som jag för övrigt bor på när det är så gött väder. Jag satt iaf där och dränkte mig i svett när jag prata med en vän i Götet som va fast i bilen mitt under ett åskoväder, lät så himla mysigt och konstigt att höra på det när man själv satt och sola.

Jag har fått lite färg nu på min bleka kropp och känner mig så mycket mer fräschare. Gött att man kan sitta så mycket ute, på jobbet som hemma.

Igår va hela familjen med Linda och lille Lukas i Bergsbyn och smällde i oss deras stooora och berömda mjukglassar. Fanns inte en chans att man orka äta upp en sån själv. En liten glass är ca 2 dm hög.

En glädjande nyhet är att kära Malii födde en fin och välmående son den 20 maj. Ett stort grattis till hela familjen! =)

En bättre dag

Även om jag slutade halv 5 idag så har tiden gått fort. Det har vart fullt ös men ändå så har jag hunnit få en hel del sol timmar. Ibland har jag ett riktigt bra jobb när man bara kan sitta ute och må bra.

Just nu är gubben iväg för att träffa en ev köpare till Volvon. Jag sitter här hemma och håller tummarna stenhårt för det hade vart helt underbart om vi kunde få iväg den nu.

Vad gäller min odling så va det falskt alarm med det gröna, det va något helt annat grönt. Tänkte väl att det gick lite väl fort. Hoppas dock på att se resultat snart för det hade vart kanon för mitt självförtroende att jag lyckats med denna konstighet ^^



 

 


Överraskning

Min gubbe är så himla go! Jag kom hem efter han från jobbet idag och när jag skulle ut på balkongen för att kolla till min odling så ligger där ett litet paket till mig. Asken va från Guldfynd och innehöll ett par rosa diamant örhängen som jag spanat på för en tid sen. Tack snälla bästa älskade gubbe!

Det va dock inte den enda överraskning jag fick, i min odling så såg man att det börjar sticka upp lite grönt på vissa ställen. Blev jätte förvånad att det redan börjar hända saker i jorden men kanske ännu mer förvånad att jag kanske har lyckats. Ska inte ta ut något i förskott dock, jag får vänta och se.

Att jag fick sådana här överraskningar just idag är helt otroligt och det värmer verkligen för jag har inte haft en bra dag.

Min första odling

Här håller sommarvärmen i sig. Jag vakna dock till lite grått men nån timme senare har man strålande sol och 20 grader, minst. Detta är första sommaren vi kan njuta av en balkong så den utnyttjar vi till max när det är så fina dagar. Just för att det är min första balkong så har jag gjort den lite sommar fin med en första balkongblomma. Jag har även fått en stooor kruka av svärmor där jag idag plantera sockerärtor. Jag håller alla tummar jag har för att det ska bli något. Inte bara för att jag älskar sockerärtor utan just för att detta är min första gång jag kan göra något sånt här =)




Varmaste dagen i år

Idag har vi runt 20 grader. Jag och gubben har cyklat runt hela stan idag och det har blåst så där lagom så att man inte blivit alldeles för svettig. Jackan fick stanna hemma idag för nu va det dax för vårkläder. Vi ska om en stund ut och cykla en sväng till men denna gången ska Bosse få följa med. Han har vart lite bråkig när man ska lämna han ensam hemma på sista så vi ska motionera slut på han för att se om det kan hjälpa. Bosse är nämligen inne i sin 2 års trots nu, fast han inte fyllt 2 år riktigt ännu.

Ikväll blir det över till Danne för lite tv-spel och kalla go. Gubbens pärla ska även rastas lite.

Tänk vad vädret påverkar än

Jag är en riktig vädermännsika och när man vaknar till regn, grått och trist så tar man extra lång tid på sig att göra sig klar. Vi bestämde oss iaf för en långis med Bosse och när vi har gått i ca 15 min så blir himlen blå och solen gubbvarm. Resten av dagen fick jackan hänga på armen och det va nästan för varmt med en tunn långärmad. Äntligen har kanonvärmen kommit hit!

Gubben åkte och hämtade hem sin sommarpärla så idag har vi kört mycket bil, jag hängde dock efter i min röda pärla. Jag tror förresten att jag har lyckats bränna mig lite i ansiktet idag.


En bra dag

När jag vaknade imorse så mådde jag ganska bra med tanke på omständigheterna, det gick rätt hårt till igår. Kvällen va trevlig men maten kunde vart bättre. Hela kvällen va planerad med en massa lekar. 40 plusare kan röja hårt. Jag blev hämtad av min kära gubben runt halv 1 och då va det många kvar. Kul kväll.

Så imorse efter att jag fått i mig mina chili cheese som min bakismage skrek efter så blev jag människa igen. Vi packa bilen med hund och Linda för en sightseeing i små byarna utanför stan. Det är faktiskt sjukt vackert här nu när allt börjar bli grönt.

Runt 4 tiden kom Krille och Elin på besök med sin grill. Typiskt nog så började det att regna efter att hela dagen hade vart kanon. Men men gubbarna lyckades grilla en riktigt god middag. Elin bjöd på hembakade mums mums. Dom va häftiga.
Medans vi vänta på att grillen skulle svalna så tog vi en sightseeing till. Jag tycker det är skoj att åka runt och kolla så jag klagade inte.

Snart väntar soffan och choklad.

Idag har det vart en riktigt bra och fullspäckad dag! =)

Bättre dag

Har suttit på balkongen en stund och tagit min första kalla. Snart ska gubben köra iväg mig till personalfesten. Den tyska kocken har lagat buffé så jag hoppas det blir en god och lyckad kväll.

Tisdag och en sådan dag

Nu är ansökan iväg skickad. Tillsammans med min handledare fick vi ihop ett bra ansökningsbrev att skicka med. Tyvärr känner jag i mig att det är förlorat. Få platser att slåss om.
Håll tummen för mig.

Idag har det mesta vart skit faktiskt. Jag hoppas verkligen att min tur inom jobb eller kanske plugg blir till min fördel snart. Har iaf en personalfest att se framemot imorron.

Snart är det hockey och nån kall som gäller. Det är en bra kväll.


Plugga?

Idag jobbade jag bara halvdag för jag skulle till Universitetet för att höra lite om en utbildning. Imorron kommer jag att skicka in en ansökan till Kalix Universitet.
Jag vill egentligen inte plugga men ska man få ett ordentligt jobb idag så är jag nog så illa tvungen. Utbildningen är behandlingsassistent med inriktning mot bla. behandlingshem och kriminalvården och är på distans.
Jag tror inte jag kan begära bättre om jag väljer plugg. Man får ju se om man kommer in ens och om man då kommer att tacka ja. Sista ansökningsdagen är den 15:e så jag är verkligen ute i sista sekund.

Jag får se vad sommaren kommer att ge mig.

Lördag

Idag har det varit en riktig vårdag här uppe. Har nästan varit för varmt att ha jacka på sig. Under eftermiddagen har vi suttit på balkongen och solat, helt underbart!

På förmiddagen va vi på bil och mc utställningen. Det va ungefär som på Elmia men 10 gånger mindre. Bilarna från tidigt 20-tal va klara favoriter för mig. Hoppas på att få åka i en sån en dag.

Kvällen blir lugn med Mario och whiskey. Perfekt!


Det har egentligen inte hänt så mycket här på sista. Jag har mest jobbat, skitit och sovit. Antar att det blir så ibland.

I fredags hade vi dock besök på skolan från ett band som heter "The one with". Dom är festivalklara och ville göra lite reklam för sig. Det va inget större fel alls, ett gäng fina pojkar och med en bra röst. Kanske lite enformiga men akustiskt kan lätt låta så.

Igår såg vi förresten en jätte äcklig film. Den hette "Närkontakt- The fourth kind". Grejen är att jag tror stenhårt på sånt. Kan kanske bero på att jag själv blev bortförd av aliens när jag va liten. Dom har låtit mig vara i några år nu. Måste bero på att jag kan lukta riktigt illa ibland.

Måndag

Idag är det möten hela dagen för folk som jobbar på skola, iaf på våran. Jag fick turen att börja kl. 1 så jag tog mig en rejäl sovmorron. Jag visste dock att något skulle förstöra detta och det gjorde det när mobilen ringde. Min handledare är sjuk så jag får leta mig fram till rätt sal på Campus själv. Det hade jag inte räknat med, hur kan man hitta nåt där. Det här blir intressant och skit tråkigt! Jag blir säkert själv stor del av veckan nu också *suck*.

Vädret är dock ganska fint, solen skiner men det blåser. Bosse fick sig en lite längre tur och ikväll ska vi nog ut och cykla med han. Det gör hela familjen gött.

Våran Valborg

I går snöade det för fullt nästan hela dagen här. Så jäkla typsikt att det skulle komma mer skit just den dagen. Här i norrland är man dock inte så brydd för grillen åkte fram ändå. Vi skulle bara ha grillat kött till middag =)

Kvällen va jätte trevlig med några vänner, grillat, nån kall och sällskapsspel. Bosse va för övrigt jätte duktig och låg stora delar av kvällen tyst under bordet. Det va bra framsteg!

Vi gick och la oss strax efter 10 för vi va rätt trötta men vi vakna inte förens strax efter 12 idag. Det va längesen man sov så jäkla länge, men antar att det va behövligt då.

Idag regnar det men det hindra inte oss från att skaka av cykeln och ta med Bosse på en långtur. Han va så rastlös och cykel är ett bra motionsfordon för en hund med mycket energi.

Jag är så klumpig!

Igår när jag skulle backa ut bilen ur garaget så kom jag med backspegeln på fjädern till garageporten. Ingen skada skedd, bara till att köra fram bilen en bit för att sedan backa om. Låter ju jätte bra fast inne i mitt huvud för jag glömmer av att byta växel och backar in med skiten i skiten. Som tur va hände inte allt för mycket men färg skrapades av från backspegeln. Jaja, antar att det kunde gått värre, men så jäkla typiskt. Hur kan man glömma växla!?

RSS 2.0