Regn regn och lera

Jag trodde att det skulle va snögaranti om man bodde i norrland? Jag skulle aldrig ha skrivit innan att vi iaf hade det vitt på marken och 6- för igår kväll blev det ist 6+ och ösregn så allt vi har kvar är lera. Jag har inte ens fått använda mina nya vinterskor som borde va halvt utslitna nu.

Idag har vi varit hos veterinären men bara för att handla mat. Det är så gött att man får gå före i kön när man bara ska handla mat, dock mindre kul när jag såg att dom höjt priset med 100 kr så att vi nu får betala lite över 500 kr ist. Jag hade givetvis betalat det dubbla om jag va tvungen men vad hände med dom gamla hederliga smyghöjningarna?

Sen har chefen ringt mig och gett mig alla mina tider för december och det känns så himla gött att veta i förväg när man ska jobba, nu kan jag planera lite. Han va även snäll och bytte ut min sena tid till en tidig tid dagen före julafton så att jag kan va med gubben och Claes på lillajulafton. Det är ju givetvis det traditionella Bingo spelen då också, men det talar vi inte så högt om.

Det verkar som att jag får va ledig hela denna veckan vilket jag verkligen inte klagar över. Jag har inte känt mig så kry så all vila är välkommet och tid borde ge mig hopp för mänskligheten igen (fan så tragisk jag låter).

Jag har föresten färgat håret för någon vecka sen men inte så dramatiskt för det är bara en som märkt skillnad och det va inte gubben som gjorde det på mig. Jag är inte längre ljusblond utan mörkblond så nu kanske man slipper färga det så ofta.

Tisdag

I söndags och till 1:a advents ära så började det faktiskt snöa och kors i taket att det har fått ligga kvar. Vi snackar inte om stora mängder tyvärr men tillräkligt vitt för att täcka nästan hela marken. Idag har vi även haft 6- så det är en bra början, man börjar få hopp och känsla nu =)

Idag är jag på lite bättre humör trotts att en gubbfan svängde rätt ut framför mig när jag va iväg på ärenden (det är alltid dom gamla) iaf så tänkte jag passa på och visa hur fint det blev med våra nya och första julgardiner. Det får räcka med ett rum  i år men jag tycker det blev riktigt bra och det bästa är att dom luktar mamma.



Igår fick jag veta varför gubben varit så hemlig för jag fick en tidig "klapp". Han har nämligen gjort en adventskalender till mig, en sån har man ju inte haft på evigheter =) Tack du underbarar gubben, ska bli spännande att se vad som döljer sig bakom luckorna.


1:a advent

Idag har vi som säkert många andra dragit fram adventsprylarna och gjort det fint och mysigt här hemma. Jag hade visat bilder om jag orkat men jag har ingen mer ork idag, tror inte jag är helt kry.

Idag har vi även tvättat bilen vilket va väldigt behövligt så nu skiner den så fint.
Vi har varit hos svärföräldrarna och käkat middag vilket känns som en evighets sen för mig.
Nu har gubben dumpat mig för något hemligt uppdrag som gör mig tokig. Han måste hålla allt väldigt hemligt runt jul för jag är en snokare som måste få veta =)

Sen har jag kommit fram till att jag börjar bli duktigt less på människor. En stuga i skogen utan väg hade suttit klockrent där man själv får välja när och om man vill va bland folk. Jag kan överleva med att jaga min egna föda och tom äta fisk. El är inte livsviktigt men att torka arslet med granris och återanvända tamponger låter mindre lockande.. så vi får la se hur det blir med den saken. Men lite sugna är vi allt ändå.

Sorry

Lessen för dålig uppdatering men jag tror inte det händer så mycket här nu. Jag har vart ledig en hel del men sen blev det mer jobb så.. det är la allt. Det har iofs snöat lite men redan dagen efter blev allt till is, inte kul att köra bil nu. När jag skulle hem från jobbet sist så fick jag stanna bilen på vägen för att skrapa framrutan en gång till som då hade hunnit bli isig igen. Jag va lite rädd där ett tag när jag inte kunde se ut vid möten. Det är fortfarande minus grader och lite vitt på marken så nu hoppas jag bara på mer.

Idag har jag vart ledig och gubben jobbar till 10 ikväll, det är inte kul.

Måste vakna..

Idag gick jag upp med gubben för jag had en tidig tid hos plågis. Eftersom jag avskyr det och blir som en rädd liten liten flicka så va jag tacksam för en morrontid, då blir inte hela dagen förstörd av att gå och va nervös. Tack och lov så gick det ganska bra idag för jag hade inga hål och så va det gratis dessutom. Tur man får lite pengar att använda hos dom varje år. Det va bara ett litet oros moment om en visdomstand. Det är inte säkert att den kommer upp men den verka va påväg och kommer den upp så måste jag operera bort den också. Nog för att det är skönt med lustgas men jag hoppas ändå få slippa.
När jag kom hem däcka jag på soffan vilket inte alls va meningen, men Bosse väckte mig runt 11 och tyckte jag sovit nog. Nu sitter jag med kaffe nummer 2 och försöker vakna.

Igår va jag på stan med Marie och det känns så himla gött att ha inhandla nästan alla julklappar och det är fortfarande november. Måste bara köpa papper och annat skit så det kan bli en fin klapp. Igår köpte jag även nya skoter kläder som en tidig klapp till mig själv. Den av på rea och kommer nog passa kanon till min rosa hjälm. Skönt med nya termobyxer också som har hängslen så nu får snön gärna ta och komma!!



Ikväll ska vi på bio med Jenny och Gustaf och äntligen få se Breaking Dawn.

Så börjas det igen..

Vi fick en lapp i brevlådan om att det ska komma gubbar på sitt 511:e efterbesök här och att dom inte kunde ge oss någon tid. (Jag tror jag skrev om detta innan). Jag blev iaf lovad att någon skulle ta kontakt med oss för att boka en tid men inget har hänt. Om jag fattade det rätt så skulle dom komma till oss från denna måndagen, fast det kan va nästa också. Iaf så har jag inte hört något så jag ringde upp idag för att kolla läget men samma snubbe jag prata med sist hade inget minne av mig och gav mig nummret till en annan snubbe så att jag skulle kunna boka en dag med han direkt. Denna snubben har jag testat ringa hela förmiddagen men mobilen är avstängd. Han får till i eftermiddag på sig och sen får jag la ringa det andra nummret.. igen.
Det är fan värt att äga sitt egna hem, tom när jag hade vattenläcka i min lägenhet i Frölunda va det mer värt än det här för då kunde jag hjälpa till och styra när folk skulle komma, nu har man inget att säga till om. Det är ALLTID någon som måste komma in här!! Hade vi inte haft Bosse så hade jag fortfarande vart irriterad av att ha främlingar springandes här men nu blir det 1000 gånger svårare eftersom någon av oss måste va hemma med han *suck*.

Söndag

Idag är det söndag och snart börjar söndagsmyset vilket innebär soffläge och en massa bra på televisionen. Får hoppas man orkar hålla sig vaken bara.
På förmiddagen fick Bosse sig en tur i skogen så nu ligger han ganska trött på sin bädd, en snäll vovve med andra ord.
Vid middagen hos svärföräldrarna firade vi med massa gött och snälla söta Marie gav mig och sin mor en present. Vi fick varsin egengjord väska som vi båda hade berömt henne för innan, så nu har vi alla varsin. Tack så mycket!



Nu är vi snart inne på mitten av november och vi har fortfarande ingen snö. Detta är tydligen rekord sen dom började räkna och det konstiga är att fjällen inte ens fått snö. Vi kolla på bilder förrut från förra året vid den här tiden och då va det hysteriskt mycket snö och skotern va avrastad för längesen. Det är sjukt! Får se om det kommer något nästa vecka som dom hotat med. *hoppas hoppas*.

111111

Idag är det fredag och i eftermiddag ska jag iväg och påbörja min jobbhelg. Det är lite segt att börja så sent och att man bara hinner pussa gubben hejdå när vi möts i dörren men efter att ha fått mitt lönebesked idag så gör det mig inte så mycket att jobba helg =)

Idag är även marken vit men inte av snö, dom har hotat med snö i början på nästa vecka och även om jag längtar en aning så får den gärna vänta tills på torsdag för jag har lite ärenden innan som kommer att sakta ner mig om snön kommer tidigare. Men det är änna dax nu.

Hur söt Bosse än är så är han ett monster just nu med en alldeles för stor egen vilja. Kommer dom in i en trottsålder så här sent? Man får va stenhård med han ute och jag tror han skulle må bättre med mer motion men efter mycket bråk oss emellan så vill man bara hem efter en stund. Nu när det blir mörkt redan innan klockan 3 så kan vi inte släppa han lös förrens på helgen, jag tror det bidrar lite till hans överskott faktiskt. Jag ber om lugnare tider..



Jag har vart ledig i fyra dagar och det sätter sina spår för jag har känt mig rastlös och lite nere. Tur jag har en sån underbar gubbe som kan ge mig en extra kram de dagar man inte är på topp. Jag har haft lite extra hemlängtan vilket kan bero på att det va en evighet sen jag va nere och att jag inte vet när jag kommer att kunna åka ner igen. Tur att dåliga dagar går över..

Helg nu

I början på veckan så brukar jag ha min helg och denna veckan är inget undantag, lite trist att ha det själv bara. Så på den riktiga helgen vart det jobb och inte så mycket annat gjort. Jag har lyckats få mig en ordentlig förkylning bara så jag är tacksam över att få vara hemma nu.

Igår hade jag en riktigt bra promenad med Bosse för jag gick ut med energin att nu ska vi gå, och inte bara kissa och lukta. Jag tror aldrig Bosse har gått så fint på en promenad någonsin, han va kanon duktig. Idag hade jag inte riktigt den energin och vi fick ingen lika bra promenad, dessutom va alla områdets hundar ute just då.
När vi kommer hem ligger en lapp från Bravida i lådan, dax för efterkontroll... igen! *suck*. Dom gav en ram på 2 veckor så jag ringde upp och sa att jag kanske inte kan få en exakt tid när ni kommer men jag måste få en exakt dag för jag har en hund som inte kommer att välkomna er om ingen av oss är hemma. Han anteckna detta och lova att någon kommer att höra av sig så att vi kan bestämma en dag. Han tog dock inte mitt nummer så jag hoppas han kan hålla sitt löfte ändå.

Igår tänkte vi åka ut med stjärnkikaren igen men det blev aldrig riktigt någon klar himmel så vi drog ut den på balkongen och försökte spana på månen iaf. Det gick faktiskt bra och när vi hade den största förstoringen så blev det för nära men när vi bytte till den mindre såg man den klart och tydligt, speciellt alla kratrar och det va häfftigt. Blir det bättre väder idag åker vi nog ut till skogen igen och spanar där. Själv hoppas jag på att december ska komma så man kan spana på planeter.

Torsdag

Det är fortfarande alldeles för varmt och soligt ute för att vara november så min höstjacka får hänga kvar en stund till. Jag vill börja "mysa ner mig" nu ju och även få lite ljus efter 4. Kom nu snön kom!

Efter lite efterforskning vet vi nu förresten att det inte va Venus som vi såg utan Jupiter och ev 2 av dess månar. Venus ska tydligen ligga alldeles för lågt nu och kan först ses i december igen, då även Saturnus som jag ser framemot att se. Vi såg ju ränder på planeten vilket jag tyckte va konstigt och nu när man sett bilder på Jupiter så vet vi att det va den. Nu blev det genast mycket roligare och vi ska försöka ge oss ut snart igen.

Igår när jag kom hem från jobbet så hade gubben vart bäst och storstädat hela badrummet men det är inte det bästa, det bästa va att han längst ner i avloppet hitta min näsplopp som vart försvunnen sen Halloween. Efter mycket skrubbande sitter den nu äntligen där den ska =)

Igår fick jag även ett paket av min kära mor innehållande ett par julgardiner som hon lovat bort till mig. Jag tyckte dom va så fina när jag såg dom hängandes där förra året och nu fick jag dom. Tack älskade mamma.


1:a november

Idag har vi gått över till november månad och det är 8+ med tillhörande sol ute. Jag fattar inte, vart fan är snön?? Det är snart jul och allt vi fått är en liten antydan till snö. Jag börjar faktiskt vilja ha snö nu.

För övrigt så är jag ledig idag vilket innebär att jag måste städa, ordentligt. Vi har båda 2 varit ganska förstörda sen Halloween men jag har svårt att tro att det bara är en lång och enorm bakfylla. Är fallet så är det dax att lägga ner och låta de unga ta över nu. Då är det inte värt det.

Jag vill passa på att tacka värdparet Johanssons för en bra fest och min första Halloweenfest. Det va kul att alla hade klätt ut sig. Eftersom jag har lovat och BARA därför så bjuder jag nu på denna hemska bild. Det fanns faktiskt ingen bättre på oss, så illa är det.. haha.



Igår åkte vi ut till en skogsväg och testade vår stjärnkikare för första gången. Den är nog lite mer avancerad än vi trott för vi fick inte riktigt ordning på det. Vi fick spanat in Venus iaf och även om den fortfarande va en bit bort så såg man det klart och tydligt. Det va häftigt. Tur vi köpte en med motor för shit vad allt rör sig fort där ute, vi måste bara komma på hur den också fungerar. Det blir nog bra när vi kan allt =)

RSS 2.0