Gott nytt då gubbar!

Sista dagen på året men det känns inte ens som nyår..
Här blir det la lite lagom firande bara. Vi ska va hemma o ta hand om Bosse. Hoppas han inte blir rädd vid 12 o alla raketer. Stackarn har även fått en ögoninflamation, tycker så synd om min lillkille. Hoppas det går över annars får vi ringa doktorn.

Ikväll ska vi iaf laga nån gryta som Andreas ska koka ihop. Sen ska jag njuta av min sangria. Blir väl lite spel oxå antar jag. Så det blir en hyffsat lugn o skön nyår skulle jag tro.
Känns perfekt =)

Det blåser som fan ute idag. 13 mil norröver är det stormvarning 3 av 3. Vi känner av det här oxå. Det är sån blåst som man inte kan andas av o man står rätt still när det är som värst. Hoppas papphuset inte blåser bort.

Gott nytt år på er alla!



Lite bilder

Här är några bilder från kvällen hos gubbens syster o svåger.
Det bjöds på en massa lek, öl o sprit!


Hemma igen!

Ja nu är vi som sagt hemma igen. Det är lite blandade känslor som alltid när man åker där i från. Jag saknar mossan jätte mycke men det är gött att va hemma igen. Börjar mer o mer känna att detta är hemmet nr 1.
Jag skulle ha bloggat där nere men det blev aldrig av. Men ist för att skriva ett långt inlägg om allt som har hänt så ska jag fatta mig kort.
Resan ner gick jätte bra, segt som alltid men Bosse va jätte duktig, han sa inte ett ljud. Hemma hos mossan skötte han sig oxå jätte bra. Vi va stålta över han. Han käkade dock dåligt men har börjat äta här hemma nu igen.
Där nere stressade jag även sönder mig. Men det är mitt egna fel för att jag ville hinna göra så mycke som möjligt. Fick träffat det flesta iaf även om det bara va för en liten stund.
Kollade även in gubbens syrra o hennes sambos nya hus. Där sov vi en natt o hade en kalas fest =)
Dagen efter vart det shopping fynda på stan. Jag fick med mig en massa fint upp. Alla affärer finns ju inte här uppe så kul att man hittar nåt i dom andra då när man väl är nere.
Vi blev rejält bortskämda på julafton. Där fick vi med oss en massa fint upp bla. en tv, ny hemtelefon mm. Brossan med familj kom till mossan så det va kul att vi va så många.
Sarahs mage växer som bara den, även humöret som inte va att leka med. Men men..
Vi har tagit en massa kort som jag tänkte lägga upp senare när vi har lagt över dom på datan.
Nu har vi även besök från Andreas som hängde med oss i bilen upp så jag får vara lite social.

Bosse är julfin =)


Imon åker vi!!! (hem till Götet över jul)

Behöver jag säga att jag längtar som en tok!? =)
Idag har vi en massa förberedelser att göra. Vi ska packa, städa, kolla bilen så allt finns o fungerar, fixa färdmål osv. Vi tänkte åka 5 på morran för att vi ska ha god marginal o hinna allt. Ska bli väldigt intressant o se hur Bosse kommer att reagera på en sån lång bilfärd. Han älskar ju att åka bil så vi hoppas på det bästa. Vi måste dock ta många stopp så Bosse får rasta av sig ordentligt. Sen ska vi även stanna i Västerås för en pizza med en kompis så vi behöver många timmar på oss. Kan va gött att inte komma fram allt försent oxå.

Idag är det även lillajulafton för oss. Vi ska fira med gubbens familj. Mat o paketer =)


Men imon är det som sagt nästan 120 mil som gäller!


Det är på rätt väg

Idag mår jag mycke bättre. Vågar inte säga för mycke men jag har nästan ingen hosta o mina ögon rinner inte lika mycke idag som igår. Men det är ju fortfarande en bit kvar tills bra. Jag ser ljuset iaf att bli frisk tills vi åker =)

Nu har en massssa snö försvunnit. Det är runt +2 o töar överallt. Man får akta sig när man går vid hus för det rasar från taken hela tiden. Vakna imorse av att det lät som om någon sprängde här utanför. En jäkla smäll vart det, men det va bara snön som rasa.

Igår på valpkursen så gick det la sådär faktiskt. Det som va bra va att det va bara 4 hundar där ist för 6 som det brukar va så man fick lite mer tid. Men Bosse är som sagt inne på att jag varken ser lr hör er just nu så han va ju lite busig, men rätt duktig ändå.
Han blir ju klart bättre o bättre =)

Nu ska jag käka nudlar. Det konstiga är att jag är faktiskt sugen på det, så man kan tydligen inte föräta sig på skiten!?

Jobbigt med en hund som är jobbigt smart

Guuud vad Bosse är jobbigt smart ibland. Han vet att när vi har vart ute o gått så går vi in när han gjort sina behov, därför drar han nu ut på det även om han gnäller för att han vill ut. Sen ska han givetvis skita högst upp på snö vallarna så man får halvt blind för rinnande ögon klättra upp för att ta bort skiten. Men det är töväder ute nu så jag sjönk rätt igenom *mutter*

Idag är jag jätte gullig!

Jag är givetvis ironisk. Jag mår liiite bättre men det är allt. Illamåendet har iaf inte kommit fram idag men det rinner överallt. Jag har en sårig näsa, svullna ögon med svarta inslag under.. jag är jätte söt =)

Idag är det valpkurs. Min tur att leda han men eftersom jag mår som jag mår så får gubben leda han idag ist. Det blir bättre så.
Han är ju som sagt i en "hamna på blocket period" men inte nog med det.. vi misstänker att han även är i en könsmognads period. Inte bara för att han börjat märka revir utan för att han är väldigt gnällig o vill ut hela tiden. Vi tror han skriker efter löpande tanter. Underbart med hund o alla dessa perioder =)

Jag har föresten en plan. Har jag berättat om den? Iaf så ska jag o svärmor banta efter nyår. Ni som inte har sett mig på ett tag kommer nog få en chock. Nä så illa är det inte men jag har fått ett x-antal sambo kilon på kroppen. Jag gillar dom inte! Jag kommer inte ens i hälften av mina jeans längre.. då är det illa. Detta ska iaf göras nåt åt. Efter nyår (ingen idé innan julen är över) så ska vi sluta med allt vad socker heter. Visst att undvika sånt som är i tex skinka, ketchup osv är svårt men jag menar godis, chips, kakor, dricka osv. 2 gånger i månaden får vi unna oss nåt onyttigt men inte mer. Jag vet folk som testat denna metoden o den funkade!!
Finns säkert miljoner bättre sätt att gå ner i vikt men nu är det denna som kommer att gälla för oss. Finns inga pengar till gymkort vilket hade vart bra nu kanske, men Bosse får ge mig motion ist. Håll tummarna för mig sen. Nu är det lika bra att äta upp sig =D

Sen fyller lillstrumpan 18 år idag! Ett stort grattis på din dag!!

Tisdag=förnedring

Japp idag har jag som sagt vart på ett nytt förnedringsmöte. Va ganska smärtfritt ändå o tog "bara" 2 tim ist för 3. Nu har jag inget sånt inbokat förens i slutet av januari. Det känns kanon =D

Mår inget bättre idag alls. Så det va inte roligt att behöva sitta där o snörvla. Men men..
Nu har ögonen börjar rinna på mig. Det brukar betyda att det snart är slut på skiten. Jag hoppas det stämmer denna gången oxå. Jag måste bara bli frisk till helgen iaf!

Så lite svårt att skriva o sitta vid en dator överhuvudtaget när allt rinner på en.. bäst o avsluta.
Ha det gött!

Idag är jag ynklig!

Jag ljuger inte när jag säger att jag är värre än karl på reklamen i ynklighet. Det är jätte synd om mig när jag är sjuk. Nu är jag gubbförkyld, lite feber, ont i hela kroppen o har svårt att andas. Mina förkylningar sätter sig alltid i ryggen på mig så jag blir jätte klen. Lite jobbigt faktiskt.
Önskade att jag fick ligga o dra mig i sängen idag.. men det ville givetvis inte den lurrviga. Han ville ut o busa. Gick la sådär för jag har inga krafter att hålla emot han, så det blev en snabbis ute bara.
Men igår verkade han fatta att jag va dålig. Vi skulle iväg för att släppa hundarna i skogen så jag stod i hallen med ytterkläder på o va jätte varm. Trodde ett tag att jag skulle svimma så jag lutade mig mot väggen. Då märker jag att Bosse tittar på mig o sen börjar han gny. Kort där efter så hoppar han upp o puffar på mig med tassarna, precis som om han visste.

Denna veckan är gubbens sista på jobbet, om inget mirakel sker då. Det enda possetiva i kråksången är att vi nu kan stanna 1 dag längre i Götet. Så det kanske blir så.

Vi har nu fått i ordning på vår hemtelefon =) Fick lånat en gammal telefon tills våran kommer med posten. Det va lite mäck med gubben lyckades få i ordning på det. Så nu är det bara att ringa! =)

Förkyld

Idag mår jag inte så bra. Har blivit förkyld o har svårt att andas. Har tagit mediciner o druckit en massa te med honung, så jag får hoppas att detta hjälper. Aldrig kul att må kasst.
Men men.. bara det har gått över innom 1 vecka så är jag nöjd.

Ha en härlig lördag!

Vår lillkille blir stor!

Han växer så fort den lille. Vi har börjat märka att han har försökt att lyfta på benet nu när han är ute o kissar. Idag lyfte han på benet helt. Hanar ska tydligen börja göra det när dom är runt 7-8 mån. Bosse är 6 mån.
Men denna perioden innebär oxå mycke jobb. Nu får man börja om från början med allt man lärt han för just nu varken ser han lr hör han oss. Bara bus som gäller. Det är speciellt nu under denna perioden som man kan hitta flest hundar på blocket. Folk orkar helt enkelt inte. Vi ska orka!!
Alla dessa perioder under en hundsliv asså.. men tur vi har valpkursen under denna övergång till unghund.

Men inget kan ta ifrån Bosse titeln som monster efter att han kommit till oss. Mår ju dåligt bara jag tänker på den jobbiga tiden. När jag ute o ser en jätte gullig liten valp så kan jag inte låta bli att tänka: visst är den söt men stackare som har ett litet monster.. haha. Visst nu är inte alla så men det sitter i.

Här är några bilder från när han va riktigt liten o man kan se hur "ond" han är.
Men även jätte busig o söt =) Han är vårt älskade troll!


Hemmafrun rekommenderar!

Jag måste bara berömma min städhandske. Ja jag vet.. nu har jag gått för långt men den är ju guldvärd. Har ni den inte så skaffa den. Mycke lättare att damma nu. Med andra ord så blev det städning idag.. tom en lite mer avancerad sådan =)


Julkort

Vi har gjort färdiga våra första julkort ihop. Blev inga förra året, va för mycke med flytten då. Men i år blev det av o vi hade ju en sån söt modell =)



På hundkursen igår så gick det jätte bra. Vi va så stolta över vår lillkille. Han lyssnade mycke bättre på oss denna gången men han va även mycke pratigare o rastlös. Han har ju såååå mycke energi. Men han blir bättre o bättre. Vi ser lite ljus nu.. haha. Vi har ju även lite teori när vi är där. Det är faktiskt mycke intressant. Igår tjöta vi om hundens historia o alla faser i livet. Herreguuuud.. perioderna tar ju aldrig slut. Men vi ska fixa det!

Idag skulle jag behöva städa, får se om jag orkar det för jag känner mig slö idag. Jag har iaf tvättid. Kolla ner i källaren när jag va ute med Bosse o hängstället va fullt med tvätt. Vissa låter sina saker hänga flera dagar. Fattar dom inte att fler behöver hänga? Jag hänger aldrig våra kläder där nere. Jag litar inte på folk, men idag ska jag tvätta bla lakan o dom måste hänga där nere. Jag får la ta ner det som är torrast då *mutter*

1 år som norrlänning!

Idag är det exakt 1 årsen jag o gubben lämna Götet med en massa packning i bilen för min uppflytt. Jag kan bara inte fatta att det redan gått 1 år. Fast det konstiga är att det känns som om det lika gärna kunde va fler år.
Jag minns hur förväntans full jag va när vi körde den långa biten upp till mitt nya hem. Det va en sån underbar resa. Vi stannade o övernattade på ett lyxhotell i Gävle men jag kunde inte njuta av det för jag va så orolig för mina saker som va kvar i bilen, trotts att det va garage. Allt gick givetvis bra. Ja.. tiden går fort..

Idag är det hundkurs igen. Det ska bli jätte kul. Gubbens tur att leda Bosse idag. Ska bli gött att bara va åskådare faktiskt. Han tar lite på ens krafter den lille.

Fick även en trevlig överraskning när jag vakna imorse. Hörde att Bosse rev nåt så jag flög upp o såg att han rivit o gnagt sönder ett hål på 10x10 cm på sittdynan i fåtöljen. Visst nu är det ju hans fåtölj men den behöver ju inte va trasig för det. Kan va bra om den håller ett litet tag till. Så då va jag inte så glad på han. Kleta in en halv flaska Stop n Grov där han gnagt sönder. Vet inte om det kan hjälpa men jag hoppas det kan hålla honom borta tills jag fått lagat skiten lr hur vi nu kommer att göra. Så där kan den inte se ut iaf.

Står tiden stilla idag!?

Jag har såååå tråkigt! Det händer absolut ingenting. Hemmafru sysslorna är fixade, det lilla som fanns o göra idag. Bosse ligger bara o sover. Kan iofs bero på att vi va ute o busa i snön ett bra tag. Vi har säkert en 3 dm snö bakom huset. Där brukar vi va o busa. Han älskar ju det.

Vi har ingen hemtelefon än. Dom hade ju "glömt" skicka med en telefon till oss som dom hade lovat. Men nu säger dom att den ska dyka upp om ca 2 veckor. Va faaaan!? Jaja.. inget o göra åt. Får se om vi hittar nån annan gammal skit o ha så länge. Bara så vi får se att det fungerar, vi vet ju inte än.

Det här tog ca 3 min. Måste hitta ett bättre tidsfördriv! Ha det gött!

En shoppingdag i Piteå

Idag fick jag gå upp tidigt, gubben va gullig o gick upp med mig. Jag skulle nämligen möta upp svärmor, gubbens syster o 2 mostrar för en "kärringdag". Vi va utan våra gubbar alltså.
Tog dubbeldäckaren (satt givetvis längst upp, längst fram) till Piteå för en heldag av shopping. Dom hade en mysig gågata o faktiskt en del affärer som inte finns här men det luktade ju skit överallt. Papperbruket är det som förgiftar stan.
Vi va iaf lite tidiga så vi satte oss på ett mysigt café o käkade frukost. Svärmor betalade allt vi käka o en fika med mackor, kaffe o kakor gick på 125 kr för 3 pers. Det kallar jag vettiga priser!!
När stan väl hade öppnat så bara gick vi o gick ännu mer. Jag hittade alla gubbens julklappar så det va kul. Jag hittade även en stationsklocka som jag bara inte kunde låta bli att köpa. Den är såååå snygg. Vi har inte satt upp den ännu dock men det blir nog imon.
Innan vi åkte hem käka vi lite till. Det blev kinakäk o det va helt okej. Orkade dock inte allt så det blev till att ta hem resten.
När vi väl kommit hem igen va det dax att åka till morsfars o käka ännu mer mat. Ni kan fatta att jag är helt slut nu. Jag har fullt i magen o benen värker som faaaan så idag blir det slöa o slöa lite till =)


En liknande sån här klocka va det jag fynda.  

Lapp jakt

Idag fick jag en sån gullig överraskning när jag vakna. Jag har ju sagt hur söt min gubbe är o lämnar små lappar till mig ibland. Idag hade han satt lappar lite överallt där det stod så fina saker. Va en riktigt bra start på dagen! Du kan verkligen göra mig glad! =)

Kan inte fatta att det är torsdag redan. Om 2 1/2 vecka åker vi hem till Göteborg. Jag längtar så sjukt mycke. Hoppas resten av veckorna kommer gå lika fort som det gjort hittills.

En hemmafrus schema idag består av: tvätta kläder + handdukar (ja Andreas jag ska tvätta idag igen), sen lite dammsugning, diska o sen laga mat tills gubben kommer hem.

Bosse är duktig!

Nu har vi nyss kommit hem från valpkursen. Vi va jätte stolta över han. Visste han va inte bäst men inte sämst heller. Vissa hade tränat massa med sina hundar på vissa saker, sen fanns det dom som vi som har tränat lagom på allt.
Trodde Bosse skulle va jätte olydig när vi satt o hade teori men han va nog duktigast av dom alla. Vissa hundar skällde hela tiden, lr ja nästan iaf. Men Bosse låg mest under bordet. Han ville ju så gärna busa med hunden mitt emot dock.
På aktiviteten så va nästan alla hundar på samma nivå. Man skulle öva på att gå i cirkel, gå runt dom andra hundarna, sitt o stanna kvar när en boll kommer rullandes. Bosse klara det mesta på första försöket. Han drog dock väldigt mycke som han brukar göra när det är nåt han vill ha. Där va han faktiskt värst.
Stanna kvar o tjöta med ledaren när det va slut o hon visa ett jätte bra trick för hur man ska få hundens uppmärksamhet o följa efter en. Jag blev jätte förvånad över hur duktig Bosse va på att lyda då. Det gav oss stort hopp om att en dag få han att sluta dra =)
Ledaren sa även att det är energiska hundar som Bosse som är roligast att jobba med för dom har så mycke vilja. Dom kan bli stjärnor sa hon.. hihi.

Nu ska jag mysa ner mig i soffan för att kolla på Greys. Jag är helt slut!

Familjen utökas ytterligare

Brossan ringde nyss o berätta att dom kommer att få ett barn till i maj. Så till våren kommer 2 nya syskonbarn att födas, lillsyrran ska ju oxå ha barn fast i mars. Så toltalt kommer jag att ha 6 st syskonbarn =) Storsyrran har 2, brossan kommer att ha 3 o lillsyrran 1. Bara vi kvar nu gubben ;) Nädå.. det får allt vänta lite till tror jag.
Sen får jag inte glömma att min bonussyster ska få sitt andra barn i mars oxå. Familjen blir bara större o större som sagt.
Det här är jätte kul!

Ikväll ska vi på valpkurs nr.2. Denna gången ska Bosse få följa med. Ska som sagt bli jätte spännande o se hur det går. Håll en tumme för oss att han är duktig.

En tidig julklapp

Mossan ringde i morse för att meddela oss att våran julklapp från henne kommer att dyka upp med posten i slutet av veckan lr början på nästa. Hon har nämligen skaffat hemtelefon till oss. Hon betalar allt tills vi har jobb igen.
Det är inget dålig klapp.. tackar mossan! =)
Så ni som vill ha nummret sen får säga till.. jag lär ju glömma. Ringer gratis till alla som har comhem oxå så det är helt perfekt. Vet att både mossan + lillsyrran har det.
Men det roliga i kråksången är att vi hittar inget telefonjack här hemma. Visst nu har vi inte letat jätte noga men va fan gör vi annars?? Haha. Det måste ju finnas nånstan i lägenheten tycker jag. Vi får la be om ett annars.
Hoppas det feskar sig iaf. Nu kan vi tjöta massa =)










Gubben är iväg på ett möte nu, hoppas det går bra. Så tomt utan han bara. Får hoppas han hinner hem till världens bästa serie börjar.. Desperata hemmafruar!!


Ja.. go morron då..

Jag är vaken lite tidigt men ändå har vi försovit oss. 2 alarm klockor va ställda men inte hjälpte det. Gubben skulle börja 6 idag fast han börjar 7 egentligen. Va bråttom med några saker. Men vi vakna givetvis halv 8. Så typiskt.
Gubben va iväg på några sekunder o jag fick oxå kliva upp för att ta hand om Bosses morron rutiner. Jag sa iaf åt gubben att ta det försiktigt til jobbet.. han har ju ändå redan blivit uppsagd ^^

Så denna morron kunde la haft en bättre början. Sen tog det ca 10 min innan man kunde logga in på bloggen. Ett jäkla puzzel innan det gick!?
Nu är det iaf bara att utvänta tiden. Svärmor kommer strax efter 12 för att passa Bosse när jag är iväg på förnedringsmötet. Ibland vill jag bara lägga mig ner på golvet o skrika o sparka som ett barn: JAG VILL INTE!!!


Något bättre.. kanske..

Idag har som sagt inte vart nån bra dag. Jag har vart lite nere som man kan bli ibland. Speciellt nu under alla omständigheter. Det som hjälpte va att ta en lång promenad med Bosse. Sen att gubben kom hem igen. Soffmys kan alltid pigga upp.

Men imon är det ju tisdag igen.. *suck* va jag inte vill gå dit mer. Hatar det där idiot stället!

Jag har ångest igen!!




Jaha..

Idag vaknade jag med ångest. Jag vet egentligen inte varför. Kanske för att det är måndag men det rör ju inte mig så mycke. Lr ja.. gubben är ju borta.. men..
Kännde redan lite så här igår kväll, hade lite svårt att somna. Helgen har konstigt nog kännts lång.. kanske är därför?
Imon är det dax för ett nytt förnedringsmöte.. kanske är det? Jag vet inte.. det är bläää nu iaf..

RSS 2.0