Nu är vi skoterägare

Det blev som vi trodde, skotern som gubben va och kolla på hade skrikit vårat namn och fick följa med hem. Den är nu våran och vi är som sagt helt övervänt för att få ta den på en premiär tur. Men nej, jag önskar ändå inte snö riktigt än. Kul som faan ska det bli iaf =)

 

Tyvärr har jag ingen bättre bild än för det va ganska sent på kvällen som dom kom tillbaka från Kalix igår, men jag ska fixa en bra bild sen så man ser våran nya pärla bättre.

 

Idag är en varm och fin höstdag, man blir lite gladare då.


Dyrt fynd

Idag ska gubben åka och kolla på en skoter som vi troligtvis kommer att köpa. Vi har varit sugna några vintrar nu och äntligen sparat ihop lite pengar. Just denna står i Kalix och kostar lite mer än vi tänkt, men den skrek vårat namn så den måste kollas in. Det känndes så bra så gubben tar med kompis och släp, så ikväll är vi nog skoterägare om inget går riktigt galet. Själv ska jag stanna hemma med den lurvige, det är snällast mot han även om han klarar sig dom timmarna utan problem.

Håll tummarna för oss! Vi är ganska övervänta.

Idag är det äntligen poncho väder också =)

*suck*

Det blev inget simma idag för Bosse blev hysterisk när jag skulle lämna han och efter att ha brottats en stund så tappa jag helt lusten. Vi fick kompromissa och tog ist en powerwalk i skogen. Inte lika trevlig men det gjorde hela familjen gött ist för bara oss två och det känns iaf i benen nu att dom har fått jobba. Hoppas på bättre lycka nästa gång men Bosse kan va lite knepig när han misstänker att vi ska göra något kul utan han eller när vi helt enkelt inte har lämnat han på ett tag. Han är för smart ibland.

Nu ska jag koka te och slå ner mitt arsle i soffan, kanske även en go whisky på det.

En rolig nyhet är att NHL nu finns till Wii. Måste köpa snart! =)

Min darling!

Äntligen ska Norrland få besök från Götet, igår bokade Linda tågbiljetter hit så nästa helg kommer hon. Det ska bli så kul att få ha henne här uppe, jag längtar =)

 

Idag börjar dagen utan götta. Vi ska ta efter Elin och hoppas vi kan vara lika duktiga som hon för vi ska också satsa på 1 månad utan, får la se hur det kommer att gå. Idag efter gubbens jobb ska vi iväg och simma. Hade tänkt göra detta iaf 1 gång i veckan, förhoppningsvis mer. Gubben har börjat på gym igen men jag har verkligen ingen lust att hänga på för jag tycker att det är hysteriskt tråkigt, men simma har jag alltid tyckt va roligt.


Underbara höst

Jag älskar verkligen hösten och att gå i skogen en riktigt fin höstdag är underbart. Vi har fått som vana att åka och släppa Bosse i skogen varje söndag och idag va inget undantag. Det är kul att se Bosse så glad och fri igen =)






Ikväll blir det bara soffmys.

Utflykt till Ikea

I norrland så finns inte alltid lyxen som man är van vid att ha nära.
Igår åkte jag med gubbens morsfars + syrra upp till Haparanda och Ikea. När man ska till Ikea så får man göra det till en heldag för det tar lite tid men jag gnäller inte så mycket för det, gubbens mor har alltid ett helt caféutbud med sig. Igår va det: 3 olika mackor, 2 sorters bullar, dricka, kaffe och te. Hon är för go.
På Ikea fick jag köpt nästan allt som jag hade på lappen, det händer inte ofta så jag är nöjd. Det blev: lakan, sängkläder, spöklampa, kortgrej, batterier, doftljus, förvaringsgrej, blomma med kruka, soffkuddar och hyllor.
En lyckad och mycket trevlig dag.


En trevlig kväll

Då har man nyss kollat på idol och det är snart dax för sängen, jag är jätte trött. Man blir väckt tidigt nu för tiden av allt oväsen utanför.
Ikväll va vi hemma runt halv 9 så jag missa halva idol, fattar inte varför jag blivit så fast nu för det har aldrig hänt innan.
Jag med gubbe va iaf på stan och käka middag med herrn och frun från Byske. Blev gött kött och massa beasås, det är aldrig fel. När vi va klara rulla vi väg till bowlinghallen men där gick det inget bra, kom inte ens över skamgränsen. Jag brukar va helt okej men inte idag, jag skyller på för mycket beasås i magen =)
Trevlig kväll va det, tack tack för det.

Sov gött!


Just det..

Det händer inte så mycket nu för tiden så därför det inte händer så mycket här heller.
Bosse är nästan helt bra i sitt öra vilket är väldigt gött så nu har han fått sluta med sin medicin och jag har kunnat ta bort alla handdukar som just nu tvättas. Hans humör är tillbaka vilket betyder att ingen byggsnubbe utanför går säker. Han hatar dom och talar gärna om det för dom. Det är precis som om han vet att det är dom som för sådant oväsen. Precis som med brevbäraren, det kan va någon långt från dörren men dom ska skällas ut iaf. Lustiga varelser.


Tjöta!

Någon mer än jag som börjar bli trött på allt skitsnack inom politiken? Svenska folket har röstat, gjort är gjort så acceptera läget, finns inget vi kan göra på 4 år. Vi behöver inte gilla allt men så är det nu. Man blir ju gråhårig innan det ens har börjat och politik va mycket mer intressant innan cirkusen drog igång. PUNKT!

Tisdag idag och det är regnigt och trist. Tur det fanns en bit kladdkaka kvar i kylen för den snodde jag just. Gött gött.

Lördag & söndag

Igår kväll hade jag en dejt med Helen och stan, jag va till en början inte alls på g men efter några kalla så blev allt genast bättre. Helen tog sin första drink på 8 år så det blev en premiär kväll och en riktigt trevlig sådan.

Idag är jag inte helt på topp men det kan alltid va värre. Vi hade lovat Bosse ett spring i skogen och passa även på att hjälpa gubbens morsfars med att kapa enris. Skogen gjorde mig riktigt gött faktiskt.

Innan skogen så va vi givetvis och röstade. Det är viktigt så ge er av om ni inte gjort det än. Vi ska följa valvakan ikväll och hoppas att det blir som vi vill. Vi har 2 önskemål och det är väl inte för mycket begärt.

Jag är fortfarande lite arg

Efter snubbens intrång igår så har jag vart irriterad och dom jag har pratat med håller med om att han gjorde fel. Jag är bara så tacksam för att jag va hemma med Bosse. Hade han vart själv hade det blivit kaos och hade vi kommit hem från nån promenad och upptäckt han hemma hade jag nog fått användning av vårat basebollträ i hallen.

Dagen börja iaf med att jag och Bosse gick hem till svärföräldrarna vid 7 där vi tillbringa hela dagen tills gubben kom och hämta oss efter sitt jobb. Jag hade tur för svärmor jobba bara halva dagen så jag fick lite mänskligt sällskap.

Efter att ha handlat inför helgen så åkt vi hem till ett kaos. Jag hade dock inte förväntat mig något annat men blev irriterad ändå. 2 av 2 gånger vi haft med YIT att göra så är vi riktigt missnöjda, det är inga bra odds. Vi fick givetvis börja städa upp all skit.. igen. Visst dom gör sitt jobb men jag fattar inte hur man kan ha så lite respekt för någons hem. DIN MAMMA BOR INTE HÄR! PUCKO PUCKO PUCKO PUCKO! Så, där fick ni!

Vi har iaf inte längre något hål i taket, vi har nu något rörliknande som väntar på att få sällskap. När det nu blir har ju bevisats att det vet man aldrig. Är jag bitter och trött? Ja!




En rolig och god nyhet är att vi fått en ny familjemedlem. Äntligen har vår whisky som vi beställt kommit. Förväntningarna va dock lite för höga, det finns bättre.

 

God fredag!


Jag blir så arg!

Eftersom dom sista dagarna har vart anus så självklart är idag en sån jävla dag.
Det börjar med att det ringer på dörren, jag som är nyvaken drar på mig morronrocken och kikar ut genom fönstret. Jag ser nån kille i svart/gula kläder och tror att det är nån föreningssnubbe, så tro att jag blir chockad när han öppnar dörren och går in. Han ville inte sälja bingolotter utan sätta in ett jävla rör runt där dom borra sist. Chockad som jag är vet jag inte vad jag ska säga när jag borde ha skrikit och kastat soffan på han. Han ursäktar sig inte ens utan säger bara att vi glömde lägga en lapp i brevlådan men är det lugnt om jag kommer in nu, hunden är inga problem. Då vaknade jag.. säger åt han att det är nog ett problem, både för dig och hunden. Ge dig av. Tyvärr så vet jag inte ens vilket företag han kom ifrån för han presentera sig inte så vi vet inte vem vi ska ringa och skälla på men någon ska få skäll. Jag hade ju tänkt ge mig iväg till stan idag så tur att jag inte hade hunnit ge mig av, Bosse hade ju blivit helt förstörd om han va själv. Han sa att han skulle komma imorron ist då men inte vilken tid. Jävla pucko, nu måste jag inte bara skälla på hans jävla chefer utan även försöka ta reda på vilken jävla tid han skulle komma så jag inte behöver hålla mig borta hela jävla dagen!
Tack för den starten!


(YIT har nu fått en känga. Skiten kommer att ta hela dagen imorron. Underbart!)

Grubbel

Jag är periodvis en sänggrubblare och nattens grubbel som höll mig vaken va skillnaden mellan en veterinär och läkare. Läkare går kurser för hur man ska bemöta människan och jag tycker det är synd att inte veterinärerna gör samma sak för dom jag har träffat har inte haft god hand om folk, dock väldigt bra hand om djur. Saken är den att jag tycker det är synd eftersom det är vi och våra lurviga älsklingar som det handlar om.

Sen är det en annan sak som gnager i mig. Det är lika irriterande som ett popcornskal mellan tänderna eller en vagel i ögat. Det är allt jag har att säga.

Idag är det grått och trist och en mage som gör ont. Blir inga ärenden gjorda idag heller.
Igår fick jag iaf hämtat ut mitt brev som för mig kändes helt menlöst. En glad överraskning va dock att min poncho hade kommit till samma ställe så jag fick hämtat ut något kul också.

Lite småbitter idag?!

Avbrutna planer

Tanken va att jag skulle fått lite ärenden gjorda idag men när jag tog Bosse på en promenad så började det småregna och eftersom jag inte ville cykla i regnet så får jag skjuta upp det.
Jag måste dock till macken när gubben har kommit hem med bilen. Jag har fått ett rek.brev från skitförmedlingen om att jag ska byta skitgrej och bla bla bla. Fattar inte varför dom alltid måste krångla till allt. Allt detta besvär bara för att brevet innehåller något som man kan överklaga om man inte är nöjd. Är man någonsin nöjd med dom?

Bosse är jätte duktig när han ska ta sin medicin. Vi måste dock stänga sovrumsdörren så han inte kan gömma sig under sängen men när han ser att den är stängd så kommer han med nerböjt huvud och låter sig få sin medicin. Att pricka in 10 droppar i ett hundöra är inte det lättaste men det går.
Vi har fått lägga handdukar i soffan och på våra kuddar för medicinen är väldigt fet och lämnar fina och svåra fäckar att få bort.

Känner mig ganska uttråkad nu när jag inte vet vad jag ska göra längre idag.

Älskade Bosse

Vårt lilla troll har åkt på öroninflamation. Det började i fredags när jag märkte att han gick snett med huvudet och sen såg vi att han hade en massa skit inne i örat. Tyvärr fick vi vänta tills idag med att besöka veterinären för att det va helg men han verkade inte ha så ont. Han va jätte rädd men jätte duktig när hon gjorde rent hans öra och gav han antibiotika som han nu ska gå på i ca 14 dagar. Älskade älskling!



Annars har helgen varit ganska lugn.

Fynd på stan

Det va inte riktigt meningen att det skulle bli shopping idag men jag hade ett ärende hos skitförmedlingen och eftersom det är så himla gött väder så blev det så iaf.
Jag fynda på rean en mysig rosa kofta och sen ett rosa linne. Jag köpte även ett "album" i rosa som jag ska sätta in alla söta lappar som jag fått av min gubbe, jag tyckte det va dax. Det va dock inte riktigt meningen att allt skulle bli i rosa men efter brunt så är det nog en favorit färg som hängt med sen förr.



Det börjar ju närma sig den underbara hockeysäsongen och det börjar märkas i stan. Det gick runt några tjejer i deras hemska tröjor och delade ut nålar med SAIKS loggo. När hon kom fram till mig så tänkte jag först be henne köra upp den någonstans men sen kom jag att tänka på att det är ju inte hennes fel att hon är född i fel stad så jag sa bara: nej tack det där är fel lag för mig. Hon såg lite chockad ut och fråga om jag va säker, ja absolut fick hon till svar.

Det hjälpte förresten inte att byta lakan, det kommer inte hit några gubbar med rör på lääänge. Igår fick vi en lapp i brevlådan att dom ska komma någon gång mellan v. 40-46, nu är det v.36. Ingen ursäkt för felaktiga uppgifter sen innan, ingen ursäkt för ett stort hål i badrummstaket så långt i förväg. Riktigt dåligt, snön kan ju tom hinna komma innan skiten blir klar och hur skoj blir det då? Vi har iaf mer tur än dom som bor på bottenvåningen på gaveln, dom har ett hål rätt ut i gatan. Gubben såg dock att nån hade stoppat dit en handduk precis som vi gjort med en soppsäck.

Gött Gött

Det har inte hänt så mycket dom senaste dagarna så det har inte funnit något att berätta.
Inget nytt om rören vilket är väldigt dåligt, har gått mer än 2 veckor sedan senaste besöket. Jag ville inte byta sängkläder innan dom va här men idag va jag tvungen att byta ändå. Bara för det så kanske dom kommer snart, man kan ju alltid hoppas.

Dom senaste dagarna har vi iaf haft underbart väder här uppe. Sol och ca +20 samtidigt som höstens färger har börjat komma. Detta är nog min favoritårstid för man kan ändå mysa med ljus på kvällen =)

Träden börjar bli fina men området är en katastrof just nu.


Öllördag

Nu sitter jag här hemma själv med en kall go brevid och fördriver tiden här. Gubben har precis gått iväg för en nörd+whisky kväll med en kompis och jag väntar på att Helen ska komma så vi kan göra en kväll på stan. Jag är inte riktigt på g men hoppas på att bli snart.

Ha en bra kväll. Skål!

Kors i det norrländska taket

Tro att jag höll på att trilla av pinnen när jag såg en poster på stan som meddela att Sabaton gör spelningar i norrland. Vi hade hört ryktet men jag trodde aldrig jag skulle få se något annat än E-type här uppe. Så igår kväll boka vi 2 biljetter till en gympahall i Piteå för att få se en konsert med Sabaton i december =)

Sol idag

Äntligen sol och lite värme idag efter många dagar med regn. Det kunde inte heller ha kommit lägligare för jag hade ärenden på stan. Tyvärr fick jag cykla in själv för min dejt med Linda blev inställd pga jobb. Jag kolla lite i affärer men hitta inget annat än tvättpåsar, kanske lika bra det. Fick hämtat ut vår flaska Laphroaig som vi beställt men fick inte beställt någon Lagavulin som det va tänkt. Flaskan släpptes igår men har blivit försenad till den 9:e *suck*.

Solen va så himla skön så jag köpte mig en redbull och satte mig på en bänk vid älven. Jag med ett gäng pensionärer satt där i flera timmar. Passa på att ringa några kära också som man inte hört av på länge. Jag är dålig på att ringa, jag vet.





Men efter några timmar fick jag dåligt samvete mot Bosse som har fått lida för att jag inte har velat gå ut så långt när det vart dåligt väder. Han fick sig en långis så fort jag kom hem och det gjorde nog oss båda gott. Jag har haft så ont i ryggen på sista men jag skyller på vädret att jag bosatt mig i soffan.

Brevlådan va full med valsedlar idag och nu kom även rätt valsedlar. Inte helt fel att kunna läsa lite mer om vad partierna lovar. Jag vet redan vilket parti som får min röst, ingen tvekan där. Jag är inte jätte insatt i valet men lite intressant är det allt.

Sen grattis till Magda med gubbe som fick en son igår natt.

RSS 2.0