Skotertävling

Japp igår va vi som resten av stan på Vitberget för att kolla in skotertävlingen. Vi va där förra året oxå men denna gång orkade vi stanna igenom hela tävlingen, det va inte lika kallt som sist.
Norrlands vintrar handlar om skotrar.. nu har jag oxå börjat bli fast. Det är ju skoj =)

Fundering på Halti..

Vi har gått på valpkurs, kollat runt på olika forum o testat många olika versioner.. inget har fått lill trollet att sluta dra så förbaskat i kopplet. Är det lite isigt ute så drar han omkull mig, så kan vi inte ha det. Han är alldeles för ivrig när han är ute. Finns ju så många roliga människor, fåglar o lukter som man bara måste undersöka. Vi jobbar ganska mycke med han när vi är ute o går men utan resultat som sagt än. Visst han är fortfarande liten men lika bra han lär sig nu va? Fick rådet att testa Halti. Det är en grej som man sätter över nosen som gör att när han drar så åker huvudet neråt, vilket gör att han inte kan dra längre. Det ser tydligen hemskare ut än va det är. En jätte bra träningsgrej sägs det. Sen när han är duktig så tar man av den o när han är för ivrig så åker den på igen.. ja ni fattar.
Gubben är väl inte riktigt övertygad om denna ännu därför har vi inte köpt nån än.. men det blir nog snart. Allt är ju värt att testa för sluta dra det måste han på nåt vis. Låta tiden ha sin gång känns alldeles för långt borta.


Man kan inte alltid va glad..

Idag är en sån dag. Inget känns bra o jag vet inte varför!? Det blir så ibland bara antar jag..

En dag på stan..

Idag vakna jag lite tidigare än vanligt för jag skulle möta upp gubbens syrra Marie för en dag på stan. Tänkte att det är lika bra att va där när dom öppnar så slipper man lite folk.
Vi har nog vart i varje affär som finns tror jag så det blev några timmars gående. Min rygg är helt slut nu. Men vi fyndade iaf en massa båda två så det är skoj. Jag fick köpt mig en ny väska, sminkväska, sminkborste, mascara o ett nagellack. Efter allt så tog vi en välförtjänt fika. Det blev en köttbullemacka som är så gött o en loka till. Kan ju inte fuska för mycke.. hehe.
Men i lördags så va min socker dag. Jag får äta socker varannan lördag. Då blev det chibbe o dibbe, banantårta som vart över från när jag fyllde år o chocklad. Det va mumma =)

Köpte ett par nya byxor åt gubben här om dagen, beställde från nätet. En dag fick han ha dom innan Bosse förstörde dom. Han har slitit bort en knapp så nu är det ett stort hål där ist. Vi hitta knappen o det går ju att laga utan att det syns.. men ändå. Låt saker va hund! Man bara måste älska den lille tuggmaskinen =)

En ofrivillig väckning

Bosse kallas inte terror för ingenting..
Runt halv 9 imorse lät det som ett krig hade brytit ut i vardagsrummet. Vi flög upp o såg att Bosse hade vällt allt på bordet. Vi blev inte glada. Allt låg utspritt överallt o en jätte fin skål som jag fått av Linda låg i 79 delar på golvet. Men tur att Bosse blev rädd för smällen så han inte trampa i nåt glas.
Våran teori lyder så här: Bosse har sått i soffan för att kolla ut genom fönstret, blivit rädd o vält elefanten som står där, sen rammlat ner på bordet o blivit som Bambi på hal is vilket resulterade i att allt som stod på bordet flög lite överallt. Hundjävel!
Inte nog med detta.. nyvaken o arg som man va så fick jag ta fram dammsugaren. När jag sätter igång så lossnar slangen från själva dammsugaren. Plasten som håller fast skiten har spruckit på nåt jävla vänster så den ligger på limmning nu. Hur fan detta nu kunnde gå till!?

En stund senare va det bara att traska iväg till stjärtförmedlingen. Jag tänkte att när en dag börjar som denna så kommer jag säkert komma hem blodig därifrån (man brukar ju bli arg på dom) men det va rätt lugnt faktiskt.. denna gång.

Terror maskinen Bosse. Det är tur för han att han är så söt.


Resultat från ett liv utan socker

Jag sa tidigare att jag skulle sluta äta socker för att tappa några kilon. Det va många som sa att det går ju aldrig du måste träna osv oxå. Men nä det behöver man inte alls det. Visst ska det gå fortare så kanske men jag har lyckas gå ner utan att träna nåt alls.. bara gett upp sockret. Jag fuskade dock när jag fyllde år o käkade en tårtbit, sen så råkade jag ta 3 klunkar sprite. Men annars har jag klarat det riktigt bra. Vågen visar nästan 2 kilo ner o spegeln visar verkligen resultatet, jag ser stor skillnad. Lr ja, det syns iaf. Så detta rekommenderas! =)

Skoter äventyr

Idag vakna vi tidigt för att lämna av Bosse hos gubbens morsfars, vi skulle nämligen ut o åka skoter. Vi va 3 skotrar med 5 pers på. Jag åkte bak med gubben o Elin åkte bak med sin gubbe Krille, Tomas körde solo.
Det va riktigt trevligt faktiskt o jag frös inte lika mycke som sist vi va ute, fick inte heller ont i ryggen denna gången.
Det va iaf ett riktigt äventyr idag, mycke gick fel. 2 gånger small det som en bomb på våran skoter, det va variatorn som gick sönder båda gångerna. Tur vi hade Tomas med som kan laga allt. Sen skulle vi åka upp till ett berg för att grilla, men vi kom inte så långt på den vägen för nåt pucko hade sandat på en skoterled!? Vi försökte dock köra offroad förbi detta med det slutade med att både gubben o Tomas fastnade i träden. Dom va helt slut efteråt när dom fått loss skotrarna igen, jag fick allt givetvis på film.. hehe.
Det va iaf utöver detta helt underbart.. ibland bara måste man älska Norrland! =) Vi såg dock inga renar denna gång vilket va lite synd. Dom har hållt sig borta i år märker jag nu när jag tänker till.
Är rätt slut i kroppen nu, det tar faktiskt på en o åka skoter så dax för lite vila snart.
Har tyvärr inga kort att lägga upp för jag filmade bara.. o nej jag har ännu inte bestämt mig för om jag ska lägga upp filmer lr inte. Återstår att se ^^

Lite ändringar i designen

Jag hade ju en bild på underbara Götet.. men efter lite funderingar så kom jag ju på att jag faktiskt har 2 hem nu.. alltså måste det ju finnas med en bild på båda. Inte mer än rättvist.
Va dock svårt att hitta en bra bild på Skellefteå, men till slut hittade jag en som va jätte fin tycker jag. Nu är det ju inte så här öde o folktomt här som det ser ut. Bron är dock känd.. sveriges längsta träbro om jag inte minns fel.

Idag har det vart lika kallt som igår. -18 grader! Det är sjukt kallt även för att va här (tycker jag). Dock har det ju vart nästan det dubbla lite längre upp i landet. Bosse tycker inte heller om kylan. Han turas om att lyfta dom små söta tassarna för att det är för kallt att ha dom i snön för länge.
Läste att det skulle bli mycke mildare imon. Hoppas det stämmer för då är vi några som ska ut o åka skoter =)

Jag vill bara tala om..

..att idag är det kallt!! Det är -18 grader. Men det pendlar väldigt här uppe, för här om dan va det +6 o nu så mycke minus.. konstigt.

Sista hundkursen

Ja idag va det den sista hundkursen. Det känndes jätte tråkigt för det va ju en sån bra grupp o vi hade så kul. Men men.. så är det.
Idag gjorde vi lite svårare uppgifter som egentligen inte alls är på valp nivå. Det blev givetvis en del kaos o Bosse fick igång dom andra hundarna lite då o då. Han va iaf inte den enda som tur va, de flesta av dom va busiga idag.
Jag filmade en hel del där oxå med min nya videokamera =) Vi la över filmerna på datan nyss o det blev kanon bild + ljud. Så den rekommenderas verkligen. Hade tänkt först att lägga upp en av filmerna här men jag har inte bestämt mig än om jag är sugen att lägga upp dom på youtube.. jag får fundera lite till.

Ha en bra kväll alla!

Present på posten

Idag fick jag en avi från posten. Jag kunde äntligen få hämta ut min present från mor o Thomas. Det är en videokamera. Lillsyrran har en likadan så jag vet hur den funkar, den är helt underbar. Nu ligger batteriet o laddar men sen så ska den testas. Minneskort är redan köpt =)







Lyxsviten!

Ja då va vi hemma igen. Har iofs vart förbi gubbens föräldrar o käkat god mat (som jag beställde för att jag har fyllt år). Så hämta vi hem vårt lilla troll oxå. Gud vad glad han blev av att se oss igen. Vi va dock lika glada att se han. Även om han är den största terroristen så kan man inte va utan han.

Hotellet hade iaf allt. Det va helt perfekt. Vi har badat så mycke bubbelbad va. Sviten va verkligen enorm o jätte fin o lyxig. Maten va oxå jätte god. Helgen va helt perfekt med andra ord. Tack snälla älsklingen för detta äventyr.
Det enda minus va att sängen va för mjuk. Men vi tog bort den mjukaste av madrasserna så blev det bättre. Va lite sorgligt att lämna sviten i morse, man vänjer ju sig så fort =)
Men detta va nåt jag verkligen kan rekommendera o kommer minnas för livet! Jag hade ju den bästa att dela allt detta med så ;)
Igår (lördag) va våran 1 års förlovningsdag. Så vi firade inte bara min födelsedag utan oxå det.




Nån verkade dock ha vart missnöjd med hotellet. När vi vakna så hade någon skrivit
"hotell suger" stort över älven. Haha..


Överraskningen!

Imon (lördag) får jag min present av gubben. Det är en övernattning på hotell Lappland. Det är en svit på 70km2 med bubbelbad o bastu inne på rummet. Sen hade dom en fin restaurang som vi ska äta på.
Så imorron vid 12 ska vi lämna av Bosse hos gubbens föräldrar som är så snälla o passar han medans vi är borta.
Behöver jag säga att jag längtar som en galning. Det ska verkligen bli så underbart. Den perfekta presenten älskling! =)

http://www.hotelllappland.se/


Min dag idag!

Vad har tiden tagit vägen o när fan blev jag 25!?
Jaja.. dagen är här iaf, känns inte så mycke. Gubben va dock söt i morse o hade gömt sina berömda lappar som han överraskar mig med ibland. Där fick jag en massa olika massager =)
Hans stora o lyxiga present får jag på lördag. Ska berätta sen vad det är.
Jag ska la inte fira direkt idag. Vi ska iväg på en stund o köpa tårta o sånt där. Gubbens familj kommer på fika. Så idag tänker jag faktiskt fuska med sockret.. jag ska äta en tårtbit. Men det tycker jag att jag är värd =)
Får även äran att välja maten idag så det blir Thai *mums*

Ett stort GRATTIS även till min systerdotter Sandra som oxå fyller år idag. 1 min efter mig blir hon 18 år!

Tack snälla alla för era gratulationer.





Onsdag..

Jag vet egentligen inte vad jag ska skriva. Jag har tråkigt. Gubben nördar (spelar dataspel) så jag tog den bärbara o satte mig i soffan. Är så less på alla internet sidor, inte ofta det finns nåt skoj att titta på. Kanske nån som har nåt bra tips på en rolig sida att fördriva tiden på??

Idag är det iaf valpkurs igen. Har vart uppehåll på 2 veckor tror jag det blir pga jul o nyår. Bosse blir ju bara busigare o busigare så jag hoppas det kommer gå bra. Det är min tur att leda han idag men jag försöker fjäska med gubben att han ska ta honom ist. Får la se om jag lyckas, har inte fått nåt svar än.

Nä dax för en kyckling o broccoli paj tror jag. Den är ju sååå god!

2 dar kvar till halvvägs till 50!

Jag kan inte fatta att jag snart fyller hela 25 år! När faaaan blev jag så gammal!?
Jag har dock mycke kul att se framemot dom här närmaste dagarna. Kommer att berätta mer om det när det är dax. Men kan avslöja att min present från gubben är lyx värre.. hihi.

Idag snöar det på här igen. Kommer gubbmycke ju. Va ute o släppte hundarna för en stund sen o man snöa igen ju. Men det är härligt med lite ny snö, det blir bättre bräd o skoter väder då.

Här är några bilder från nyår som jag äntligen fick tummen ur att ladda upp.





Första dagen!

Idag är min första sockerfria dag. Hittills har det gått bra trotts att gubben fortsätter smaska på all chocklad som vi fått.

Idag är även gubbens första arbetslösa dag. Det är underbart att ha han hemma hela tiden men tråkigt att det gick som det gick. Men men.. det ska la feska sig.
Gick på stan en sväng idag, men det blev bara en snabbis för Bosse va i bilen. Tänkte shoppa lite men hitta fan inget, så jag tänkte shoppa loss på HMs sida ist =)

Önska mig lycka till med sockret!!


Söndag, fast det spelar ju ingen roll!

Nu när vi båda är arbetslösa så spelar det ju ingen större roll vilken dag det är. Men jag vet att det är söndag för det är ut med hundarna på en liten stund o sen är det middag hos gubbens morsfars.
Det är även tvätt dag idag för mig. Jag har bokat upp nästan hela dagen. Ska bli så gött att få undan allt. Hatar att ha en massa liggandes. Jag tillhör ju som sagt den få skala som älskar att tvätta. Det är gubben glad för =)

Idag va första dagen på länge som vi vakna upp ensamna. Andreas har ju åkt. Det är tråkigt, så kul med det få besök som kommer till oss ju. Hoppas du får det kul i Sthlm.

Mitt nyårslöft som jag o svärmor har va att sluta äta socker med undantag från 2 gånger i månaden. Berättat om det innan. Det har iaf inte börjat bra. Har inte vart lätt att ge upp det när man har haft besök o fått 13 kilo chocklad i julklapp. Men nu har jag förberett mig för måndagen ist. Då jävlar!! ...........Shit det är ju imon =/

Första raderna detta året

Våran nyårskväll blev helt perfekt. Vi alla va lagom fulla hela tiden för vi började rätt så tidigt. Andreas gjorde en kanon chili gryta o vi spelade en massa spel.
Vid 12 slaget va vi utanför oss o skålade med champagne o kolla in fyrverkerierna. Bosse bokstavligen sket in det nya året. Han är min idol! Han va även jätte duktig o brydde sig inte alls nåt mycke av att det smällde överallt. Hans öga är även bättre nu, räckte att vi baddade med vatten o tvätta av det. Tur man har Stina som kan allt om dom små.

Annars har vi bara tagit det lugnt här. Idag va vi ute o åkte lite skoter. Fast det va gubben o Andreas som åkte för jag fick va med Bosse som va livrädd när den började brumma. Stackars liten. Men det gjorde inte så mycke, det va så jäkla kallt ute.

Imon ska Andreas åka hem. Den här tiden sen vi kom upp o hem igen har gått jäkligt fort.

God fortsättning till er alla!

RSS 2.0