Känner mig positiv

Idag vaknade jag och kände mig ganska så utvilad. Det va mycket längesen jag kände så. Helgerna sen jag började jobba består mest nu av att sova, det behöver vi båda två här hemma.
Igår gick vi och la oss efter Robinson. Det va våran höjdpunkt på en lördagskväll och det kändes hur bra som helst. Sen för mig att rätt person vann va jätte skoj, en Skellefteå bo ju.

Jag börjar känna mig mer säker på jobbet och även om det kan va lite långtråkigt så börjar det blir roligare. Jag blir även så glad när jag tex. läser mina vänners bloggar, hur det går för dom eftersom jag inte kan följa dom nära. Att några av er väntar barn, blir färdiga i skolan, går bra för er på jobbet osv.
Jag börjar sakna så många där hemma så det ska bli extra roligt när man åker ner nästa gång. Jag vet inte när det kan bli ännu dock, men snart hoppas jag.

En stor kram till min kära familj och vänner. Saknar er, men jag har det bra här uppe med =)


Lite läskigt

Idag när jag körde till jobbet så åkte jag igenom en rondell och på andra sidan så ser jag en bil komma, nästan glidandes och i lite för hög fart. Jag hinner precis uppfatta den innan jag ser hur bilen flyger upp i en snödriva. Jag har aldrig sett nån sånt innan så det va lite läskigt. Jag skulle in på macken precis brevid så jag såg att folk bakom stanna och föraren kliver ut. Verkar ha gått bra iaf som tur va.

Man ska aldrig...

...ge sig ut och handla mat under dagtid.
Jag va på Coop nyss för att handla lite och det ångrar jag stort. Jag har redan ett litet agg mot gamla människor (inte alla givetvis) för dom ska alltid va uppe i ansiktet på en och kalla en "lilla damen" osv, sen luktar dom så långt ifrån blåbär man kan komma. Det här är nog en liten fobi för mig har jag kommit fram till.
Iaf så blir man alltid överkörd av dom under denna tiden. Bara idag så körde 3 vagnar in i min korg och dom brydde sig inte ens om att kolla vad dom körde in i eller be om ursäkt. Sen fick jag foten överkörd av ett gammalt vrak som fortsätter rulla vagnen över hela min fot, och trotts att jag säger ifrån så får man inte ens en blick. Hon kan inte vart döv än för hon tjöta med gubben sin i kön brevid sen. *morr*

...tanka bilen.
En annan "fobi" jag har är att tanka bilen. De fåtal gånger som jag har gjort detta har det bara gått fel, så jag försöker undvika detta så långt jag bara kan. Igår va jag dock tvungen till detta.
Jag kör dit bilen och drar ut slangen som börjar tjuta. Med lite panik så sätter jag tillbaka skiten och testar att trycka på knapparna först. Då tjöt inte skiten mer iaf men inte fan kommer det ut nån bensin. Efter mycket pill så lyckas det iaf komma lite men bara lite åt gången!? Där står jag som ett fån, och inte nog med det.. jag hade väskan på armen också som en riktig kärring som inte fattar nånting. Till min fasa ser jag att folk har börjat glo på mig, så jag slänger ner väskan på marken för att inte se lika dum ut?
Jag fick aldrig fulltank som det va tänkt för jag gav upp efter lite mer än halva och skyndade mig där ifrån. Det är riktig dåligt av mig att jag inte har lärt mig detta än. Tror jag ska öva?

-22 idag. Underbart!


Kommunbesök

När jag vakna allt för tidigt imorse så va jag ganska orolig för att ovädret skulle ha börjat. Som tur va så hade det inte det men när jag har gått ungefär halva vägen till Stadshuset så sätter skiten igång. Det va ju inte jätte störande men sen när jag skulle gå hem så fick det bli "crabstyle" för det gick bara inte att gå rakt mot vinden som givetvis va rätt i ansiktet på mig.
Väl hemma ser jag att skiten har letat sig igenom ytterdörren, det va inte mycket snö men ändå störande för det smälter ju aldrig där.

På kommunen fick vi en rundvandring genom hela skiten. Minns inte nåt men det va säkert nyttigt. Som tack för att vi kom (även om det va obligatoriskt) så fick vi ett usb-minne och en reflex. Tackar tackar.

Fick se rummet där man kan gifta sig borgligt, så jag undrar om det är där som Marie och Tomas kommer att gifta sig snart. Det har jag nog inte nämnt men dom ska efter 18 år tillsammans äntligen gifta sig. Kommer att bli så kul!

Just nu vet jag inte vad jag ska hitta på. Borde duscha för jag luktar inte hallon efter promenaden med allt för mycket kläder på mig, även om dom va nödvändiga. Kanske tvätta lite? Eller kanske bara ligga i soffan med en bok och äta upp kladdkakan gubben baka igår?



Fysik idag

Mitt jobb kan verkligen va varierande, som idag tex va jag med under en fysik lektion. Läraren fråga mig om inte jag kunde gå runt och hjäpa till för att svara på frågor. Skämta han eller? Eleverna är nog hundra gånger bättre än mig, så dom som får lära mig ju.
Det va faktiskt ganska intressant, han tjöta om hur solbrillor är byggda och sen så fick jag försöka skriva mitt namn när jag kolla i en spegel och i spegel skulle namnet va åt rätt håll. Gubbsvårt ju! Såg ut som en 2 åring hade skrivit, helt skruvat. Pröva själv!

Jag känner att jag börjar komma in lite mer nu, lär mig mer namn och lärt känna lite folk. Det känns gött. Hoppas det fortsätter så här nu.

Imorron (när dom har lovat snökaos) så ska jag inte till jobbet vilket känns bra för det är inget kul att göra bil då. Jag ska ist in till stan för en dag i kommunhuset. Inte för att jag tror dert blir kul eller intressant.. men men.

Vet att det vart dåligt med uppdatering på sista men det händer inte så mycket mer än jobb just nu, sen så orkar jag inte lika mycket längre =)

?!?!?!

Man blir nog aldrig helt av med udda grannar så länge man inte bor i ett hus lååångt borta. Nu har ju vi mycket bättre grannar här än på förra adressen men han under är lite..
Inatt vakna jag runt kl 3 att Bosse skällde, efter att jag skällt tillbaka och han lagt sig under sängen igen så hör jag att något bankar och efteråt skriker lite. Detta upprepas lite då och då och det verkar komma först från ett ställe och sen ett annat. Skit skumt verkligen. Det lät som det kom från han under, även rösten så jag undrar vad han pyssla med. Funderade på att gå ner och kolla läget men orkade fan inte. Han slutade efter nån halv timme iaf.

Idag verkar inte hända så mycket vilket känns jäkligt gött. Jag är så sjukt trött nu för tiden och har fått mer förståelse för gubben som också är det jämt.
En semla framför tvn sen blir mumma =)

Mammas dag!

Vill börja med att gratulera vår kära mor på hennes födelsdag! önskar dig en kanon dag med massa uppassning och fina presenter ;)

Det har börjat bli kallare här igen, idag är det -17. Det räcker med kyla nu, kan gott stanna runt -5 tycker jag.

Idag känns det lite bättre, jag va iväg och jobbade idag. Svärmor hann ha Bosse i ca 30 min innan jag kom och snodde hem han igen. Får kanske bli lite mys på soffan innan gubben kommer hem som jobbar över idag.



Känner lugnet

Idag är jag hemma för jag är inte helt frisk än och ska man bli det får man göra nåt åt saken. Kändes som en bra dag idag för min handledare har vart sjuk i veckan och utan han har jag inte så mycket att göra. Ganska så trist faktiskt.

Det har ju inte gått så många dagar än men jag börjar undra om det verkligen är ett framtidsjobb för mig. Tror inte jag har rätt psyke för det. Men men det har ju bara gått några dagar som sagt så vi får la se längre fram. Jag åker nog dit imorron oavsett hur jag mår och hoppas på att handledaren också har blivit frisk.
Det är ju helt klart ett bra jobb på många punkter.

Så idag ska jag verkligen försöka att känna lugnet. Jag har gjort lite hushållsarbete och rastat trollet. Nu ska jag lägga mig i soffan med en bok och dricka te, och bli frisk =)

Skotertur

Idag vakna vi lite tidigare och blev hämtade av Tomas för en dag med skotrarna. Vi körde bort till Krille och Elin och efter att vi lastat av skotrarna åkte vi iväg.
Vägen va inte den bästa så man satt och studsade mest hela tiden, det va mindre skoj för vi va ute ganska många timmar. Man är nu lite hjulbent och ganska så mörbultad. Man börjar bli för gammal för att hålla igång så är det bara.
Vi stannade iaf och grillade och värmde tårna i en mysig stuga. Tur vi tog med varmchoklad.

 

 

En härlig dag men nu är det nog snart dax att lägga sig så dom gamla orkar upp imorron =)



Äntligen fredag!

Så nu har min nästan första arbetsvecka gått. Jag har väl ingen direkt åsikt ännu heller, men det verkar flyta på bra så det kan nog bli helt kanon. Några namn både elever och lärares har lagt sig på minnet och taktiken att hålla sig lite i bakgrunden från början känns helt rätt. Idag började dom smyga sig fram till mig.
Slutade kl 2 idag vilket va för jävla gött. Jag är ännu inte helt frisk utan full av slem, så i helgen blir det till att vila upp sig. Det är inte kul att spela 100 när man inte är det.

Snart kommer gubben hem och då blir det hem till morsfars för god middag och hämta trollet. Bosses farmor är nämligen så underbar att hon hämtar hem honom efter halva dagen till sig.

Veckan som gått..

Fredag: Började dagen med att sitta i möte hela dagen. När det äntligen va slut gasa jag hemåt för att möta upp gubben och syrran, det va en del som skulle inhandlas inför kvällen. Efter vi ätit mat käka vi tårtan och jag fick öppna mina presenter, jag blev bortskämd som alltid. På kvällen fick vi besök av några vänner som va med och firade dagen med oss. Mycket lyckad måste jag tillägga =) (min 26 årsdag).

Lördag: Lite lagom sleten efter fredagens äventyr, men helt okej. Va hos gubbens morsfars där dom firade mig och jag blev åter igen bortskämd. Massa mat fick jag och 2 olika tårtor *mums*

Söndag: Då tog vi en tripp in till staden för att kanske fynda något på rean. Jag hade fått ett presentkort av gubben som han hade gjort själv. Det va laddat med en shoppingtur på stan, så för detta fick jag en skjortklänning (jätte fin), ett armband och en film. Tack snälla gubben! På kvällen gick vi på bio och såg Avatar. Den va helt okej, kanske lite väl lång och förutsägbar ibland men den va bra gjord.
Den här dagen va det även min och gubbens 2 års förlovningsdag! =)

Måndag: Lillsyrran åkte hem. Kändes jätte konstigt att säga hejdå till henne här hemma för att sedan se henne stänga dörren och veta att hon inte skulle va där när jag kom hem. Gubben körde henne till flygplatsen för jag kunde inte ta ledigt. Denna dagen skulle jag ha fått träffa eleverna för första gången men ist blev jag tvingad på en 2 dagars kurs. Den va faktiskt ganska intressant även om det inte va på vuxen vis precis. Började känna mig lite dålig.

Tisdag:
Snorig som faaaan! Sitter på kursen med ett rinnande öga och en droppande näsa. Jätte trevligt och mysigt. Min näsa va så röd att jag va som hämtad ur en tecknadfilm. Jag va inte söt! Jag plågade mig iaf igenom hela dagen. Väl hemma sen så däcka jag på soffan, jag va jätte ynklig och alla skulle tycka synd om mig.

Idag (onsdag): Gick upp för att känna efter hur kroppen mådde, va lite osäker så jag ringde min handledare för lite råd. Han tyckte definitivt att jag skulle stanna hemma så jag kan va med resten av veckan ist. Jag kunde bara hålla med, inte kul att sitta där och snörvla och ha papper i ögat, man ger inte 100 % då. Baktanken va nog även lite att eleverna inte skulle behöva se mig sån första gången. Jag mår just nu lite bättre så jag hoppas det är på rätt väg för jag vill dit imorron. Har dåligt samvete för att jag är hemma, även om jag är sjuk. Konstigt hur fort man kommer in inåt, inte många dagar som jag hunnit jobba på ju.

.....

Jag lever men inte haft tid eller ork för att blogga. Update kommer snart.. jag lovar! Har hänt så fruktansvärt mycket känns det som.

Avklarat!

Igår kväll kom vi inte i säng förrens jätte sent för gubbens nya bil drog ut på tiden. Jag gick dock och la mig före han men kunde inte somna innan han la sig.
Vid 1 va bilen våran och gubben kunde äntligen gå och lägga sig för att sedan gå upp 3 timmar senare.. stackarn. Jag fick sova till 7 för min första dag började kl 8:30.

Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om mitt nya jobb men det verkar helt okej. Idag va det rundvandring och hälsa på resten av personalen, resten av tiden hände det inte så mycket på.
Vi va 4 pers som bara va, och spelade lite spel.. haha.
Antar att det blir stor ändring när eleverna väl kommer dit. Personalen verkade väldigt trevlig så där blir det nog inga problem alls.
Trodde att jag skulle få träffa eleverna på måndag när dom börjar skolan, men nej! Skitförmedlingen tvingar halva kommunen att gå på en 2 dagarskurs i början av nästa vecka.
Jag blir så trött!

Idag har Bosse fått vara hos sin farmor halva dagen. Hon va så snäll och kom och hämtade honom, fick dom båda sällskap =)

Om lite mer än 2 timmar ska vi åka och hämta Sarah på flygplatsen. Får hoppas att hon inte vänder om för vi har nu -28 grader, inatt va det över 30. Det är fruktansvärt nu kan jag tala om.

Pirr i magen nu

Imorron är första dagen på mitt nya jobb, jag börjar bli duktigt nervös nu. Jag är dock väldigt tacksam för mjukstarten som jag verkar ha fått. Antar att det blir rundvisning och lite möten och sånt.

Än så länge ingen ny snö i sikte vilket är bra fär vägarna är helt okej att köra på just nu, även om man får ta det lite lugnare än vanligt. Idag -21 grader.

För en stundsen va vi och köpte oss en ny kupévärmare så vi båda får ha varsin, för det behövs i dessa dagar. I eftermiddag verkar det som om gubbens bil ska vara klar för avhämtning. Kan ju inte bli bättre.

Jag önska det va 2 veckor in i framtiden, då skulle all nervösitet va över. Håll tummarna att dom är snälla mot mig där borta. Det här är jobbigt men jag har på känn att det blir kanon sen.

Bosses mage vet vi inget om för tillfället. Inget skit hemma men heller inget ute än. Väntar med spänning för han ska ju klara sig själv hemma imorron. Får hoppas man inte jobbar allt för länge, jag vet inga tider för mig än.

Kommer att hämta lillsyrran på flygplatsen imorron kväll också =)


*suckar*

Vi trodde att Bosse hade blivit bättre igår kväll för han fick upp lite fart och hade inte skitit på flera timmar. Det samma gällde imorse, men ack så fel vi hade.
Jag hade en massa ärenden idag och gubben jobbade så han fick va hemma själv. När vi kom hem så möttes vi av den vidrigaste stanken en näsa kan uppfatta. Det va ett hav av skit.
*dubbel suck*

Älskade Bosse

Ja idag är han Bosse bajs, han är nämligen magsjuk vår lilla älskling.
När gubben gick upp imorse så såg han en stor bajspöl i trappan och efter att sedan ha tänt lyset så låg ännu mer pölar nere vid ytterdörren. Det va bara till att stiga upp och börja skura och tvätta.

Jag lyckades somna om och när jag vakna låg det nya pölar utanför badrummet på en annan matta. Jag är obeskrivligt tacksam för vår tvättmaskin just nu. Den klarar av att tvätta dom mindre mattorna.

Man får vara beredd hela tiden på att springa ut så fort han piper för han kan inte hålla sig. Funderar på hur mycket skit som får plats i hans lilla mage egentligen.
Nu senast vi va ute kom det till och med blod. Man blir ju orolig för han så klart.

Trevligt inlägg kanske men han är ju vårt älskade troll som man måste ta väl hand om. Är tacksam för att jag va hemma idag så jag kan ta hand om han och rädda våra möbler.

Skulle egentligen vart barnvakt åt Lukas idag men fick ställa in det för Bosses skull. Han behöver mig mer idag.

Så modig på den STORA hästen

På nyårsafton började jag och Elin koka ihop en plan. Hon lovade att hjälpa mig med ett av mina livs uppdrag. Det är nämligen att rida en häst helt själv ca 50 m i det fria. Anledningen till att det är en stor grej är för att jag har alldeles för stor respekt för dessa monster till djur.

Elin äger en svart STOR häst vid namn Snoddas. Han är ca 1.70 cm i mankhöjd. Han är ett monster. Han visade sig dock va ett väldigt snällt monster och väldigt busigt och väldigt sött. Han tog väl hand om rädda mig.

Kan säga att jag va väldigt nära att vända i dörren när denna jätten kom in och pulsen va skyhög. Tur gubben va med mig, han fick nämligen i uppdrag att filma denna historiska händelse.
Kan även tillägga att jag red närmare 200 m själv =) Elin va dock tryggt brevid men han va väldigt duktig Snoddas.

Här tackar jag Snoddas för att han va så snäll med mig.



Fint jätte monster.



Snoddas med sin matte Elin.



Tack snälla Elin och Snoddas för idag.

RSS 2.0