Måndag och vår

Efter att gubben jobba kväll förra veckan så gick vi upp lite tidigare för att hinna med dagen. Detta har nu smittat av sig och jag vakna tidigare idag med, gött! Idag är det vår på riktigt, det är 3+ och strålande sol. Visst är det härligt att få samla på sig lite energi men snön smälter ju! Det gillar vi inte, jag vill gärna ha kvar så mycket snö som möjligt iaf i någon månad till, jag måste få köra mer skoter för jag är inte klar. Skoter har blivit ett sånt stort intresse för oss att vi ska kolla på att köpa en till tills nästa säsong. Vi funderar på en likadan fast enkeldyna. Hoppas hoppas hoppas =)

Bosse har precis börjat tappa vinterpälsen så nu börjar den roliga med att behöva dammsuga varje dag igen. Han ser inte riktigt ut som en skabbräv än men det har börjat. När vi är ute och går så är hans största intresse att rulla sig och dra sig fram i snön. Jag antar att det kliar i pälsen på han, och han ser för jäkla skoj ut =)


Häst

Idag skulle gubben iväg tidigt för att köra skoter med dom andra gubbarna. Meningen va att jag skulle köra han dit och sedan träffa Elin i stallet men jag kunde inte vakna till liv imorse. Jag somna kanske runt 3-4 och sov jätte dåligt med mardröm efter mardröm. Vid 10 ringde Elin och då lyckades jag äntligen vakna till liv och när jag titta ut och såg vilken underbar vårdag det va idag så slängde jag på mig kläderna och satte mig på en buss till stan och sedan vidare till stallet.

Ni som känner mig vet att jag och en häst inte riktigt hör ihop så när jag kom in i stallet så va jag väldigt töntig och höll mig bakom Elin som fick agera livvakt. Men när jag och hästen lät varann va och lät tiden gå så blev vi vänner igen. Han är ju en duktig och vacker häst, men en stooor häst eller är han en jätte valp? =) Vi tog han iaf på en promenad och sedan kom våra gubbar körandes förbi och sa hej.

Stooor häst med sin matte.



Jag och stooor häst.



Det va en bra och fin dag idag. Just nu är man rätt slut dock, hela min vänstra sidan är halvt förlamad efter igår.. meeen det är det värt!

Här hemma har vi idag även hunnit med en storstäding. Jag tog dammsugarn på ställen som den sällan har varit på innan tex under soffan. Fy faaan vad äckligt det va, det låg säkert en halv Bosse där under. Jag måste skärpa mig. Gött att det är gjort nu iaf.

Härliga fredag!

Idag är gubben ledig eftersom han har jobbat kvällsskift så runt 12 tog vi för första gången själva skotern ut på en tur och vi hade en underbar dag. Jag kan säga att ingen av oss tidigare har kört så bra, galet och fooort innan. Vi tog leden mot Skelleftehamn som visade sig va kanon, den va bred, platt och man hade oftast bra sikt. På dessa streckor låg vi runt 90 och man ville bara gasa mer. Nu har jag hittat mitt skoj, köra fort. Jag kunde inte sluta le när man flög fram där, skoter är så sjukt jävla skoj!! På väg till Hamn så stanna vi vid en stuga och drack lite varmchocklad. Det blåste lite grann men det va bara 4- så det va perfekt. Visst är det kul när man åker ut ett helt gäng men det va så mysigt att det bara va vi 2 idag och vi bestämde att vi måste göra det oftare. Jag fick en bra revansch på lägdan som jag körde fast på så många gånger sist, denna gången gick det kanon fast underlaget va ju bättre nu också. På hemvägen på samma ställe flög jag dock av skotern när vi missa ett stort gupp, mitt knä fick ta en rejäl smäll men så länge man inte bryter något så är det ju lugnt, även om det kan göra jäkligt ont. Men ingen skotertur utan blåmärken =) Kan även säga att våra nya brillor är kanon!

Mig



Gubbe

 

Efter att nyss tagit ett långt bad så väntar nu en fryskall öl på mig. Kan dagen bli bättre? =)



Torsdag

Vi vaknade lata idag, vi orkade inte ens öppna en yoghurt men vi orkade gå till grillen och dela på en kebab till frukost. Det blev faktiskt lite för mycket.
Efter ett långt och välbehövligt bad sitter vi nu framför en dumburk var och inväntar tiden. Idag är sista dagen på gubbens kvällsskift. GÖTT!

Söta Bosse är redo för kylan.



Vi hämtade hem en badrumsmatta igår som jag hade hade beställt. Vi är jätte nöjda och den är kanon go. Visst är den mig? =)


Gaah!

Idag hade jag tid på sjukhuset för ett gynekologiskt cellprov och det finns nog inget värre än att få den där hemska metall ankan uppkörd. Det är ju så fruktansvärt jävla obehagligt så det är tur det går fort iaf. Idag är det gubbkallt som alla andra dagar så att få av sig alla kläder medans hon sitter och kollar på är inte heller party. Tur det bara är vart tredje år man behöver gå dit, så länge allt är bra då.

När jag kommer ut så får jag iaf ett glatt sms som meddelar att våra brillor nu fanns att hämta på macken så vi åkte givetvis dit på en gång. Nu vet jag ju sen jag fick låna Elins att dom borde funka så det är riktigt gött och vi är båda nöjda. Vi ska inviga dom på fredag om inte kylan är alldeles för stygg med oss.



Ensamt idag

Ja denna veckan jobbar gubben kvällen så det innebär att jag från denna tid till ca halv 12 är själv. Jag har varken kaffe eller bullar att bjuda på men om någon har vägarna förbi så =)
Det är ganska mysigt att få sova ut tillsammans men förmiddagen går så fort, vad sjutton ska jag göra nu? I brevlådan fick jag nyss lite pyssel saker som jag beställt så kanske jag ska börja på Bosses scrapbook?

Igår körde vi äntligen lite skoter, känns som det va längesen. Men kylan har hållt i sig och igår va det kallt att köra. Inte för att jag körde så mycket som jag borde för det är varmare än att sitta bak. Vi hitta en ny led som vi utforska och den hade mestadels bra leder. Har jag sagt att jag hatar puckelpist? Jag fick även pröva Krilles pärla och den va kunglig så det va kanske dumt av mig. Det är skillnad på skoter och skoter. Men jag klagar inte på våran, den är bäst även om den inte är av kunglig sort. Elin va go och lånade ut sina brillor så jag slapp köra halvblind. Det roliga är att det va exakt sådana som jag själv har beställt så nu vet jag att dom funkar =)

Lördag

Idag vakna vi tidigt och av oss själva, konstigt. Vi åkte iaf iväg på en shoppingrunda och gubben fick köpt sig sin hjälm som han kika på igår, jätte snygg. Jag fick även köpt lite pyssel saker och en present till min gudson, jag undrar hur jag ska få ner den dock.

Igår beställde vi nya skoterglasögon till oss båda, nu när gubben har ny hjälm och mina suger så behöver vi detta. Jag har dock ingen aning om när dom kan tänkas dyka upp.

Termometern visar nu äntligen under 20-, första gången på hela veckan.. hurra! Det toksnöar just nu men kanske kanske att det blir skoterväder imorron ändå =)

Kvällen blir lugn här hemma.

Fredag då..

Denna veckan och nästa så har/ska gubben jobba skift, den här veckan har det vart trevligt för han har kommit hem en timme tidigare men nästa när han ska jobba kväll blir mindre kul. Jaja. När han kommer hem idag ska vi iaf ut och leta skoterbrillor till mig. Eson hade men jag vill nog ha rosa glas precis som du säger Elin. Jag hoppas att jag hittar annars får jag la leta på nätet men det innebär att jag får köra utan eller halvblind i helgen.. mindre skoj.

Någon mer än vi som va helt fascinerade av ljusfenomenet på vår himmel igår kväll? Gubben skrek ut mig när han skulle gå en runda med Bosse så där stod jag i t-shirt i 23-, det blev ingen lång stund men häftigt va det. Jag är övertygad om att det va aliens som kika in i vår atmosfär, vad kan det annars ha varit? =)


Jag blir tokig!

Nu har det börjat lukta så där hemskt i hallen igen efter att det vart borta några veckor nu. Vad faaan kan det vara? Vi har luktat och vädrat alla våra ytterkläder och skor, även kollat bakom byrån ifall det skulle ligga en gammal skitpåse där, men inget. Vi börjar nu fundera på om det kan komma från grannen? Kan man knacka på och fråga efter socker bara för att kunna sniffa lite om lukten kommer där i från?? Tanken är lockande.

För övrigt så är det fortfarande gubbkallt och termometern har inte vart under 20- på hela veckan. Bosse börjar bli duktig less på att inte få va ute lika mycket och jag förstår han. Även om man klär sig varmt så vinner kylan för det går inte att andas efter en längre stund. Vi hoppas på mildare väder till helgen så vi kan köra lite skoter, måste bara få köpt mig ett par nya brillor för dom andra ska jag skita på och sedan spola långt bort. Funderar på att köpa sådana med nässkydd för att slippa ha rånarluvan över näsan, det måste ju hjälpa till att inte imman kommer in? Det enda är att jag får lägga runt 800kr för dom men det är nog värt det i längden.

Så jävla kallt!

De senaste dagarna har vi haft mellan 20-28 minus, det kan inte va hälsosamt. Solen visar sig iaf på dagarna men sen är det inte kul. Jag är inte söt när jag går ut med Bosse men det är som jag tjöta med mossan igår om, tur man inte längre bryr sig om att man måste va snygg när man går ut. Mina skoterskor får just nu extraknäcka som vanliga skor.

En tröst är att dom har det ännu värre norrut. Gubben hade hört på radion att där va det runt 43- i natt och vissa hushåll hade vart uten el så en karl hade haft 12- hemma. Hemskt ju.

Men en kul grej men kylan är att jag igår kväll fick se mitt första norrsken =) Visst jag har sett svaga innan men det kan ju faktiskt vart moln också men det igår va stort och jätte grönt. Så efter vad är det nu.. 3år? har jag äntligen fått se norrsken, fint va det =)

Tack!

Min gubbe är för go. Som sagt så är alla hjärtans dag inget som vi firar speciellt här hemma men ändå överraskade han mig med jätte fina blommor när han kom hem, motiveringen va att jag är bäst =) Tack snälla du är bäst!


Dagarna som gått..

I fredags så gick det bara fint hos veterinären, Bosse va rädd men jätte duktig när hon tog stygnen på honom, han gav henne dock onda ögat efteråt. Men det det viktigaste av allt är att allt såg fint ut och att han och vi nu slipper den satans tratten.

På kvällen så va det middag och öl på stan och det va jätte trevligt som alltid. God mat. Vi kom överens om att försöka göra något liknande var tredje månad så vi får se till att det blir så.

I lördags så va vi lite små sletna, varför kan man aldrig låta den sista ölen va? Jaja inte ofta man super till det så man får ta smällen. Inte många är så söt som jag i bakfyllan.. haha.



Resten av helgen tog vi det mest lugnt. Söndagar brukar vi ju släppa Bosse på men denna gången fick han nöja sig med en långis för det är så satans jobbigt att gå där ute i skogen när det är oplogat. När vi får igång vår "vinterbil" så måste vi köra upp ett spår efter den vägen.

Idag är det över 20- och dessa dagar önskar man mer än gärna att Bosse kunde gå på toan. Men det är bättre att va ute med han nu för han är inte lika stressad och han kissar litervis varje gång sen skiter han nästan varje gång man är ute också. Det är som om han sparat på allt tills nu.. haha. Klar förbättring iaf, även hemma är det mindre gnäll. Tack gud!

Idag är det även alla hjärtans dag. Inget som vi firar i denna familjen egentligen men vi har köpt lite götta till varann iaf =) Men jag ska tänka lite extra på er mina kära i dag!


Duktig idag

Ja idag är jag på bra humör så vad passar bättre än att söka lite jobb? Tre stycken har nu fått min ansökan men jag har inte allt för stora förhoppningar, vissa har krav som överstiger min förmåga.. tyvärr men måste ju försöka. Va även duktig och sökte det jobb min stjärtis föreslog, just detta va inte i smålands skogar utan i Umeå så det får en chans.

Om någon timme så kommer gubben hem och vi ska ÄNTLIGEN åka till veterinären och ta bort stygnen på Bosse. Jag hoppas (fast med krigskläderna på) att tratten ryker nu. Jag va ännu mer duktig och tog Bosse på en runda runt hela a-torp förut så att han ska va lugn och snäll. Antar att långisar borde gå bra nu efter så lång tid? Ikväll ska han få ytterligare en långis för vi ska iväg med klubben och käka middag och ta en kall eller fem =)

Skål!


"Bara" en dag kvar

Ärligt så vet jag inte vem i familjen som är mest less på den satans tratten, den är överallt. Imorron ska han ta stygnen så bäst för dom att tratten åker av då för annars kan det bli krig här.

För övrig så är jag bara sååå slö och jag tycker inte om mig själv då. Gör något Marie!

Min gubbe är bäst!

Jag skrev ju innan att jag har tappat ett av mina favorit örhängen som jag fått av min gubbe. Nu har min romantiska älskling köpt nya till mig som han överraskade mig med efter maten idag. Tack snälla söta du är för go!

Jag bara älskar dom ju, och dig ;)


Tisdag

Idag precis som igår är det vår ute, underbart att få samla lite energi. Bosse ska ju egentligen vila men han är ju sig själv igen så jag tog med han på en långis i det goa vädret. Jag vet inte om jag inbillar mig men jag har märkt en klar förbättring vad gäller Bosse. Det är mycket mindre pip om att han ska ut, det är knappt något fast det kan ju bero på att han har tratten på sig. Sen tycker jag nog att det är lite mindre jäkt ute och ibland går han tom fint. Tänk om det här är på riktigt och här för att stanna.. gudagåva isf =) Om 3 dagar ryker tratten så vi får la se då.

Annars har det inte hänt något. Jag har blivit småförkyld efter skoter turen och även haft en jäkla träningsvärk, att köra skoter kan va värre än ett gympass. Gött Gött.

Jag måste ta tag i att söka lite jobb som jag sett men inte haft någon ork. Det gäller att va på rätt humör speciellt när man får ett brev av stjärtförmedlingen att här finns ett jobb för dig att söka. Varför i alla världar skulle jag vilja flytta till en inavelsby i småland? *morr*. Jag behöver ett jobb nu så jag måste försöka ragga lite nya kontakter som jag kan utnyttja, var finns ni?

En dag på skotern

På morran kom gubbens mor och skulle va hundvakt åt Bosse, vi vill inte lämna han själv när han har tratten. På tal om tratten så tro på fan att han lyckades komma åt och slicka sina sår. Som tur va fick vi låna Tittis gamla tratt, hon va en stor rottis så tratten är ganska stor på Bosse men den håller hans tunga borta iaf.

Men så imorse då åkte vi iväg för att hämta våran skoter och fara och se skotertävlingen som va på Vitberget. När vi skulle möta upp några vänner så ringer dom och ber oss komma för dom hade fått lite trassel med polisen som hade stoppat dom. Det sluta med att en av dom fick hoppa bak på gubben och åka och jag fick ta hans skoter och köra med under dagen. Jag klagar inte för det är roligast att köra själv men det kunde ju vart under roligare omständigheter.

Själva tävlingen va som samma som varje år och bara kul en stund, sen börjar man frysa och bli less. Vi lämna tävlingen efter ett och körde och köpte korv ist. Efter det begav vi oss hemåt men det va lättare sagt än gjort. Vi va tvungna att köra över en stor lägda med ca 1 m pudersnö. Jag körde givetvis fast men inte bara en gång utan tre. Jag va duktigt less efter det men med gubbarnas hjälp så gick det bra. Det va min första tur i djupsnön och det va fan inte lätt.

Sen vill jag ge en känga till alla som kör sönder lederna här om kring och de som ligger och slickar ens arsle på dom trånga lederna bara för att man inte kör i 100. Låt mitt arsle va.

Men det har vart en bra dag, tack alla.

Rånarluvan på =)

 

Det dumma med dagen som jag upptäckte precis är att jag någon gång har tappat ett av mina fina favorit örhängen som jag fick av min älskling. Det gör faktiskt riktigt ont i hjärtat. Jag älskade dom =´(


Dag 4

I natt började Bosse att pipa och han har gjort det mycket resten av dagen också. Jag har sett att han vill så hemskt gärna slicka sina sår men blir frustrerad när han inte kommer åt. Jag hoppas han inte har ont för han får smärtstillande, kanske det kliar mycket?
Veterinären hade rätt om att han skulle få större aptit för i vanliga fall äter han inget på morronen och kanske lite på eftermiddagen men mest på natten. Vi trodde detta skulle bli ett problem eftersom vi måste vaka över han när han äter men nu äter han faktiskt så fort vi ställer ner skålen. Han fick med sig en påse med lyxigare mat för kastrerade hundar och det funkar bra.
Om en vecka slipper han tratten när stygnen ska tas, hoppas veckan går bra. Stackars liten som inte kan göra något åt det nu.

Fredag idag iaf.. gööött!

Dag 3

Idag är Bosse sig själv igen och det känns så himla underbart. Jag tror dock att hans sår börjar att läka för när han får va utan tratten måste man passa honom varje sekund för annars är han där och nosar. Han är så duktig och har lärt sig att när man får godis så lutar man huvudet bakåt så mycket som möjligt för annars ramlar den ut i tratten, man får va där och hjälpa till ibland. Så söt =)

Idag har det även börjat att snöa igen vilket är väldigt välkomnande, va lite rädd där ett tag att snön skulle försvinna när vi haft så mycket plusgrader.. men icket.

Jag tänkte va lite smart idag ock skölja av blommorna som va väldigt dammiga så jag ställde ner alla i badkaret och spruta på. Funka finfint tills 2 av blommorna börja "fälla" och nu gjort avloppet väldigt slött. Gubben kommer att bli sååå glad på mig när han får ränsa. Oops.

Dag 2

Bambi på den hala isen kan slänga sig i väggen, Bosse hade betydligt större problem igår att ta sig fram. När han väl kunde stå på alla benen så blev huvudet för tungt så vi fick följa med han för att hålla upp det för gå runt det skulle han. Han va så söt och så duktig och tratten funkar bra, han är inte så rädd för den längre.
Inatt fick han sovit men inte jag. Han va så otroligt mammig så han låg och sov på mig och när han inte gjorde det så gick han runt sängen och slog i tratten i sänggavlarna. Bank bank bank. Jag hade inte hjärta att kasta ner honom så när gubbens klocka ringde vid 4 så hade jag fortfarande inte lyckats somna. När han hade gått till jobbet så tog Bosse hans plats och jag min och kunde äntligen få lite sömn.
Vi va nyss ute men han fick bara en lite promenad, han ska ju vila. Ute behöver han inte ha tratten men man får passa sig så han inte rullar sig i snön vilket han gärna vill. När vi kom in igen så fick han lite vatten och fiskbullar, stackarn har ju inte ätit sen 6 dagen innan operationen.
Just nu tassar han omkring här och det är så härligt att höra =)

Ett trött men sött troll.


Älskade troll

Ja idag va den stora dagen så imorse åkte vi iväg till veterinärskliniken. Bosse va så duktig med alla sprutor som han fick, det va värre med mig som va tvungen att gå ut för att inte svimma. Jag är absolut inte nål eller blod rädd men att se Bosse i ett sådant underläge va för mycket. När han hade somnat så kom gubben ut och vi åkte hem för att invänta samtal om att få hämta hem han igen. Nästan 3 timmar senare så ringde dom och sa att nu börjar Bosse vakna så nu kan ni hämta honom. När man fick se hur stort ingreppet egentligen va så fick man en klump i magen, bara detta hjälpte nu så man inte låter Bosse gå igenom detta i onödan.
Just nu ligger han på bädden och försöker ta sig upp, han har inga planer på att somna om verkar det som men han är fortfarande alldeles för groggy för att kunna resa sig.
Älskade troll jag hoppas så mycket att du mår bättre snart.

RSS 2.0