Hemma från hemma

Besöket hemma i Götet va som alltid kul men också som alltid för kort. Vi hann ändå med en massa saker. Första dagen besökte vi Stina och Pölsemannen. Andra dagen blev det shopping med mor och syster, även en del gos och gull med min underbara gudson. Tredje dagen blev det gött käk på Jensens med trevligt sällskap och sedan även en oplanerad utgång. Fjärde dagen blev det gull med ännu mer barn nämligen Malins och Idas, dom va så söta. Samma kväll va det ölkväll med tjejerna. Tyvärr va inte så många på ut sedan men jag och Madde hade det kanon ändå. Den sista dagen träffa jag Denisé och kvällen blev till att gosa med familjen, saknar er massa redan.
Vi lyckades ju dock bli sjuka den sista dagen så resan upp va inte rolig. Jag hade ett öga att se på eftersom det andra bara rann så sjukt mycket, 2 timmar kunde jag köra utan att ha ihjäl oss men sen fick gubben köra resten. Stackarn men han gjorde det bra.



Gott nytt år på er alla mina kära!
Vi är bara hemma med Donkey Kong och snorpapper.

God Jul alla mina kära och ni andra

Självklart satt vi tidigt imorse under granen och öppnade paket, tack snälla gubben för allt fint. Donkey Kong fick vi mycket nöje med =)
Runt ett gick vi över till svärföräldrarna för ännu mer julfirande. Vi fick jätte god mat och fina klappar, vi blev ordentligt bortskämda. Tack alla för en jätte fin jul!

Vi har nu även kollat vädret och vi kommer att åka söderut imorron tidig bitti. Jag ber er dock att fortfarande hålla tummen för att väderguden är snäll.
Snart ses vi och glöm nu inte kafferep och öl den 28:e, hör av er =)

God Jul

Update

Bilen får inte köras och vi har ingen verkstadstid förens den 24:e januari så vi måste ju köra bilen ändå. Hyrbil blir jätte dyrt hem till Götet även att försäkringsbolaget betalar den. Man måste nämligen själv betala 2/3 i milersättning och fram och tillbaka är ganska så många mil.. tyvärr.
Jag är fortfarande arg och irriterad över att vi måste lida för den inkompetenta kärringens fel, om hon bara visste vad hon ställt till med *mutter*.

Svärmor säger att vi kanske ska ta detta som ännu ett tecken att vi kanske borde stanna hemma. Mor säger dock att jag inte får tänka så. Två kloka råd =)

Inte nog med detta så har stackars lilla älsklings Bosse fått öroninflamation igen. Som tur är har vi kvar medicin sen han hade det sist och den går först ut om några år. Visst måste man kunna använda den igen? Om ingen veterinär eller våran allvetare Stina skriker till nu så gör vi detta.

Jag har ingen koll om hur vädret ska bli på juldagen, julafton ser dock snöfri ut. Ja kära Linda, kom och hämta mig!

*suck*

Självklart självklart självklart har någon nu krockat våran bil. Självklart! Hur dum kunde jag va som trodde att bara vädret skulle kunna förstöra för våran hemresa. Hur detta kommer att lösa sig nu vet jag inte, men det SKA lösa sig och det jävligt fort.

Resan hotad?

Jag börjar få lite smått panik på detta väder som drabbat hela Sverige. Det får gärna komma mer snö här uppe, det har redan kommit en halv meter till på en vecka men vi vill ju ha det också. Men om det fortsätter att snöa så här i hela landet så kommer vi inte att kunna åka hem. All denna snörök gör att man måste krypa fram och inte kan man köra om något heller, det är lite smått hysteriskt.
En bekant till mig som bor här uppe men som också är från Götet berätta för någon dag sen att hans bilresa ner till Götet tog 2 dagar. Han va tvungen att stanna och övernatta i först Sundsvall och sedan Örebro pga vädret. Vi måste köra hela vägen för att det ska va värt det, vi hara ju bara 4 dagar så jag börjar bli lite orolig att vi inte kan åka. Det måste sluta snöa söder ut nu, så håll tummen att det ger sig innan jul!

Jag klara det!!

Imorse hade jag mitt skoter teoriprov och det gick jätte bra. Jag hade ett fel av 26 frågor, men jag kan ju inte påstå att det va speciellt svårt. Felet va dock ett dumt slarvfel så det stör mig lite att jag inte fick full pott, men jag ska inte gnälla jag är glad.

Själva uppkörningen va jag mer nervös över även om ledaren sagt att det ska mycket till att kugga. Vi skulle köra mellan koner och sen i en bana som gick som i en åtta, först själva och sedan med en passagerare. Jag va sist av alla så jag fick va nervös länge men det gick också bara fint trots att jag bara buskört lite innan.

Vi fick även testa att gå mellan koner inomhus med glasögon på oss som skulle motsvara att vara full och drogpåverkad. Med droger va det bara lite suddigt och man såg dubbelt men det gick fint att gå. Med alkohol så vingla jag omkring och det gick inte alls. Sjukt det där för hjärnan är ju inte påverkad, bara ögonen. Kul att testa på iaf.

När jag fick veta att jag blev godkänd blev jag jätte glad. Nu ska jag bara ge mig av till stan imorron för att fota mig. Det är tydligen nya regler om att foto ska finnas med på kortet nu, vilket är ganska logiskt faktiskt. Jag får dock inte köra något innan kortet kommer men lagom tills nästa år blir det nog =)

Grattis syster!

Idag fyller Sarah 20 år, Grattis älskade syster. Rensa nu inte hela bolaget ikväll ;)
Med risk för att låta uråldrig så kan jag bara inte fatta hur fort tiden har gått.

Det har inte hänt så mycket i veckan. Jag har pluggat en del teori så nu är jag redo för teorilektion nummer 2 imorron. Hoppas bara jag är redo för proven också. Börjar bli lite pirr i magen nu.

Kan ni fatta att det bara är en vecka till jul. Jag hoppas tiden kommer gå fort för jag är så grymt sugen på ett stort gött julbord. Shit när jag tänker efter är det bara 8 dagar kvar tills vi åker hem, JAAAA =)

Julshoppat

Idag blev jag väckt på ett mindre trevligt sett. Riiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiing på klockan som fortfarande är fastfrösen och där ute står en gubbe och vill komma in och göra klart badrummet. Lite lagom irriterad så muttrar jag åt han att vart är lappen om att du ska komma då? Jo men ni har ju fått en lapp att vi ska komma någon gång mellan v.??-v.??. Jaha ja här får man ett datum som innefattar 2 veckor. Underbara dom är!
Nu slipper vi iaf se rymdstationen något mer men Bosse va ju lagom uppstressad så jag fick lämna han pipandes när jag gav mig ut för julklappsshopping, trotts våra underbara -20 grader. Tur det går bussar.
Så nu ligger dom första klapparna under granen och jag har bara ett fåtal kvar att handla. Gött!

Igår på skoterkursen så gick det bra. Jag kan ju dock meddela att jag tillhör seniorerna där. Förutom en snubbe till så va resten runt 16 med sugmärke på halsen. Jag måste ju dock ha ett litet övertag vad gäller teorin kan jag tycka eftersom jag har B-kortet och teoriboken är tunn och mycket repetition. Jag kan bara inte bomma och låta ungfolket vinna, jag ska plugga och fixa detta =)

Skoterkurs

I fredags när vi va påväg upp till Piteå så ringde han som håller i skoterkursen och sa att dom haft datastrul men att den kommer att dra igång på måndag, vilket är idag! Vi har haft så fullt upp i helgen att jag inte hunnit tänka på det så mycket men jag börjar allt bli lite pirrig. Ikväll ska jag iväg på 3 timmars teori, likadant på lördag och sen på söndag är det uppkörning.
Håll tummen för mig =)

Julpyntat idag

Idag fick Bosse springa lös i skogen igen och gissa att han va glad. Så kul att se han så glad! Snön har nu sjunkit så det gick att gå där och en hel timme blev det. Bosse fick även agera fotomodell för årets julkort som vi just nu försöker skriva ut. Självklart ska inget gå vägen utan strul, men tekniken ska inte övervinna oss.

Idag har vi även vart på loppis och fyndat fina julgranskulor som nu sitter i granen. Vi har julpyntat hela dagen men precis som förra året har vi löjligt lite julsaker. Vi har i år iaf en fin gran även om det fick bli en i plast. Vi är nöjda =)

Jul i vårt hus!


Underbar konsert!

Steelwing: Dom va det första bandet ut men det va inget som jag hade hört innan. Inte riktigt min musiksmak men dom bjöd på en riktigt bra show trots sin lilla publik. Betyg: 2+/5.



Raubtier:
Dom va band nummer 2 och trots att sångaren va väldigt hes så tycker jag dom gjorde det bra. Dom spela deras kändaste låtar och hade publiken och oss med sig. Det blev en del sprit på scenen för dom men dom såg ut att ha skoj och det gör mycket. Betyg: 4/5.



Sabaton: Ja när huvudbandet kom ut så blev det en massa röj och stämningen blev genast högre. Jag blev först väldigt förvånad över hur olik sångaren låt från skiva till live. Jag vet ju att det oftast är skillnad men jag brukar inte märka av den så mycket. Ju mer dom spela ju mindre tänkte jag på det och det lät faktiskt helt kanon. Det gör som sagt väldigt mycket när man ser att dom har kul och bjuder med publiken. Betyg: 4+/5.



Allmänt - : Våran kamera sög pung så vi fick inte allt för många bra bilder. Det va väldigt lite folk där så man tyckte lite synd om banden. Vi behövde åka 8 mil för att se dom så hemvägen va lite seg. Att vi glömde öronproppar. Sabaton kunde ha spelat lite längre.

Allmänt + : Det va ändå gött att det va lite folk för man behövde inte stå i klungan längst fram, vi såg bra ändå. Att dom hade en ölhörna även om vi inte orkade ge oss in dit, va faktiskt ganska roande att se på fyllon som fick ledas ut också. Trevligt sällskap och en kanon kväll!

Mer hårdrock till norrland!

Konsert ikväll!

Ikväll ska vi äntligen åka till Piteå och se Sabaton med vänner. Det blir min och gubbens första konsert tillsammans, det kommer ju aldrig något hit upp annars, förutom E-type då.
Jag hoppas och tror att kvällen blir kanon =)

Läääängtar!!

Hemmafru

Idag tänkte jag va en duktig hemmafru och frosta av frysen. Den va ju inte hysteriskt isig men nog så att det behövdes. Idag är det också lagom kallt ute så maten ligger nu i påsar på balkongen. Det skvätter ju så jäkla mycket bara så jag fick ta en plåt och palla upp, hoppas det går fort.

 

Sen ett grattis till Denisé på ungfödelsedagen ;P


Jag har fått en uppenbarelse

När jag cykla till min jobbcoach idag så kände jag frustration och jag va lessen och inte alls på G, jag känner en stor press på mig just nu. Efter att vi tjötat och kollat lite jobb hitta jag ett som jag absolut vill ha och som jag kommer att söka men dom krävde att man skulle kunna 2D och 3D. Då fick jag min uppenbarelse att varför har jag inte tänkt på 3D innan? Varför har jag inte bara fortsatt att utvecklas inom det jag är bra på? Datanörd är ju ett ledande yrke så varför har jag inte tänkt på det innan. Det låter ju även sjukt kul och det måste ju ge större och stora möjligheter.
Så nu sitter jag här framför dumburken och letar 3D utbildningar. Tyvärr va det mer avancerat än så.. givetvis, men jag har även mailat min jobbcoach om hjälp. Hon fixar ju det mesta så jag hoppas att hennes magiska spö ska kunna hjälpa mig nu.
Nu vet jag vad jag vill bli när jag blir stor, jag ska bli 3D designer.. om jag nu får som jag vill =)

Kallt!

Just nu är det -20 grader ute och förrut va vi ute och fixa lite med skotern. Det är inget kul när det är så här kallt. Imorron ska jag cykla till min jobbcoach igen så jag hoppas verkligen att det blir varmare tills då *burr*.

Göm inte boka in den 28:e =)

Seg.. javisst

Jag är inte helt på topp och har inte haft mycket ork till mycket men idag är det bättre. Jag har iaf tagit mig ut och träffat min jobbcoach, jag behöver dom här träffarna. Just nu kollar vi in min livsplan B, plugga *suck*. Men det jag skulle kunna tänka mig som många vet ligger mig nära är behandlingsassistent med inriktning mot missbruk och våld. Jag sökte ju ett sådant program i somras men kom inte in. Det va ju bara ett så jag ska kolla lite mer nu och kanske offra mig till CSN gudarna iaf. Känns lite tungt men vad i helvete ska jag annars göra!?

Idag har jag känt mig som en äkta norrlänning då jag tog cykeln bort till Campus. Jag är dock livrädd och kör inte på som dom infödda, jag fattar inte hur dom gör. Tramporna är is, sadeln förfrösen och en broms som funkar ibland. Jag tog mig iaf fram i snön utan att något bröts av =)




Sen mina kära vänner i söder så boka in tisdag den 28:e för kafferep på dagen och öl på kvällen. Ja jag vet att det är en vardag men vi har inte en fot i graven riktigt än.


KAKOR!

Imorse runt 9 gick jag och Bosse över till svärmor och Marie för ännu mer bak. Idag blev det kolakakor och moccabitar och på lördag blir det ännu mer. Vi åt även en god salladslunch och det va riktigt trevligt, blev som alltid bortskämd där. Tack för en bra dag!

Kolakakor



Moccabitar

 

Sen har jag en bra och en dålig nyhet. Det som är bra är att vi nu har bokat in våran resa hem, vi kommer nog att bila ner på juldagen. Det tråkiga är att vi bara kommer att ha 4 dagar där hemma så det blir dåligt med tid för allt man vill göra. Funderar därför på att åka ner själv i slutet på januari kanske och får då komplettera för det som inte finns tid för denna gång.


RSS 2.0