Hallen är förfrösen

Det är nåt stort fel på våran ytterdörr för den släpper in betydligt mer kyla än vad en dörr ska göra.. vilket är ingen alls. Snö ligger vid tröskeln och vägrar att smällta, skorna är så där härligt kalla och goa när man ska ta på sig dom och när man har kommit hem så slänger man av sig kläderna och springer upp för trappan till värmen.
Det är härligt med minus grader, speciellt nu när det ligger runt -20.
Tror vi får ringa bovärden så vårt lilla problem kanske kan fixas, iaf dörren.

Nyår i morron och vi ska ta det ganska så passivt, blir roligare så. Får tänka på lill trollet ju, han måste ju också få vara med och fira. Han ska inte få bli rädd.
Förra året gick jätte bra eftersom han bokstavligen sket in det ny året. Det är vår son det =)
I köket ska jag göra mig till med en specialare, håller tummen för mig själv vad gäller det.

FRÖLUNDA!!

Det är i sådan här tider som man önskar att man fortfarande bodde i Götet. Tänk att få ta del av denna historiska händelse på Ullevi i afton. Jag är iaf glad att den visades på televisionen. Jag satt uppbunkrad med några kalla goa medans gubben låg halvt sovandes brevid o hejade när han hörde mig skrika.
Det va en underbar match! HEJA FRÖLUNDA!

Ska nu krypa ner brevid gubben min som redan sussar så gött.

Snö reportage

Det här är snö kaos!

Så här ser det ut från vårat sovrumsfönster mot balkongen.


Så här ser våra cyklar ut idag. Tidigare bild finns från julafton.
Dom står nu dock i säkert förvar från plogbilen inne i förrådet.


Det här är vägen utanför våran dörr.


På parkeringarna runt om. Tror det ska stå en bil under där.


Det är inte kul att köra bil nu med alla höga snövallar, och lite här och där ser man nån bil som kört fast. Dessutom snöar det nåt för jävligt och en massa snörök på detta.


Gubben hjälper morsfars med att skotta snö från verandataket.


Det är inte många ställen som det är plogat på, och de få stackarna som är ute och plogar nu får man skynda sig ifrån för att inte bli överkörd av.
Det har kommit ca 60 cm nysnö + det som redan fanns på backen.
Det är helt sjukt mycket snö nu!
Vi får skotta jämt för att kunna ta oss ut ur ytterdörren, när vi skulle ut med bilen fick vi skotta ännu mer + att vi körde fast. Jag vill inte ha mer snö nu!



Jul med norrsläkten

Idag samlades nästan hela gubbens släkt för att fira lite jul och tjöta en massa skit. Som alltid va det lika trevligt men gubbkallt ute och otänkt som jag kan va hade jag för lite kläder på mig.
Bosse fick lov att va hemma för det fanns 2 andra hundar där. Inte för att det egentligen skulle ha gjort nåt men det blev nog lugnast så.
Där fanns det nya tillskottet, en valp på nästan 5 månader som va jätte söt och busig. Han busa massa med den andra hunden som är en gammal dam på 12 år.
Dom både påminnde så mycket om Bosse när han va valp tillsammans med Titti. Vilket tålamod äldre hundar har med valpar, det är helt otroligt.

Hårbollen Viggo



Nu har äntligen lillsyrran bokat flyget upp hit så hon kan komma och fira min födelsedag med oss. Det ska verkligen bli jätte kul =)

En perfekt jul

Dagen började med att vi vaknade ganska tidigt och efter en fruktost bestående av lussebullar så satte vi oss framför granen och började öppna paket.
Min gubbe skämde bort mig rejält! Jag fick en massa fint, bla en snusdosa i rostfritt stål som han har gjort till mig. Den väger ju lite grann men den är jätte fin. Sen så hade han graverat in en rad till mig också innanför locket.



När vi hade öppnat alla paket och gjort oss fina i våra nya röda tröjor så begav vi oss hem till gubbens morsfars för resten av julfirandet.
Så jäkla gött att vi hade hunnit få en massa snö, det snöade även under dagen.
Här är våra cyklar =)



Strax innan Kalle så kom Marie och Tomas och det blev dax för ännu mer paket. Där borta blev vi bortskämda igen. Fick en massa fint ju men det bästa av allt va nog all mat som jag fick. Hade ju önskat mig detta och jag va helt allvarlig men trodde inte att jag skulle få.. men det fick jag, ca 7 kilo av mina favoriträtter =D
Vi har nog tillsammans ca 2-3 kilo chocklad också.



På kvällen så spelade vi Skellefteå monopol, det va mycket roligare än vanliga monopol och konstigt nog va det jag som köpte arenan här uppe. Jag skyllde på att jag skulle göra om den till Frölundas borta arena.. höhö. Jag förlora dock ganska fort och gubben blev segraren.

Väl hemma sen så började vi spela lite av det nya Wii spelet som vi fick men gav ganska snart upp för tröttheten och det blev en ganska tidig kväll, som gött va.

Idag kokade jag ägg till frukost och använde min nya äggklocka som jag fick i julklapp. Det är ett ägg som man lägger bland dom andra i kastrullen och som spelar olika låtar beroende på om man vill ha löst, medium eller hårdkokt. Jag brukar koka i ungefär 8 min och ägget va helt med på mina noter hur det ska vara. En underbar liten grej =)

 

Om en stund ska vi hem till gubbens morsfars för julbord. Ska bli såå gött!


Jag tror på Bingon

Ikväll är den enda kvällen som jag spelar Bingo och jag tror att gubben är väldigt glad för detta eftersom jag tvingar han att va med =)
Det är tradition att sitta och stirra och hoppas (förgäves) på denna uppesittarkväll.
Det känns dock som att det kan va våran kväll i kväll, men har antagligen fel.

Gubben har lovat mig att få öppna en julklapp då också.. hihi.

Hembakat ska det va!

Igår va jag hemma hos svärmor och bakade pepparkakor, men jag smyckade dom med glasyr så dom fick övernatta där så vi hämtade hem dom nyss.
Det ska va hembakat, det är det bästa!

Självporträtt av oss =)

 

 

Det här är bara några av en hel låda.



Det bara öser ner

Det verkar inte kunna sluta snöa och det är helt underbart! Det har snöat konstant i ett par dagar nu med få minuters uppehåll. Vi har säkert fått 40-50 cm nysnö.
När Bosse är ute på orörd mark så försvinner han nästan och han är lite över 50 cm. Det är så kul att se honom när han busar i snön för han dyker med huvudet före och sen får han ett jätte rus och springer runt och runt.
Hoppas det snöar så här ända till julafton och gärna lite till, för då sitter man snart på skotern =)

Vi har aldrig behövt skotta snö innan men nu måste vi skotta både utanför garaget och ytterdörren. När det snöar så här mycket så behövs det minst 1 gång/dag.
Man får skjuta upp dörren.

Så här ser det ut från våran balkong.

 

Vi ska förresten köpa den bilen som gubben va och titta på igår. Den va tydligen fin och gick bra så varför inte. Nu får gubben sig sin roliga vinterbil.

 

Idag slutar gubben lite tidigare vilket va väldigt tur för mig, för nu slipper jag traska in i detta vädret ända till stjärtförmedlingen. Dom har skickat hem ett papper till mig som jag måste signa för att sedan lämna in till dom igen snarast möjligt. Kändes jävligt nödvändigt! *mutter*

 

Från och med ikväll så har gubben julledigt!

 


Köpa bil?

Just nu är gubben på utflykt, han kollar in en bil som vi ev ska köpa nu när jag har fått jobb. Jag ska få ha den lilla röda medans han ville ha en "rolig" vinterbil. Hoppas den va nåt att ha så man slipper kolla runt mer, tiden börjar ju bli inne.

Nu har vi jul

Idag köpte vi våran julgran, extra pris 100 kr på macken, helt perfekt.
Det blev inget av att ge sig ut i skogen och sno en.


Jag är så otålig

Just nu är gubben i köket och slår in mina julklappar. Jag får verkligen anstränga mig för att hitta nåt som håller mig kvar vid datorn. Jag är så fruktansvärt otålig, jag bara måste få veta vad det är. Det värsta är att gubben vet hur jag är, vet hur jag alltid lyckas klura ut vad det är så varje år gör han det bara svårare för mig *suck*

I förmiddags gick jag och Bosse över till hans farmor för att hjälpa henne med lite saker. Stackarn har ju ramlat och brutit armbågen och annat skit så självklart hjälper man till och Marie va också där.

Idag är det lite "mildare" ute, ca -10 grader "bara".


Det är otrevligt just nu

När jag skulle ut idag fick jag börja med att ta på mig: 2 tjocka strumpor, taights, byxor, linne, kofta, mössa, vantar, halsduk och jacka. Det är hela -18 grader här idag och värre har det vart. Det är så fruktansvärt kallt att inte ens Bosse vill sätta ner tassarna ordenligt, han skuttar fram så sött ist.
Jag vill dock berömma min nya jacka för man kan lätt gå i kortärmad under nu utan att frysa. Det är resten av kroppen som förfryser.

Jag va tvingad till ett skit möte idag på stjärtförmedlingen vilket betydde att jag va tvungen att gå dit i detta vädret och det tar ca 25 min. Det va längesen jag frös så mycket.

Jag är lite otänksam ibland, det erkänner jag. Jag slängde nämligen på mig lite mascara för att se lite fräschare ut. Kan säga att det va tur att jag stannade vid bara det. Ögonfransarna frös till is och allt blev bara en jäkla smet. Fick tina upp dom i stjärthuset för att sedan tvätta bort det.

Sä här söt va jag. Syns dock inte hur illa det va.

 

Väl på mötet så va det lika kaos som jag trodde, blev inte mycket klokare. Sa iaf till dom att jag börjar jobba den 7/1 så skriv ut mig då! Hoppas jag slipper deras tjöt ett tag nu.

 

Igår så va vi och tog sprutan. Vi fick åka till hospitalet men som tur va va där knappt nån kö alls. Efteråt va vi beredda på det värsta men ingen av oss fick nån feber, än så länge iaf. Vi båda har dock väldigt ont i armen. Visst vi är inte helt förlamade men otrevligt är det ju.

 

Sen ett stort GRATTIS till lillsyrran som blir 19 år ung idag!


Nu jäklar gubbar

Nu är kylan här på riktigt och det snöade konstant i 1 dygn så nu har vi en del. Idag är det runt -14 ute så det börjar kännas. Det är ju dock stor skillnad på minusgrader här uppe och där nere så man kan fortfarande ta skogspromenader med Bosse utan att frysa ihjäl.
Det enda jag inte fattar med dom som skottar bort snön är att varför sandar dom inte efteråt? Det blir ju gubbhalt där dom har kört runt *peka finger*

Idag ska jag och gubben försöka att ta svinsprutan. Dom har öppet lite längre idag på våran vårdcentral, den enda gången på länge verkar det som. Får hoppas det inte är mycket folk så det kan bli gjort nångång.
Ingen av oss hoppas heller på biverkning för gubben har "prov" imorron och jag viktigt möte på stjärtförmedlingen.

Det snöar!

Ända sen inatt har det snöat och det bästa av allt är att det är ca -6 (vart sjutton gör man gradtecknet på det här tangentbordet?) så det måste ju stanna.
Nåt av det bästa som finns med detta är en lång skogspromenad med Bosse när det snöar som bäst. Jag tycker det är så mysigt och Bosse älskar ju det. Det har dock idag gått 2 veckor sen han tog sprutan, men inte har han blivit lugnare för det!? Oh God why.. why?!?!

Det är föresten helt jävla underbart att kunna va hemma och små fisa med gött samvete. Nu har jag ju faktiskt jobb, även om det inte börjat än bara.

Helgen..

Fredag:
Tv-spels kväll hos Danne. Efter det blev det utgång.

Lördag:
Lite halv sleten men helt okej. På kvällen blev det bio: Luftslottet som sprängdes med gubben, Simon Och Rebecca. Den va riktigt trevligt och filmen va bra.

Söndag:
Åkte vi tillsammans med Krille och Elin till Pitehavsbad som är ett äventyrsbad. Där mötte vi även några andra vänner. Inte stora odds för att träffas där just den dan, men så blev det.
Där hade vi jätte roligt. Det va kul att få känna sig "ung" igen =)

Tack för en kanon helg!

Idag:
Är det tvättdag här hemma. Har hur mycket som helst som ska tvättas som lakan, handdukar och minst 2 maskiner med kläder. Kan inte säga nog hur underbart det är att ha en tvättmaskin hemma.

2 år som Norrlänning!

Resan började från Götet den 10/12 -07, men eftersom vi stannade i Gävle över natten borde denna dagen bli min infödelsedag som Norrlänning. Idag är det alltså 2 år sedan.
Tiden den går.. =)

Men va fan!

Jag hatar verkligen det här vädret. Varför kan inte snön bara få stanna? Vi bor ju för fan i norrland! Den lilla snön som vi hade har nu nästan helt regnat bort (igen).
Aldrig får man åka skoter!
Det är isigt och sånt där "smutsig hund" väder. Va ju ingen idé att jag dammsög imorse när hallen och trappen blir lika skiten som innan.
Kan ge mig fan på att det blir "Götet väder" jul här i år. Visste att vi valde fel år.

Ibland mår man bättre av att klaga =)

Signat och nästan klart

Idag ringde snubbarna från kommunen och ville att jag skulle komma dit för att signa papper för jobbet. Det va först kl. 1 så jag hann gå på stan innan och shoppade nästan alla gubbens klappar. Så gött att va ute i god tid i år för jag är nästan klar.

Iaf kl. 1 så va det jag och en annan kille som va där för att få all info + signa. I en hel timme va vi där och lyssnade, det är inte bara till att börja jobba det va massa att tänka på också. Sen måste vi även gå på 6 olika kurser. Det lät ganska så jobbigt.

Vi skulle få möjligheten att studera en kurs gratis också under denna tiden. Funderar faktiskt på om man ska ta den möjligheten, får fundera på vad bara. Vi skulle heller inte glömma att vi faktiskt får semester dagar precis som alla andra. Det är inte fel!

När jag hade kommit hem så ringde min mobil. Det va en snubbe från en annan skola som också ville ha mig. Asså jag fattar verkligen inte vad som händer. Jag skulle nästan kunna välja och vraka bland jobben om jag inte redan bestämt mig =)

Jag fick även tips av en gammal skolfritidsledare om hur jobbet är. Ungarna kommer tydligen att äta upp mig i början så det gäller att hålla dom på avstånd för att sakta släppa in dom. Jag tror det va ett bra råd.

Nu är det bara skitförmedlingen som ska godkänna allt.

Tack alla goa för era gratulationer. Känner mig verkligen bortskämd av er.

Hur blev jag fröken populär!

Idag har jag gått och vart nervös hela dagen inför min jobbintervju och en stund innan jag ska åka iväg så ringer min mobil. Det va en snubbe från Campus som också va intresserad av mig. Han berättade allt om vad man skulle få göra + att man skulle få välja en gratis kurs att gå.
Det hela lät ju kanon så när jag väl åkte iväg så var jag inte lika nervös för kanske att det skulle finnas en backup nu?

När jag va framme i skolan så upptäckte jag att jag va en halvimme tidig så för att koppla bort hjärnan ringde jag och störde Bobban en stund.
Det hjälpte dock bara en stund för när jag väl hade börjat grillas av de 2 som höll i intervjun så blev jag nervös igen. Det va dock 2 st väldigt trevliga personer som jag fick tjöta med och trotts att jag stamma fram vissa svar på lite knepigare frågor så kändes det helt okej.

När jag väl kommit på hemmaplan igen och precis stängt garageporten så ringer min mobil. Det va en av dom jag precis hade träffat. Han sa att dom hade haft en snabbt möte efter att jag hade gått och att dom absolut bara måste ha mig. Jag fick jobbet!!

Jag börjar den 7:e januari vilket va väldigt tur för dan efter hade jag blivit för gammal. Snacka om röta! Man får nämligen inte va äldre än 26 när man börjar. En idiotisk regel, men men jag är ju faktiskt inte undom längre efter det.
Eleverna kommer till skolan den 11:e så jag får 2 dar på mig innan att komma till rätta =)

Krigsspel

I fredags så va vi några som va hemma hos Danne och invigde hans nya tv + alla tv-spel som han hade köpt. Det blev givetvis en hel del kalla och lite whiskey på detta också.
Det va iaf en jätte rolig kväll, jag hade glömt hur mycket jag faktiskt gillar att spela krigsspel. Gubbsen va ju ganska så mycket bättre men jag fick ändå dödat en del =)

 

När vi skulle gå hem på natten så hade det börjat snöa ganska mycket. Det sysn inte så bra på bilden men vi blev helt vita.

 

 

På lördagen låg vi mest bara hemma för vi va lite slöa.. hehe.

 

Idag har vi tillsammans med Herrn och Frun i Byske vart på julmarknad. Det va sjukt mycket folk där och massor av stånd att kolla in. Vi fynda dock bara polkagrisar men gött är det =)


Ett glatt samtal

Det ringde nyss en snubben till mig som ville ha mig på jobbintervju på tisdag. Jobbet är på en skola här i stan men jag är inte riktigt bekant med vad jobbet innebär än. Man skulle iaf finnas där för eleverna och våga vara vuxen =) Jag tyckte det lät kanon iaf så nu får jag gå och vara nervös hela helgen. Han jag pratade med och som ska va en av dom som håller i intervjun lät väldigt vettig och väldigt trevlig.
Nu blev mitt självförtroende genast bättre.. att nån ville träffa mig =D

*Håller tummarna*


Han blir värre ju..

Jag trodde faktiskt inte Bosse kunde bli mycket värre än han va, men det blev han. Han låter mig va ifred förutom när han piper i mitt öra att han ska ut hela tiden.
Men väl ute så hänger man antingen bakom honom som ett ankare eller så får man släpa honom som en tung säck med potatis. Varje kissfläck ska nämligen utforskas ordenligt och inte ens godis kan locka han där ifrån.
Nu måste sprutan börja hjälpa snart för jag håller på att bli tokig. Det skulle ju ta ca 14 dagar vilket jag verkligen inte hoppas.
Jag sa igår att han är väldigt billig just nu, men idag är det rabatt på det! ;)

Idag ska vi hem till gubbens morsfars på middag. Det kommer nog kännas väldigt konstigt för vi har inte vart där sen Titti♥ somna in. Vi undrar även hur Bosse kommer att ta detta att hon inte finns där mer. Han kommer ju att springa och leta efter henne, bästa vänner som dom va.


Bosse är billig just nu

Efter att Bosse fått sin "p-spruta" så är han helt omöjlig. Kanske inte så konstigt med alla hormoner som han borde fått i sig men jävligt jobbigt för resten av familjen, speciellt mig.
Han har blivit helt översexuell och lämnar mig inte ifred. Gubben får rädda mig från han ibland. Ute drar han värre än vanligt för att kunna lukta på alla kissfläckar. Även om man precis vart ute så ligger han framför dörren och piper om att få gå ut igen.
Veterinären sa inget om ett uppsving innan den lugna perioden skulle komma men jag antar att man borde kunnat räkna ut det. Jag ber just nu till alla mina Gudar om att sprutan ska börja värka snart. Bosse är väldigt billig just nu.

Nu har Bosse fått sin spruta

Kom hem från veterinären för en stund sen. Gubben kom och hämtade oss och släppte sedan av oss för han måste fortsätta jobba.
Bosse va jätte duktig som alltid och han fick beröm för hur fin han är, som alltid =)
Nu får vi bara vänta och se om eller hur den här sprutan kommer att påverka honom. Veterinären va lite skeptisk till om den skulle hjälpa oss med det som vi behöver, men men vi får la se om några dagar.

Det har försten kommit några cm snö inatt. Hoppas det kommer mer och att den får stanna nu bara. Snön är saknad!

RSS 2.0