Det är så typiskt

Jag känner knappt nåt längre där dom drog tanden. Svullnaden är nästan borta men jag är lite öm överallt fortfarande.
Det värsta nu är min halsfluss historia. Jag fick penicillin igår men än har det inte hjälpt. Jag försöker spotta ut skiten för svälja är ju som att misshandla sig själv. Jag har blemmor stora som ärtor i hela munnen, jag är jätte mysig just nu.
Inatt fick jag sova med en dräggel handduk på kudden. Det gjorde så ont att jag gav upp försöket att ha kvar all saliv i munnen. Varför får man så sjukt mycket saliv när man inte kan svälja? Jävlas kroppen med en?
Trotts detta ska jag göra ett tappert försök att ge mig ut idag. Vi är några stycken som har bokat bord för att kolla på hockeyn. Varje gång vi har planerat nåt där Frölunda är inblandat så händer nåt sånt här, men idag ska jag va envis. Jag ska tvinga i mig nån soppa med en stor kall go jävel. Det kommer göra för jävla ont.. men det får det va värt för idag.
Förlorar Frölunda så har jag förhoppningsvis iaf smittat några SAIK fans med halsfluss.. hehe.

Heja Frölunda!

Bättre, fast ändå inte..

Svullnaden har gått ner på min högra kind, även om den inte är helt borta än. Det har dock blivit värre i halsen som är nästan helt igensvullen. Halsen pryds även av sådana där mysiga prickar. Det är ju helt underbart att man åkte på nån form av halsfluss i den här historien också. Prata nyss med min plågis som skrev ut penicillin till mig, får hämta det när gubben slutat jobbet.
Det är så typiskt när det går åt rätt håll med tanden ju.
Där rök mina planer för helgen *suck*

Lite bättre..

Idag vakna jag upp med en fruktansvärt smärta i munnen. Jag är rätt förvånad att jag vakna upp över huvud taget, jag hade drägglat så mycket att jag borde ha drunknat.
Inte speciellt fräscht.. men va fan.

Efter en massa piller kunde jag iaf somna om och nu har jag tom orkat tvätta håret och dammsugit. Men nu räcker det nog för idag. Jag ser fortfarande ut och känner mig som en uppstoppad hamster. Jag är så söt!

Då va det gjort..

Allt gick faktiskt ganska fort igår. Jag fick komma in i operationssalen nästan med en gång. Det är lite läskigt tycker jag, att man får lägga sig tillrätta där.

När alla slangar och annan skit satt fast på mig så frågade en av narkosläkarna mig vilka av dom som va läskigast. Hon sa att mina hjärtslag förrådde mig. När jag medgav att plågis va värst började dom att skratta.

När alla förberedelser va klara så började jag må illa av all nervositet. Jag kände en stor lust att slita loss alla slangar och springa där ifrån. Jag hade kunnat göra det för jag slapp ha en sån där fin vit "klänning" på mig.
Precis som om dom visste vad jag tänkte fick jag andas in nåt av det bästa människan har skapat.. lustgas. Känslan av lustgas är ju nåt av det bästa som finns så jag spelade på att jag inte kände nåt, detta gjorde att jag fick några minuter extra. Till slut förrådde mina ögon mig och det blev dax att sova.

Jag minns att jag drömde en härligt dröm och blev lite arg på rösten som drog mig där ifrån. Jag vaknar upp med "solen" mitt i ansiktet och tror jag skrek åt dom att släcka den.
Jag är nog ganska vid medvetande för jag hör dom diskutera mina mysbyxor och talar om för dom att dom finns ju på Cubus i massa fina färger.
Jag tackar även så mycket för jag inte mår det minsta illa. Det va helt underbart.

Jag rullas ur salen och in på uppvaket. Jag hör dom säga att jag hade tur för jag fick ett eget rum med tv. Bakom går gubben med alla mina saker.
Jag tror inte att jag somnade någt mer efter det.

Efter en stund kommer plågis in för att berätta hur det gått. Hon såg ganska allvarlig ut. Hon berätta att det gick jätte lätt att få bort tanden men att det va ett helvete att sy ihop allt sen. Hon som alla andra vitrockare gnällde över hur lite mina käkar faktiskt går att öppna.
Dom hade fått bända upp mina käkar vilket skulle kännas för mig imorron (idag). Det kan jag tala om att det gör också.
Hon hade även lagat 2 små hål för mig.

Jag minns inte hur länge jag låg på uppvaket men jag vet att jag lyckades tjöta mig hem tidigare än dom egentligen ville. Jag tror det blev runt 2-3 timmar. Men man kan ju inte ligga där hela dagen. Visst dom har go sakerna men man läker bäst hemma. Jag måste alltid hem så fort som möjligt.

Det är lite läskigt när man inte känner ena halvan av ansiktet. Halva tungan tom va borta så det va helt avdelat. Kändes lite lustigt när jag skulle dricka vatten och bara kände ena halvan av glaset mot läpparna.
Jag tog mig fram genom att se ut som om jag druckit en 75:a. Gubben fick hjälpa mig i trapporna, annars hade det gått åt helvete.


Jag är inte blåslagen (än) vilket jag trodde att jag skulle vara, men min högra ansikts halva är 3 gånger så stor som den vänstra. Halsen känns som körtelfeber och käken som att den fått massa stryk (vilket den har).
Tack gode människan för piller, minsta lilla rörelse och man vill skalla fönsterrutan.
Även om all smärta är värre idag så känns det bara så underbart att tanden är borta. Dom hade lagt delarna av den i en liten burk och fråga om jag ville ha det. Jag bad dom kasta skiten, jag vill inte se den mer.

Sen jag flyttade upp hit så har jag opererats varje oktober. Lite sjukt faktiskt.

Då va det snart dax..

Jag va tungen att gå upp med gubben idag. Jag fick inte äta något efter kl. 7 imorse vilket känns nu för jag är hungrig igen. Jag vet mycket väl vad detta kommer få för betydelse sen. Hatar illamåendet efter en narkos, bara jag fick i mig tillräckligt så jag slipper kräkas sen.
Har iaf 2 timmar kvar att dricka vatten på.

Jag somnade faktiskt riktigt gött inatt, men det hade aldrig gått utan lite hjälp.

Just nu förvånas jag av mig själv, hur lugn jag faktiskt är. Antar att jag ska vara glad för att jag hade några lyckopiller kvar.

Jag vill bara få det gjort nu och jag är så jäkla glad över att jag kommer att sova under tiden. Dock lite irriterad över att jag måste ligga kvar minst 4 timmar efteråt. Men jag kommer nog att ljuga mig hem, det är jag bäst på. Men kommer att va tacksam för att idiot tanden är borta.

Kanske att man kan tjöta till sig en vaccin spruta när man ändå är där?

Plågis på ett sjukhus kan inte bli mycket värre för mig, så tänk på mig om några timmar!

Då ska jag förhoppningsvis sussa gött snart =/

Åh!

Jag kolla nyss igenom ett gammalt fotoalbum som jag inte har kollat i på en evighet. Det fick mig att drömma mig tillbaka till när man va "ung".
London, Ölspelskvällar hos Madde, Öl drickning i parken i Köpenhamn, Midsommar i Grebbestad med traktorsläp och mycket mer. Visst är det ganska gött att den tiden är förbi.. men jag kan ändå sakna det ibland, vi hade ju så kul!

Måndag.. redan

Fick nyss en påminnelse från plågis att jag ska dit imorron, som om jag skulle ha glömt det då eller!? Jag kan knappt tänka på något annat.
Jag ringde förra veckan för att kolla om man fick lova att ta sömntabletter natten innan, som tur va va det helt okej för jag kommer ju aldrig att kunna somna inatt annars.
Jag vill bara ha det gjort nu men samtidigt vill jag ju inte dit. Jag är livrädd!


I lördags så va vi jätte trötta och gick och la oss strax innan 10. Inte nog med att vi börjar bi gamla vi kände oss inte helt krya heller.
Iaf så hörde jag några sjunga på en välbekant melodi utanför. Nyfiken som jag blivit va jag tvungen att se efter. Det är något som är riktigt fel när ett gång fulla norrlänningar står ute och sjunger om att alla heter Glenn i Göteborg. Jag kunde inte låta bli att gapskratta samtidigt som jag övervägde att kasta ut en hink vatten över dom. Inget skitsnack här!! Det va bara så ironiskt att dom va utanför vårat fönster av alla.

Jag har ny färg

Jag har ju tänkt färga håret ett tag nu till ljusare, 2 förpackningar är redan inköpta. Jag märkte dock en varnings text på, att har man intensiv rött så ska man undvika denna färg.
Jaha.. då va det bara till att köpa en grundfärg som fick bli brun. Så nu har jag alltså röd/brunt hår och får se ut så en stund. Men men, det kommer ju underlätta den andra färgningen sen.

 


Pejl på Bosse

Idag fyndade vi en hundpejl till Bosse på blocket. Vi hade en sån jäkla tur att hitta en hyffsat billig bara nån mil ifrån där vi bor.
Vi har givetvis redan testat den. Bosse har inte fått springa i skogen på ett tag eftersom han har stuckit iväg och vart lite dålig på att lyssna men nu känner vi oss trygga.
Känns lite skumt att gå runt med ett stort "H" bara (mottagaren), men den funkar klockrent. Det fick vi bevisat när vi fick syn på en älg ca 70 m in i skogen. Bosse fick givetvis spår på den och stack iväg, men vi hade koll vart han var och när han kom mot oss igen så började den pipa =)


Bosse sjuk?

Sen för ca 2 dar sen har vi märkt att Bosse inte riktigt är Bosse. Han verkar lite nere och ligger och gnager på sin högra baktass väldigt ofta. Han haltar inte och springer som vanligt, vi får tom klämma på tassen utan att han säger ifrån. Men eftersom han fortsätter va som han är så undersökte vi tassen med ficklampa. Vi såg inget avgörande men tassen va väldigt röd. Dock omöjligt att veta om det kan va nåt eller om den är röd för att han har bitit.
Går det inte över snart så får vi ringa doktorn. Man blir ju orolig när det gäller ens lilla älskling.

Idag har har det faktiskt snöat här uppe. Det är inte tillräckligt kallt för att det ska lägga sig men det va ändå mysigt att va ute i det. Jag hoppas på massa snö snart. Jag har haft julkänsla i snart en månad.

Gött med fredag även om jag hoppas att helgen ska gå fort. Vill att tisdagen ska vara över.

Grattis Malii på 25 årsdagen!

Söta Bosse

Bosse älskar att åka bil!

Köra bil



V8



Sova



Lite uttråkad och trött efter långfärd till Götet



Nu är det klart

Jag va faktiskt inte jätte pigg imorse, sängen va alldeles för varm och go. Men men det va bara att ge sig ut. Jag kan tala om att det va gubbhalt ute så det va tur att Bosse hade haltin på sig annars hade det vart på liv och död, fast det va lite så ändå.
Tyckte att jag hade klätt mig varmt men ett par termobyxor hade inte suttit helt fel, det va ändå nån minus ute.
Efter ca 90 minuters promenad chansade jag iaf på att gå hem, mina ben hade förfrusit så jag blev mycket glad när det visade sig vara klart. Fick dock dra fram dammsugaren med en gång för att få bort all träspån. Sen va det bara att packa in all skit i skåpen igen.
Våra nya skåpsluckor är jätte fina. Vi gjorde ett bra val =)

Före



Efter

 

Nu ska jag nog lägga mig i sängen och läsa eller nåt. Är inte jätte trött men jätte seg. Tog ett tag innan jag somnade inatt.

 

1 vecka kvar tills operationen nu =/


Äntligen!

Imorron är det äntligen dax för oss att få våra nya skåpsluckor, det låg en lapp i brevlådan nyss som meddeladet detta. Men att det skulle va klart innan v.42, blev det ju inte.

Det extremt jobbiga i kråksången är att allt måste ut ur skåpen + allt som är runt omkring måste bort. Så ikväll blir det till att stapla porslin på köksbordet. Jag kände inte alls för det *suck*

Det bästa är att dom skulle komma runt 7 tiden. Då kan jag gå upp med gubben för att sedan ta med Bosse på en riktig långpromenad. Tror det blir bäst att vi håller oss undan medans dom arbetar här hemma, så kanske 1-2 timmars morron promenad. Underbart! =)

Idag låg det lite snö på marken när gubben gick till jobbet. Dom har hotat med mer ikväll, fast det har dom iofs gjort i flera dagar nu.

Så gött!

Kvällen bjuder på några kalla goa =)

473 ml av lycka

Jag vet att vi är lite sena här uppe men allt verkar ju komma hit senare.
Vi har iaf äntligen fått våra böner besvarade om större Redbull burkar.
Visst är livet allt bra härligt ibland, lycka är 473 ml =)


Betala Betala..

Jag har nyss betalat in 2 plågis räkningar på ca 1600 kr. Tänkte att det va lika bra så att inte nästa smäll blir så stor. Så mycket pengar för lite tjöt och några bilder. Dom kan verkligen suga ur en det sista.. dom jävlarna.
Önska ibland att jag va mer modig, då hade jag tagit bort den utan narkos. I pengar hade det dock "bara" blivit ca 1000 kr mindre, så det är inte värt det.
Det bästa är att gubben verkar kunna följa med mig när jag ska opereras. Han skulle få gå på morron kursen och min tid är först kl 1. *håller tummen*

Bosse prutt

Bosse är världens sötaste, speciellt när han pruttar för han vet inte om att det kommer från han. Han blir lika rädd och förvånad varje gång. Han kollar bakåt för att se om det va nån där, när ingen är där så börjar han sniffa sig i skrevet.
Igår när vi va ute och gick så la han av en ganska hög prutt. Det är ovanligt så jag trodde först det va gubben men han skyllde på Bosse. Grejen är att jag tror han för Bosse blev precis så där förvånad och söt som han alltid blir när det låter där bak.

Vilket jävla inlägg.. haha. Men det är mitt gosetroll det.


Kul att ni läser

Av någon konstig anledning så verkar jag få fler och fler läsare till bloggen, vilket är jätte kul. Jag började ju blogga för att alla där "hemma" skulle veta vad som händer här uppe. Det roliga i kråksången är att när man tjötas vid så vet dom redan allt för att dom läser =)

Vi kanske är lite sena, (vi bor ju i norrland) men har nyligen upptäckt filmerna Johan Falk. Vi hyrde 1-2 och blev frälsta, så igår köpte vi 3:an. Tycker dom är bättre än alla andra liknande filmer serier. Sen att man får känna sig som "hemma" när man ser underbara Götet, kan det inte bli bättre. Måste köpa alla filmerna.

"Hemma" = att ha 2 hem =)

Jag har tråkigt

Jag sitter här framför dumburken och väntar på att tvätten ska bli klar, så kul har jag det idag. Finns inte ens nåt att pyssla med här hemma. Bosse har fått en lagom promenad, va för kallt, grått och trist ute.
Borde ha cyklat iväg till skitförmedlingen idag men jag sitter fast i stolen här, ska försöka ta mig dit imorron ist.

I helgen hade vi det lugnt och gött förutom en stund på lördagen. Då hade vi några fd grannar över på whiskey och Wii spel. Den nya fin whiskeyn va givetvis undan gömd. Inget som ska supas bort.

Jag har inte färgat håret än för jag är fortfarande lite osäker. Sen gillar gubben det röda ^^

Jag är lite osäker

I natt är jag väldigt pigg, jag kan inte sova så jag hamna framför dumburken ist. Fick gubben att spela lite cluedo med mig innan han va tvungen att sova, vissa måste ju upp tidigt imorron.

Jag köpte en ny hårfärg förrut. Jag är dock osäker på om jag ska använda den eller inte. Dom flesta verkar tycka att jag passar i rött hår, även jag. Men jag är ju som jag är och vill alltid byta.
Jag köpte iaf guldblond färg, den tycker jag mycket om och kommer troligtvis använda den snart. Bilder kommer när det är gjort isf.

 

Jag funderar förresten på att åka neråt snart och hälsa på. Det kommer dock bli utan gubbarna i mitt liv, vilket inte känns helt okej men det får la gå ändå. Inget är bestämt än, men kanske kanske.

 

Ps. Whiskeyn va underbar, precis som jag minndes.


Ännu ett glatt besked

Fick nu ett mess från Systembolaget, en whiskey som vi beställde finns nu att hämta!! =D
Den kostar ju en liten slant men det är den värd, så underbart god!
Så ikväll finns denna skönhet hemma hos oss och det ska givetvis prov njutas.

The Benriach 20 år.



Glatt besked

Operations plågis ringde mig igår, jag hade lämnat ett meddelande att jag ville gå igenom mina röntgenbilder. Hon berättade att pricken på tanden va en gammal lagning från när jag va liten, men skulle ändå kolla upp varför den har gjort ont. Den andra visdomstands helvetet va det tydligen ingen fara med. Den utgjorde inget hot, iaf inte nu som den andra gör. Va tydligen inte ens säkert att den skulle komma upp. Men jag vet ju att med min tur så gör den det. Den skulle iaf få vara, så det blir "bara" en idiot som ryker.
Fick ytterligare en sån där underbar plågis räkning idag från bilderna som jag va och tog. 830 kr skulle dom ha för detta. Tur jag vann 500 kr på Bingo.. haha.

Igår kväll va vi tillbaka i det gamla hålet och hälsade på. En kompis hull på att flytta in där och vi va ganska nyfikna hur det såg ut nu, ur en annan vinkel så att säga.
Vi hämtade även en spegel där som hade köpts åt oss när dom va iväg på Ikea. Jag glömde ju av att köpa en när vi va där. Den sitter iaf på dörren in till klädkammaren nu. Helt klockrent!

Kära mor!

Nu har mossan åkt hem. Jag och Bosse körde henne till flygplatsen imorse.
Det va tomt att komma hem efter det, mamma är riktigt saknad.
Vi har iaf haft jätte skoj tycker jag, va härligt att vi tog det lugnt mest.
Tack för allt kära mor! Jag hoppas vi ses snart. *lessen*

Jag vann!

Jag spelar Bingo en gång om året och det är dagen innan julafton. Men idag ville mossan spela så vi köpte oss varsin lott, och jag vann 500 kr! =D
Sånt händer inte mig så det va kul.

 

Det va faktiskt gött med en hemmakväll och Bingo. Det har vart sånt jobbigt väder här idag. Regn och Göteborgs vindar hela dagen fast på kvällen kom det faktiskt lite snö. Tror det är borta nu dock.

MOSSAN!

Mossan för ett eget inlägg.

Idag efter fyra ska vi åka och hämta mossan på flygplatsen. Hon ska stanna ända tills på måndag. Önska dock hon kunde stanna längre, va så länge sen vi sågs.
Det ska iaf bli jätte roligt att ha henne här, få visa vår nya lägenhet och område. Man kan inte låta bli att älska det.
Hon kommer att ha med sig en massa godsaker också som vi har längtat efter som inte finns att köpa här uppe. Hade jag inte haft ont i tanden så hade jag nog drägglat mer än vad jag gör.

Välkommen kära mor! =)

Kan det aldrig va lätt när det är jobbigt!?

Jag har nyss kommit hem från plågis, denna gång 700kr fattigare. Tog lite mer avancerade röntgenbilder. Det va som alltid fascinerande bilder, kul va att se alla skruvar och skit man har där inne.
Det va dock inte lika roligt att upptäcka att jag har en till idiot tand på väg upp, fast på andra sidan. Den kommer att komma upp lika idiotiskt som den andra.
Jag är egentligen ett pucko som inte redan listat ut detta, det kan man ju för fan räkna ut med rövhålet att det inte skulle räcka med en tand.
Jaha, så vad händer nu då? Den intelligensbefriade plågisen som jag va hos idag trodde inte att man kunde operera bort dom båda samtidigt.
Det här blir ju bara bättre och bättre för jag är ju miljonär och skiter ut pengar. Dessutom älskar jag att vara hos plågis och ännu mer att bli nersövd. Under bara tider nu!
Försökte ringa min operations plågis för att snacka igenom det här men hon va givetvis inte anträffbar förens på måndag. Så nu får jag oroa mig hela helgen. Kan inte bli bättre.
Men.. det är inte allt! Jag har haft värk i en annan tand (säkert hål) och fick se på bilderna att på just den tanden va det en stor vit prick på. Vad är detta nu då?! Den intelligensbefriade plågis visste ju givetvis inte så jag får vänta till min operations dag för att fråga, men vad är en månads lidande av värk egentligen!?

Man ska la egentligen inte gnälla när det finns dom som har det så mycket värre. Men vad hjälper det mig just nu. Jag är inte mindre rädd, arg, fattig och har mindre ont för det.

RSS 2.0