Fin dag!

Idag har vart en kanon dag förutom att jag har vart nollställt på jobbet. Mossan är här uppe nu och vi har grillat och tagit oss några kalla. Det har varit en jätte bra dag!

Ny kul vecka

Idag är jag ledig och har passat på att städa + lite andra ärenden som jag bara va tvungen att ta tag i. Gött när det är gjort. Idag är det även underbart väder men inte kan jag ha öppet balkongen för det, utanför lägger dom nämligen ny gångbana och det är inte så kul att lyssna på men bra att det blir gjort. Parkeringen nästa kanske?

Just i detta nu är mossan och Thomas på väg upp till oss, dom husbilar och beräknas va här på onsdag. Jag jobbar ganska bra tider den närmsta tiden så vi kommer att hinna umgås mycket =)

Just nu sitter jag bara och väntar på att Telenor ska ringa upp mig. Jag är nämligen sugen på en ny mobil och skulle få besked om min favorit idag. Jag är ju dock född utan tålamod så har dom inte ringt upp innan gubben kommer hem runt 4 så ringer jag nog dom. Hade vart gött att få tjöta med samma kille bara så man slipper berätta allt igen.

Våran midsommar

Igår jobbade jag som sagt men tiden gick hyffsat fort för det va full ös kan jag lova. Efter jobbet åkte vi hem till svärföräldrarna och åt en jätte god buffé-midsommarmiddag. Efter det och med magen full blev det att däcka i badet för att sedan åka till Jenny och Gustaf. Där blev det någon liten kall, mycket tjöt, mys och grill framför brasan. På det sista fick vi smaka Jennys rabarberpaj som va underbar, den får hon gärna baka fler gånger =)

På det hela hade vi en lugn men väldigt trevlig midsommar.

Man vet att man är i norrland när det grillas falukorv =)



Ikväll blir det midnattstravet med gubben och Elin. Kanske man har turen på sin sida ikväll? Självklart ska jag ju sattsa =)

Jaha..

Fick höra att vi kom med i tidningen idag iaf så då va man ju tvungen att köpa den. Det va ingen stor bild som tur va men vi va lite fel citerade skulle man kunna säga. Vår vän bor inte i huset som brann utan i huset brevid och det är med svärmor som jag tjötar i telefon med om ev kattburar för att kunna stoppa in katterna som räddades ur lägenheten. Det va gubben som ringde och varnade vår vän. Vi tror att journalisterna ville göra det mer dramatiskt och klippt ihop allt vi sa. Men men, det är ju inte hela världen.


Dagen efter

I natt vaknade jag av att det luktade lägereld hemma hos oss och givetvis va jag tvungen att gå upp för att undersöka saken. Vi har stängt alla fönster men våran ytterdörr är lika tät som ett rövhål så självklart kom lukten in där.

Jag va nyss ute med Bosse och vi tog en tur dit bort. Brandmännen är fortfarande där och släcker det sista. Idag tog jag faktiskt lite bilder för idag va det bara ett gäng ungar som hängde vid avspärrningen. Jag tänkte förklara varför jag inte tog någon bild igår för jag gjorde bort mig lite när jag sa högt att jag tycker det är respektlöst. En bekant till oss som stod brevid oss igår hade ju givetvis fotat. Det jag menar är att den som står brevid dig kan va den som i detta då förlorar allt medans du står brevid med en kamera och förevigar detta. Det känns inte okej för mig.

En vän till oss som bor i huset brevid branden fick bo på hotell med sin son inatt. Röken blåste rätt åt deras håll.

Ni som vet hur vi bor ser att längan är den samma som våran. Jag har legat vaken ganska länge och funderat över vad man gjort om det va ens eget allt som försvann. Vad försöker man rädda först efter Bosse så klart? Papper, foton och datorer kanske? Vi satt igår och gjorde upp en liten plan på hur vi ska göra. Idag ska vi ge oss ut och skaffa en sån där lapp för husdjur att rädda oss vid fara och sätta på ytterdörren.

 

En länk till alla bilder. Där lånade jag denna bilden som är en av 2 där vi är med på. http://norran.se/nyheter/norrochvasterbotten/article1174726.ece

 

 


Snackisen bland grannarna igår va att för bara någon vecka sen va en brandsnubbe här i området och ville sälja brandskydds saker och för några dagar sen fick gubben en brandsläckare i sommarpresent av jobbet. Märkligt?

Idag slutar gubben lite tidigare och då ska vi fara ut till skogen och släppa Bosse. Meningen va att vi skulle göra det igår men det kom ju lite annat ivägen. Vi ska dock inte släppa han i Boviken som vi brukar göra för där har nyligen skymtats en björn.

Imorron är det Midsommar vilket är min favorit helg på hela året men vi ska tyvärr inte göra något tror jag, det känns lite trist. Jag jobbar iofs men inte så länge och börjar senare på lördagen. Jaja.. vi får la se vad som händer.

Det brinner!

Ett hus brinner ca 3 längor bort från oss. Räddningspersonalen verkar ha fått ut alla och även alla djur, vi såg när dom krossa alla dörrfönster för att komma in och rädda de djur som blivit kvar. Taket är borta och stora delar av väggarna men själva lägenheterna verkar inte brinna, tur med betong ibland. Just nu är en traktor där och river taket medans brandmännen gör sitt bästa för att släcka. Gud vad jag lider med dom som bor där, allt är ju förstört. Jag har inte tagit några bilder för jag tycker det är respektlös mot dom som bor där men kanske jag tar någon bild när allt är över. Vi stinker nu rök precis som hela området, vi har nyss kommit hem efter att ha kollat läget i ca 2 timmar. Vi blev även intervjuade av tidningen så vi får la se om vi dyker upp där.

Regnet hjälpte till en liten stund men sen kom solen med regnbågen över.

 

Jag återkommer.


Bättre start.. ja

Idag sov jag länge men som alltid så kanske jag behövde det.

Efter en promenad med Bosse så hör jag mobilen ringa och jag får springa upp för trappan. Det va min chef som bara ville kolla om allt va klart inför jobb på midsommarhelgen. Jag hade ju hoppats på att få jobba men inte hört något så det va ju bra att vi fick det utrett. Nästa vecka kommer jag börja på mitt sommarschema och det är ju bra, då kanske man kan planera lite när man vet hur man jobbar. Jag håller bara tummen att det kommer gå lika bra för mig även efter sommaren. Men men nu tar vi sommaren först.

Nu när jag har vart ledig några dagar så har jag mest slöat och legat i soffan med en bok. Eftersom jag har 2 dagar till så tänker jag göra det samma nu =)

En bättre start imorron tack

Vi har inte jätte sora problem med våra grannar, det kan alltid va värre men att bli väckt av Jesus-musik 5-6 på morron är inte okej. Visst sprid din propaganda jag väsnas själv ibland men inte före tuppen tack. Idiot!

Med öronproppar somna jag om och när jag vakna bestämde jag mig för att cykla till stan eftersom det inte har börjat regna än. Runt husknuten blir jag omkörd av sopmongot på 200kg. Hur i helvete får han ens cykeln att rulla och så fort? Han va inte vad jag ville se efter en sådan start iaf. Väl på stan så fann jag det jag sökte, en klänning och en bok som jag länge velat ha (förnuft och känsla). Jag älskar filmen så jag vill gärna läsa boken också.

På hemvägen möter jag självklart sopmongot 2 (frun), det trynet har värre invärkan än starksprit på mig. Jag blir vansinnig. Det va inte heller vad jag hade önskat att få se efter allt annat. Vissa dagar är för underbara!

Svensk sommar!

Veckan har som sagt vart fullt ös men nu börjar det bli lugnare för oss. I lördags hade vi underbart väder så med gubbe och gubbesyster cyklade vi med korgen full av kalla och hamna på en brygga. En sommarkväll kan inte bli mycket bättre än så =)



Idag är jag ledig och har passat på att städa, ta hand om tvätt och gett mig på vårat berg av disk. Jag kom inte hela vägen ner men en bra bit iaf. Jag hade egentligen tänkt cykla till stan en sväng men när man vaknar mitt i natten av att det verkligen öser ner och likadant när man vaknar igen sen så stannar man hemma.

Idag åker Stina hem igen, känns tråkigt men vi har haft mycket kul ändå =)

Dagarna..

Ja nu va det ju ett tagsen som jag skrev och det beror enbart på att jag har haft mycket att göra och även jobbat massa. Stina är här uppe nu så vi har träffats mycket, det har även blivit några kalla. Kanske därför jag inte minns riktigt vad som hänt i veckan? Nä.. skoja bara, men detaljerna är borta just nu.

Jag har iaf fått min första lön så det känns riktigt gött. Jag hoppas det fortsätter så här =)

Trevlig helg för det ska jag ha!

mmm..

Jag är trött.. återkommer.

Fredags kvällen

Igår hade jag och gubben en jätte bra kväll. Först va vi på bio och såg Baksmällan 2 och vi tyckte båda att den nästan va i klass med ettan. Den får bra betyg av oss. Det va vi och fyra till där inne så man kunde skratta precis hur högt som helst. Sen hade dom faktiskt ac där inne, det va underbart =)

Efteråt gick vi till en uteservering och det som bara skulle bli en öl blev två och en god middag. Det är inte allt för ofta som vi går ut sjäva men nu får det bli ändring på det. Tack gubben för en fin kväll.



Idag är det lika gött väder så jag får la snart ge mig ut. Kanske en dusch först bara.

Idag har även Stina kommit upp =)

Underbar fredag!

Idag vaknade jag ganska sent men väldigt utvilad, det va gött. Efter en promenad med Bosse så bestämde jag mig för att cykla till stan, det är för fint väder för att sitta hemma. Jag hade dock glömt av att det är studenten idag men för en gångs skull va det ganska kul att titta på dom. Jag hamna på en parkbänk mitt i solen med en trevlig gammal tant att tjöta med. Det är dock 28+ i skuggan så ingen av oss blev sittandes allt för länge.

Jag fick köpt mig det jag skulle men givetiv lite mer. Jag fynda en vind och regnjacka som va 600kr billigare och även om det inte är säsong för den så va den för snygg och billig för att hänga kvar =)

Nu inväntar jag gubben och funderar på om jag ska boka biobesök till ikväll. Det som tar emot är att det kan nog vara ganska så varmt där inne en dag som denna. Det får bli lite melon på balkongen och fundera över saken.

Trevlig fredag!

Hemma tidigt idag

Nu har jag jobbat klart för den här veckan, tror jag för man vet ju aldrig. Idag slutade jag vid 1 redan men då jobbade jag ändå över för jag gjorde ett datatest om posthantering. Känns konstigt att va hemma så här tidigt, vad ska jag hitta på? Kanske sätter mig på balkongen och mår bra. Jag vet inte hur det vart i resten av landet men att Norrland har 30+ i skuggan i juni månad är underbart! Nu kan jag ätnligen använda mina nya sommarklänningar =) Synd bara att mina ben har blåmärken, rivsår och är fulla av bölder från dom jävla mygg jävlarna.

Bosse tycker nog dock att det är lite jobbigt i värmen, han blir trött fort. Det kan också bero på att han blivit en liten tjockis, fast han börjar att gå ner igen nu så den nya maten hjälper nog.


Söndag

Idag har det vart full fart på jobbet och kanske inte den bästa dagen. Folk har inte vart allt för trevliga faktiskt och en skrek jävla fittor påväg ut efter att jag nekat han köpa cipp när han inte kunde visa upp något leg. Jag tog ju inte åt mig men det blev några djupa andetag efter det.

Igår på stan va ganska trevligt och det va en del fina bilar att titta på men som nykter tröttna man ganska fort. Vi åkte hem runt 12 och tydligen helt i rätt tid för det hade blivit ganska stökigt efter det.

Nu är det strax dax för chips, dipp någon kall och en massa annat skit till BB finalen! =)

Lördag

Efter gårdagens jobb så va jag helt slut så jag va otroligt tacksam över min sovmorron som jag fick idag. På en stund ska gubben köra mig till jobbet för han och Bosse ska ha bilen när dom åker och träffar vänner. Inte fel med chaufför =) Jag är glad över att det bara är 5 timmars pass idag men eftersom det är Buredagen lär det inte bli en lugn stund. På kvällen är det festligheter även i stan men för våran del kommer det bli väldigt lugnt, jag jobbar ju imorron med.

Gött väder idag, eller.. nu blev det mörkt.

Tack för helgen..

Tidigt i lördags morse åkte vi till tågstation och hämtade hem Linda. Det underbara med henne är att vi kan ta vid där vi sist sågs. Vi har haft en helt underbar helg och vi har hunnit göra en massa roliga saker, synd bara på att tiden gick så fort. Tack för allt, du är saknad!





I söndags va det Bosses födelsedag, han blev hela 3 år och givetvis skulle det firas. Jag bakade hans obligatoriska födelsedagstårta och vi sjöng för honom. Han fick även en present och senare springa fritt i skogen. Jag tror och hoppas på att han hade en kanon dag.



I måndags kväll tog vi farväl för nu och det känns alltid lika konstigt att återgå till sitt "normala liv" efter att man haft besök. Det känns bara skumt.

Igår jobbade jag så nu är allt som vanligt igen. Jag ska även jobba hela helgen så jag va tacksam över att få vara hemma och ledig tillsammans med gubben idag. Vi har bara haft det lugn och skönt =)

RSS 2.0