1:a advent idag då

Idag skulle gubben ha kört en massa skoter med Krille men han fick tyvärr problem med släpet så jag stanna kvar en stund ist. Det va först meningen att jag skulle "övningsköra" lite innan bara och sen åka hem med trollet men ist blev det en kort sväng för oss båda. Det är så jävla kul att köra skoter =)

Idag har vi plockat fram lite advent här hemma. En stake, en stjärna och en snögubbe. Vi har tyvärr inte så mycket julsaker än men vi försöker samla på oss lite mer och mer för varje år.
Vi köpte även en plastgran som får duga i år, den ska vi la ända inte lyckas få dö på? =/

Jag skulle vilja haft mig någon julgardin, är det någon som vet vart man kan köpa billiga sådana? Dom behöver bara va röda med någon tomtejävel på, vi är inte så brydda.

Ikväll blir det adventsmys med glögg, lussesniglar, pepparkakor och annat onyttigt. Mumma.

Vi hade förresten tänkt ta flyget hem för att spara in 2 dar eftersom vi inte får allt för många dagar där nere. Men det kan vi ju bara glömma för SAS ska ha 10 500 kr för besväret så det blir till att packa in sig i bilen.. som alltid. Man kan ju alltid kolla i sista minutern om man har någon tur då, men allt ska gå enligt planerna först som sagt.

Så sjukt mycket snö!

Idag hade vi tänkt att fara och släppa Bosse där vi alltid brukar gå för det va ett tagsen sist. Vad vi inte hade räknat med va all snö som kommit och att ingen plogar där. Först fick vi skotta en parkering åt bilen och sen fick vi plumsa ut i snön men vi vågade inte släppa Bosse lös för han försvann. Jag skojar inte när jag säger att det va ca 1 meter pudersnö och det gick upp över midjan på oss. Gubben gjorde en gång så Bosse kunde få springa fram och tillbaka till oss och han hade roligt iaf. Han älskar ju snö =)





Ikväll ska vi försöka att hålla oss inne så mycket som möjligt för det snöar fortfarande massa och det blåser en hel del så det är kallt.

Vi har även en ny plan och den lyder så att vi nu planerar att åka hem till Götet mellan jul och nyår ist om allt går enligt våra planer, så preliminärboka en dag åt oss då gött folk.

Lite sänggrubbel

Jag är en riktig sänggrubblare och har därför lite svårt att somna om nätterna. Inatt såg jag ett program som handlade om plastikoperationer och den fångade verkligen mitt intresse. Det handlade bla om en kille som ville ha längre ben och som forskade i den nya metoden att få detta. Innan har man också kunnat få längre ben genom att sätta in skruvar som man sakta skruvar åt vilket gör att benen blir längre. Ska tydligen va extremt smärtsamt och man får bara några cm.
Den nya metoden går ut på att läkaren bryter av benen och sätter in nåt metall som håller upp allt tills det växer ut nya ben vilket gör en längre. Har man friska fina ben så kan man få upp till 10 cm längre ben. Dom nya benen växer ca 1 mm per dag och man skulle få räkna med ca 4 veckor av smärta och 6 månader av rehabilitering.
Det är en kirurg i Frankrike som gör detta och det kostar ca 40 000 pund. Men visst kan det va värt det?
Jag blev faktiskt sugen för jag aldrig brytt mig om att jag är kort förens på senare dar. Jag blev aldrig tagen för att vara yngre när jag va tonåring men nu får jag gratis glass på Coop!? Mitt ansikte lär ju inte bli yngre, det faller ju ihop som alla andras så det måste bero på längden. Tydligen är ju alla vuxna långa!?
Så vem vill bidra med en slant? ;) Nä det är mest skämt men lite fräckt hade det faktiskt varit.

Det har toksnöat här nu i ca 2 dagar och det har nog kommit ca 2 dm nysnö. Underbart!



Snön växer sig utåt och man blir alltid lika rädd när skiten lossnar med ett jäkla brak.

Ikväll ska vi på bio och äntligen få se nya Harry Potter =)

Massa mer snö

Jag och gubben verkar tillhöra dom få som vill ha ännu mer snö så jag får va uppspelt för er alla. Just nu har det börjat toksnöa igen precis som det gjorde stora delar av gårdagen. När jag va ute med Bosse så kunde jag inte ens kolla upp för man såg inget. Jag ska övningsköra lite skoter i helgen så självklart får det komma massa mer snö! =)

Tisdag

Igår när jag skulle hämta gubben så börja det självklart att snöa, massa. Det va ganska läskigt faktiskt och en gång fick jag sladd, men det va i ganska låg fart och då är det faktiskt ganska skoj. Men annars så såg man inga linjer på gatan och det va snörök överallt och man såg knappt vad som va vägen och diket.
Jag lyckades komma fram iaf och hämta hem gubben min, men han fick köra hem =)

Idag har jag vart hos min jobbcoach och det känndes bra som alltid. Hon är bäst för mig.
Det är ganska kallt idag ca -13 så det va inte så skoj att gå dit. När vi va klara så gick jag in till stan som är en liten kortare bit och tänkte ta bussen, för runt den tiden kostar det bara 13 kr att åka. Men här uppe går bussen en gång i halvtimmen så jag vänta inne på H&M och självklart gick jag inte där ifrån tomhänt. Jag har letat efter ett par mystofflor så det va självklart att dessa fick hänga med hem =)


JA!

Idag sen kväll ska jag äntligen hämta hem gubben min!

Julbak 2

Idag va det dax för ännu mer julbak och denna gången har jag dekorerat våra pepparkakor.



Vi baka även lussebullar men jag gjorde lussesniglar (tradition efter Lindas julbak).



Jag har ändå haft en bra helg men imorron kväll kommer gubben äntligen hem!!!

Julbak

Idag vid lunch gick jag och Bosse över till svärföräldrarna och Marie för att baka julens pepparkakor. Det tog sina timmar så vi får ta lussebaket imorron, men jag klagar inte för det va som alltid trevligt där. God lunch fick vi och sen även middag så nu har jag lite matkoma =)




Bosse fick ett JÄTTE FINT halsband som hans farfar hade gjort åt honom.

 

Nu ska jag nog stanna i soffan hela kvällen. Kanske se någon av tjejfilmerna som jag hyrde och något glas vitt på det.


En låång helg

Nu har jag nyss kommit hem från att ha lämnat av gubben min på flygplatsen. Jag och Bosse kommer nu att ha en hel helg för oss själva. Gubben du är saknad redan!

Go morron Marie

Hur dagen startar är ganska viktigt, det ska vara lugn och ro inget annat.
Jag visste att Bravida skulle in här idag för en efterkoll och dom sa när gubben ringde att det blir nog inte före kl.10. Av erfarenhet av dessa snubbar så gick jag upp strax efter 9 och mycket riktigt så ringer dörrklockan strax efter att jag bäddat sängen. Det irriterande är att klockan fortsätter att ringa och ringa och ringa och Bosse blir heltokig. Jag slänger på mig kläder och springer ner och sliter upp dörren och frågar med häxhår som står åt alla håll och med morron andedräkt vad fan dom sysslar med. Där står 2 nötter och skrattar åt att ringklockan har frösit fast och försöker ta tillbaka den med en nyckel. Jaja.. suck.
Jag tänkt att det va lika bra att ta Bosse på en promenad mendans snubben kolla men jag hann inte mer än att ta på mig ytterkläderna förrens han går om mig i hallen och ut. Inte säger han till mig att han är klar utan det måste jag fråga. Jag kanske får skylla mig själv om jag skrämde han med min häx image innan men ett plus ska dom iaf ha för att det bara tog 5 minuter ist för 30 som det stod på lappen.

Väl ute så ser jag en lös hund som ligger på en gräsmatta längre bort. Jag känner till dom flesta hundarna som bor i närheten men man känner dom ju inte. Jag hör ägaren stå och roppa på den från dörren men hunden vägrar att lyssna och när den får syn på Bosse springer den givetvis fram till oss. Dom börjar sniffa varann i skrevet men sen börjar den andra att backa och sedan att morra och då börja Bosse givetvis också att morra, ingen ägare i sikte. Suck.. jag gör det man egentligen inte ska göra och går emellan för jag vill ju skydda Bosse och använder gärna mig själv som skydd åt han om det behövs. Samtidigt säger jag åt den andra hunden att ge sig av och den blev nog lite skrämd för den drog sig bakåt men fortsatte och följa efter oss och båda morra och skällde. Då äntligen kommer ägaren luffsandes men verkar inte alls generad över situationen men ber iaf lite leende om ursäkt.

Allt detta innan jag har ätit frukost är inte okej. Tacka gudarna för morron snusen som iaf låg under läppen, den rädda nog min dag för nu har jag även ätit och humöret stigit igen.

Helt slut!

Att vara arbetslös är verkligen ett helvete och att söka bara ett jobb på vår fina kommuns hemsida tog ungefär 2 timmar och då har jag inte räknat med tiden jag mailat med min jobbcoach för att få råd om mitt persoliga brev. Får jag inte komma på intervju efter detta blir jag frustrerad. Jag vill ha jobbet!

Idag ska vi åka och bunkra upp ett lager med snus och tjejfilmer, sånt som gubben inte vill se på men som jag får helt för mig själv när han åker till Oslo över helgen.

Baby´s home

Idag har vi hämtat hem den nya älsklingen till våran samling och det dröjde inte många minuter efter att vi kommit hem med den tills den första klunken låg i våra magar.
Som barn på julafton =)

Betyg:
När vi öppna den så trodde jag att jag skulle bli besviken för jag kände ingen omedelbar röklukt (den ska ju ändå vara världens rökigaste) men efter första klunken blev jag glatt överraskad. Smaken va ganska mild dock men röken låg kvar en bra stund och som en gammal rökare ville man nästan blåsa ut röken.. haha.

Den är värd sina pengar!



Skoterpremiär

Idag vakna vi tidigt för att möta upp Elin och Krille för att ta skotrarna på sin permiär tur, eller ja det va det för oss iaf vissa har ju hunnit köra flera mil redan. Det va iaf en perfekt dag och våran nya pärla går kanon. Vi hann köra 2 mil men det fick räcka  för idag, vi hade behövt lite mer snö på vägarna men i skogen gick det fint. Så nu hoppas vi bara på ännu mer snö.







Nu blir det snart chips och dip, det känns som ett lagom lördagsnöje ikväll.

Igår va jag föresten på stan med Marie och Jenny nästan hela dagen och det blev mycket fyndshop, fika och tjöt. Sånt gillar jag. Tack för en fin dag.

Ja mer snö!

Nu har det snöat konstant i ett dygn men det va runt nollan ett tag så jag va lite rädd för att det skulle komma regn ist men vi klarade oss. Snön har även börjat packas nu så det blir nog premiär tur med skotern på lördag =)

Bosse är lika tokig som vanligt och ska bara busa och rulla sig i snön så att han glömmer av att göra sina behov och därför piper så fort han kommer hem. Han vill ut på en gång igen och säkert återigen glömma göra i från sig. Man kan inte bli arg på han när han är så söt men lite mindre pip hade jag inte klagat över.



Jag är jätte glad över min söta mössa som jag köpte i Skottland, den kommer att bli favoriten nu i vinter, den är underbar kan jag lova. Jag får bara stå ut med att jag ser ut som 12 i den, men söt är jag iaf =)



Just nu är det några tappra själar som går runt och skottar utanför allas dörrar. Ett riktigt bra jobb gör dom också för våran dörrmatta ligger kvar. Tack tack!

En bild säger mer än tusen ord



Hihi.. jag har rätt att va tyken när det går så illa för oss just nu,
det är ju det enda jag får höra nu för tiden.

Just nu

Nu har vi också fått snöoväder men ingen är gladare än Bosse och jag. Håller detta i sig och får stanna så kan jag äntligen börja köra skoter i helgen och tro mig att jag kan behöva övningsköra lite innan kursen drar igång. Jag undrar föresten när det mailet ska komma?

Bosse är helt jävla galen i snö och eftersom dom inte har hunnit skotta undan något så hade vi 1-2 dm att plumsa i nyss. Det enda dumma är att man kan inte ha haltin på han för i detta läget så kan han skada sig lätt men har jag den inte på han så flyger jag efter han. Lite knepigt. Vi fick iaf busat lite och en stund va det lite väl våldsamt för jag fick en huggtand rätt in i handen. Det gjorde ont men jag får skylla mig själv som eggar upp han. När jag skulle skotta undan massa snö här utanför så man kan komma in genom dörren så hjälpte Bosse till på sitt sätt. Han är för söt =)





Nu ska jag se på Ett päron till farsa firar jul. Jag blir alltid så glad av den och kan se den huuur många gånger som helst.

Tisdag

Idag är det också ganska kallt ute men jag ska inte klaga för det är bra inför skotersäsongen. Va nyss på facebook och såg att många vänner från söderut klagar över snön som kommit. Ni kan faktiskt få skicka upp den, här är den nu välkommen och gör nytta =)

Jag har suttit framför dumburken ett tag nu och försökt komma på hur jag ska skriva ett personligt brev till en jobbansökan. Försöker få hjälp från min jobbcoach för det är inte lätt, men inget svar än.

Nu är klockan snart 3 och det har redan börjat bli mörkt så dax att börja tända upp här hemma och göra kvällsmys. Skulle kanske behöva städa lite också. Brevet får vänta tills hjärnan är med igen.

En bra måndag

Jag vet att jag har låtit lite deppig på sista men det har varit så därför att jag har varit lite deppig. Vet egentligen inte varför, ibland blir det bara så. Men jag vet att jag har haft en sjuk hemlängtan så kanske därför, vet ju inte säkert när jag kan åka ner nästa gång. Man får inte många soltimmar så här års och det spelar också en stor roll men idag fick jag lära mig att man kan klara sig på 30 min dagsljus och även pasta och ljuschoklad. Men jag vet inte.. jag behöver nog mer dagsljus än så. Jag vet iaf att jag vill ha mer dagsljus än så.

Idag va det dax för en ny date med min jobbcoach och det känns verkligen bra att vara där. Vi kan sitta i timmar och bara tjöta men ändå få en massa gjort. Hon är verkligen vad jag behöver och hon är bra. Hon är min nya Lena som jag en gång i tiden har mycket att tacka för. Man blir så glad av sådana männsikor =) Jag tror allt kommer att lösa sig och det kommer att bli med hennes hjälp.

Idag fuskade vi och käka slisk till middag, jag skyller på att det är så fruktansvärt kallt ute idag, -9 just nu.

Söndag

Ja gårdagen va som den va men alla verkar ha haft trevligt och det va kul att vi va så många och att alla kunde umgås, kvällen va ju faktiskt helt ok förutom när vi skulle hem. Men som sagt, man kan inte förvänta sig mer av det stället men jag va duktigt less på allt folk igår. Ego är ett bra ord.

Jag borde må jätte dåligt idag men det är ok faktiskt, tur jag tog några vatten ist för öl på slutet. Jag skulle aldrig ha tagit emot drinkarna jag fick, jag vet ju bättre.. egentligen.

Det stör mig att jag inte minns mer om den där snubben men nyårsfesten.. så jäkla lustigt. Inte för att jag tänkt gå dit men. Kanske lika bra att man inte alltid minns allt.. haha.

Ikväll blir det nog till att se någon bra rulle och ligga i soffan och fisa illa.

Fylleblogg

Kvällen har vart hyffsat ok men på slutet så fick jag nog. Helt plötsligt så skulle alla hem samtidigt och "vakterna" (som sög balle) hade ingen som helst koll, det va kaos. Långbenta blonda bimbos trodde dom hade förtur men glöm det du dumma jävel.  Jag kan inte bo bland så intelligensbefriat folk, det tar emot. Vad du än tror att du är så flytta ca 60 mil söder ut där det kanske betyder något.

Ikväll har vi firat Linda men tyvärr så spåra kvällen ut det sista den gjorde men det gör det alltid om man går på station. Hon fick sig iaf en present som jag hoppas att hon uppskattar. Vad hon fick: rimmet lyder: Följ nu råd från Martin Timell att göra det alldeles själv ikäll, Då kan du köra och tuta och själv bestämma när du ska sluta. Vad kan det va? Hihi.

Nu orkar jag inter mer ikväll. Men komiskt nog blev jag bjuden på årets nyårsparty av en bög ikväll och han bjöd på en drink. Jag kunde tydligen inte stava mitt namn tydligt men ingen ska behöva lida för det. Han skulle ringa mig. Är jag så viktig helt plötsligt? Nej jag tror inte det va! Jag är bättre än så.

Snart i ett barskåp hos oss

Gubben fick nyss en offert om att Bruichladdich Octomore 3 kommer att bli våran för bara 1300kr. Den är klassad som världens rökigaste whisky med sina rykande 152ppm.
Vi längtar efter dig!


Kroppen känns gammal

Jag har under dom 2 senaste dagarna fått känna på hur kroppen kommer att bli permanent om några år. Jag har jätte ont i svankryggen och sen från knäna ner till fötterna så att böja sig ner och ta på sig ett par skor är ett helvete. Jag fattar inte vad jag kan ha gjort för inget ovanligt har hänt det bara började innan jag skulle gå och lägga mig förra natten. Denna natten fick jag knapra piller för att kunna somna och komma undan smärtan. Ruggigt!

Idag har nu äntligen kommit lite snö på marken igen och jag säger äntligen bara för att det är så jäkla skitigt ute så nu slipper man det iaf. Sen hade jag som sagt gärna hunnit övningsköra lite skoter innan kursen drar igång så mer snö nu!

Ikväll ska vi hem till Jenny och Gustaf igen, det är nämligen födelsedagstårta där ikväll och det kan man ju inte tacka nej till.

Sen en STOR känga rätt upp i %&¤#% till a-kassan som stängde kl. 12 idag när jag ringde ca 12:10. Nu får jag vänta ytterligare dagar innan dom ynka kronorna kommer. Fy skäms!

Nya prylar

Då har vi nyss kommit hem från ett besök hos Jenny och Gustaf. Vi spanade in deras pickup som vi nu har bestämt oss för att köpa. Den va jätte fin och den blir perfekt till att köra skotern på och nu får även gubben en egen bil igen, när jag väl får jobb då. Nu väntar vi bara på att den ska bli klar. Helt perfekt!

Jag hämtade även hem min symaskin som jag fått av dom. Nu ska jag bara lära mig den och så kan jag äntligen sy mina egna saker ist för att be någon annan. Jag kan dock komma att behöva en kurs av Jenny senare, jag är inte ett proffs på en sådan maskin. Tack så mycket!


KLART!!

Äntligen har vi ett hem igen, jag kan verkligen inte med ord beskriva hur det känns. Jag va inte ens irriterad när vi fick börja städa efter att dom vart klara här idag, och det säger väl en hel del.
Visst det är hysteriskt fult men nu är det iaf klart. Vi fick även storstädat vilket va väldigt nödvändigt men det är ju inget som vi annars hade gjort så det känns faktiskt gött. Vi har även satt upp en hylla och en kortgrej som jag köpte på mitt senaste Ikea besök, vi sköt upp på det pga kaoset men nu är allt klart =)

Fullt ös idag

Idag gick jag upp med gubben för att med Bosse söka skydd hos svärföräldrarna, det är nu våran tur att få elementen och dom ursnygga rören.
Kan säga att vi lever i ett kaos just nu, alla möbler är i mitten och dom har lämnat så mycket skit och vertyg efter sig att man får se vart man sätter fötterna. Eftersom dom ska ha en heldag här imorron också så brydde jag mig inte om att städa så noga, drog bara dammsugarn över det värsta så man inte blir helt svart om fötterna.
Jag vet att jag brukar klaga en hel del om detta men idag orkar jag inte mer än så här, det känns faktiskt mest bara gött att det imorron är över med bara några efterbesök/koll längre fram. Storstädning kommer det dock att behövas.. hurra!

Idag hann jag även med ett besök hos min jobbcoach och jag gick dit helt utan känsla för att vara öppen för nytt. Jag gick dock där ifrån med en bra känsla vilket inte är ofta när man har med såna typer att göra. Jag tror att jag fick en som är skapt för mig, det är iaf mitt intryck efter första besöket. Jag är tom lite hoppfull inför vad komma skall.. det är kul =)

RSS 2.0