Vissa ska bara inte ha hund

Jag blir så trött på vissa hundägare. Vi plockar alltid upp Bosses skit men det är långt ifrån alla som gör det med sina hundar. Nu när det har börjat töa så ser man hur jäkla grisig det är under. Trodde dom att det skulle försvinna lr!?
Sen så för en stund sen när jag va ute med Bosse så möter jag en gammal man med rullator som har 2 golvmoppar springandes lösa framför sig. Den ena springer fram till Bosse med en gång. Gubbskrället säger bara lugnt att hon är i löpen så därför är dom så intresserade för varann. Bosse va ju jätte intresserad o eftersom gubbfan inte gjorde nåt för att hålla undan sin hund fick jag göra det med båda ist. Gubbjäveln lunkar lugnt vidare bara.
Men hålla.. ska andra människor behöva lida för att han inte kan koppla hunden o absolut inte har nån koll på den. Hur vet han att inte Bosse hade höggt dammbollen ist. Man har som hundägare ett ansvar för hunden o det speciellt när den är lös, den ska inte gå fram till andra hundar så enkelt är det. Funkar det inte, nä då ska man inte ha den lös på en väg där just miljoner andra hundar går varje dag.
Så nu har jag fått ur mig det!



Nu har jag gjort färdig här hemma iaf, bara middagen kvar. Blev tyvärr inget över för dig att göra gubben ;) Vad fort man blir rastlös asså. Idag skulle jag ju vila. Kanske blir soffan med en bok en stund.

Ledig fast egentligen inte

Jag är ledig från jobbet för dom skulle iväg på nåt möte halva dagen. Inte fel att bara få va hemma en tisdag så där. Det är dock en massa o göra här hemma så ta det lugnt är inte så lätt. Gubben sa att jag skulle släppa allt men det kan jag väl inte göra heller. Jag tar nog hand om tvätten,dammsugningen o maten så får han kanske disken ;)

Försöker fylla i tidsrapporteringen för Lernia. Det är inte lätt, speciellt inte när man ringer dom för hjälp o inte ens dom vet. Jaja.. väntar på samtal från dom när dom löst det. Jätte rörigt ju.
Sen ville facket o a-kassan ha en massa info o papper. Ännu rörigare. Fattar inget.

























1 månad utan cigg! Helt otroligt vad jag är bra =)


En dag i Haparanda

Blev dock inte över till Finland för att kolla på deras nationalvapen-morakniven. Det va för många meter (typ 30).

Igår vakna vi redan vid 6, vi blev hämtade vid 7 för att åka upp till Haparanda o gå på Ikea. Här har vi ingen sån lyx att vi har 2 Ikea att välja på, vi har vår närmsta ca 25-30 mil norrut. Men men, det blir en mysig heldag då ist. Vi åkte med gubbens morsfars o hans mor hade gjort en rejäl fika korg. Vi kunde bara köra i ca 80-90 km/tim för vi hade släp på bilen. Gubben o jag shoppa nämligen mycket.
Vi fick köpt oss vår bäddsoffa som vi ville ha. Det blir finfint när man får besök. Sen blev den en bokhylla, nya sängkläder till mig (Bosse käkade ju upp mina, matlådor, tvättkorg o kudde. Vi hade gjort upp en budgett o klara den med 7 kr, det är inte illa. Där kostade korven 4 kr, kostar den inte 5 söderut? Bosse fick iaf en o han va så söt när han käka den ur handen på mig, folk skratta när dom gick förbi.
När vi kommit hem ängna vi iaf tiden åt att sätta ihop allt. Fast det va ju mest gubben som slet, jag hade fullt upp med att skrika åt tvn. Nån som såg skeeet matchen!?
Det gick iaf ovanligt bra med att sätta ihop allt, inget som va sönder, inget som fattades osv som det brukar va. Vi hade nog tur vilket va bra, är ju en bit om man måste byta.
Glömde helt av earth hour men vi tog en paus o släckte ner vid 9 till halv 10. Va rätt häftigt o se att så många runtom oss hade släckt ner, även gatbelysningen. Sen såg man vid halv 10 när alla tände igen.

Det har kommit en massa nysnö här nu. Det är snart april men ändå snöar det, man kan bli less för mindre. Det gör det iaf lite svårare för mig att cykla till jobbet. Får åka med gubben men då kommer jag dit mycket tidigare. Hoppas jag kan gå tidigare då.

Soffmys nu. Den är underbar!









Visning idag

Om ca 2 timmar ska vi iväg på en lägenhets visning. Chansen att just vi ska få den är inte stor så jag försöker att inte hoppas för mycket. Men den verkar ju perfekt.. vi måste bara få den!
JAG VILL, JAG VILL!

Jag är ledig idag. Va helt perfekt att börja jobba med 2 dar. Verkar dock som att det är en bit kvar tills jag har kommit in i jobbet. Mycket att lära upp sig på även om vissa delar är repetition. Arbetskarmaterna är helt okej, dom säger inte så mycket men de tär typsikt norrländskt. Blir nog bättre sen. Arbetsuppgifterna är till mesta dels roliga, förutom när man bara får göra "skit jobbet". Det blir nog bra detta.
Tänk att huvudkontoret ligger i lilla Skellefteå när dom finns i överallt. Lite häftigt.
Fick besök från min kontaktperson på Lernia igår som ville kolla till mig. Han berätta lite saker som jag inte vet om det va hemligt eller inte. Jag ska iaf få en ny kontaktperson från Umeå ist. Känns väldigt tråkigt.

Ingen kan väl ha undgått Frölundas skit spel på sista va. Vad händer!? *mutter*

Jag överlevde!

Jag är helt slut, men jag överlevde min första arbetsdag.
Det va helt okej där.. hoppas jag kommer att trivas bra.
Tack alla för er fina omtanke på denna dag.
Bosse verkar ha skött sig bra när vi va borta. Han va lite gnällig när gubben skulle lämna han igen vid lunch men vi har inte sett några tecken på förstörelse. Han är så duktig, hoppas det fortsätter så.

Du är bäst gubben, älskar dig!


Signat o klart

Nyss kommit hem från Lernia. Va där i ca 10 min o signade papper, sen fick jag en hel mapp med en massa info. Jag cyklade dit för att kolla in väglaget inför imon. Helt okej faktiskt men den vägen är ju bättre än den jag ska ta till jobbet. Kan bli en mycket intressant morron. Har jag nämnt att jag är jätte nervös!?

Tänkte iaf ta stjärtförmedlingen på hemvägen men dom hade ju inte ens öppnat än. Ringer inte min stjärtförmedlare innan lunch så får jag avskriva mig hos nån annan. Synd bara för jag hade velat sagt det till han. Men vi får se.

3 veckor utan cigg idag!!



Vad hände med vädret!?

Va ute med Bosse nyss o snacka om att jag fick en chock. Solen skiner men det snöar ute. Hur fan går det ihop? Vad hände med våren då?? Får inte komma en massa ny snö nu. Jag ska cykla till jobbet ju!
Sen får inte vårat tunga arbete som gjordes igår försvinna. Jag o gubben va ute o skotta en massa snö för att få plats med ett släp. Resultatet blev en trasig rygg idag så det gör jag fan inte om. Jag kan inte röra mig åt vänster, inte heller åt höger, böja mig ner är en omöjlighet. Jag är en pinne som ska tigga massage sen =)

Planering

Visste inte att så mycke måste fixas om man får jobb. Så mycke samtal som ska ringas. Min stjärtförmedlare fick jag ju givetvis inte tag på idag (ovanligt va). Så jag mailade o sa att ring mig så fort du kan! Tror dom tar hand om a-kassan? Måste få veta.
Skulle vart hos Lernia i dag o signat papper men det blev ändrat till imon bitti. Har en massa frågor till han oxå. Lite rörigt med allt just nu. Vet mycke lite om allt. Fick iaf reda på lönen.. ^^ synd man inte jobbar heltid kan jag säga.
Det är mycket pirr i magen nu vill ja lova. Vill bara att allt ska gå bra.
Skicka mig goda vibbar på onsdag!

Jag vågar inte säga för mycke men Bosse verkar ha lugnat ner sig lite nu. Dom senaste dagarna har han varit jätte mysig. Mer sånt för det gillar vi =)

Ska snart börja förbereda kycklingröran till bakpotatisen. Blir inte så ofta nu som jag får ge gubben mat på bordet när han kommer hem. Tror dock han ska överleva ;)
















=D

Det gick bra.. jag fick jobbet!! Börjar på onsdag (jobbet är deltid). Jag är jätte nervös o jätte spänd inför detta. Jag o gubben cyklade dit idag för att se hur lång tid det tar. Ca 25 min men då tog vi det jätte lugnt för det va en massa is på vägen. Skulle ha berättat det tidigare här men jag har vart helt borta, sen fira vi i går med =)

Kan det bli mer nervöst!?

Jag trodde faktiskt inte det, men det kunde det. Telefonen ringde imorse o skrämde slag på mig, det va dock Stina som ville tjöta skit. En stund senare ringer det igen, lika rädd blev jag då. Den gången va det snubben från Lernia. Han och jag ska imon åka o träffa dom på tryckeriet. Så imon gäller det. Ska du få jobbet så visa att du är bäst (peptalk till mig själv).
Men om jag är så nervös redan nu.. tänk då imon. Shit!
Jag ska inte ha höga förväntningar.. jag vet. Men hur kan man låta bli när man är så nära.
Fortsättning följer..

Ikväll får jag iaf annat att tänka på. Första matchen mot HV71 så här ska sittas o hejas. Blir nog nån kall på det oxå, det hör ju till + att nerver behöver lugnas lite =P

=)

Intervjun gick bra. Jag vågar inte säga för mycke.. men det gick bra =)
Nu har jag fått lite självförtroende igen, inte mycke.. men lite. Jag är nog mest nervös nu för att jag faktiskt får det =/


Fortsättning följer..

Så nervös!

Klockan 1 ska jag va på en arbetsintervju. Det kom så plötsligt att jag har inte ens förberett mig så som jag skulle vilja. Jag är sjukt nervös. Skulle behöva råd men min stjärtförmedlare får jag ju givetvis inte tag i, tur det är några timmar kvar så kanske kanske. Vet inte riktigt vad stället ligger heller.
Nu känns självförtroendet helt i botten, fast jag får komma på intervju. Jag grubblar o tänker att det finns ju alltid nån som är bättre än mig, varför skulle just jag få det. Måste skärpa till mig innan intervjun, ingen nervösitet får synas.
Jag är bäst ^^
Uppdatering kommer sen.. om jag inte svimmat.

15 dar utan cigg förresten!

Frölunda möter HV71

Precis som Göteborgarna är Skellefteå borna helt galna i sitt hockey lag. Tror halva huset här satt o glodde på matchen igår. Under oss va det ett jäkla liv iaf. Vi tittade oxå lite grann, hade ju vart kul om dom gick vidare. Nån gång efter 11 stod det iaf klart att Skellefteå gick vidare till semi. Jag hade ju hoppats på detta, inte för att jag bor i stan utan för att dom då kanske skulle få möta Frölunda så man kunde få se nån match live. Såg nyss på hemsidan att så blir inte fallet.
Jaja.. dom kan ju mötas i finalen om dom vinner sina matcher *håller tummen*

Den här dagen började inte bra. Jag blev väckt av min stjärtförmedlare som sa att han hade bokat nya tider till mig. Ja men skicka ett brev till mig då! Ge fan att ring! Ska iaf dit på fredag redan igen. Va fan!

Nästan ovän nr 2

Kom nyss hem från stjärtförmedlingen. Mötet började inte bra, kände att min stjärtförmedlare gick på mig idag så jag högg tillbaka. Han tog åt sig o jag tog åt mig. Det slutade iaf okej för han är ju oftast okej.

Jag o Bosse börjar bli vänner igen. Hans söta o charmiga sätt har gjort att jag måste pussa på han. Men jag o gubben har kommit överrens att vi måste bli hårdare mot han. Säga till ordentligt när han gör fel o nu när alla perioderna är så är det extra viktigt att han vet vad som är fel.

Nu väntar jag bara på att gubben ska komma hem, lite mer än 1 timme kvar. Vi ska åka o handla veckans mat. Det är riktigt kurr i magen nu.


Ovänner!

Just nu är jag o Bosse inte vänner. Jag är rätt trött o arg på han. Inte nog med att han bet sönder min kudde som finns på bild i inlägget nedanför.. såg nyss att han även bitit sönder mitt lakan. 2 hörn är borta o ett stort hål i mitten. Helt underbart! Det va bara att kasta, blir inget snyggt o laga. Får kolla om det finns nåt nytt när vi ska till Ikea om 2 veckor. Blir så less bara. Nu får Bosse hålla sig borta från sovrummet när vi inte har koll på han, dörren ska va stängd för jag vill inte ha mer förstört nu. Han vet att han inte får va i sängen men ändå ligger han där o tuggar *mutter*

Har ändrat designen på bloggen idag. Tyckte det blev fint o lite bättre än sist =)

Helgen..

Fredagen va lugn o skön.
Lördagen började med en promenad i skogen med Bosse. Han hade inte fått va ute o sprungit på nästan 1 vecka så det va behövligt. Han börjar bli könsmogen så det är rätt jobbigt just nu. Massa gnäll o lagom med juck. Underbart med hund o alla dessa perioder =)
Vi fick iaf byggt oss vår första snögubbe. Bosse försökte hjälpa till så mycke han kunde genom att försöka riva den.







På kvällen hade vi en myskväll framför tvn o glodde på melodifestivalen. Vi slog på stort o hade köpt kex o ostar + att vi drack rosa drinkar =D
Jag tyckte inte att rätt låt vann men det fanns ju betydligt sämre.



Medans vi hade det trevligt i vardagsrummet hade Bosse det trevligt i våran säng (där får han absolut inte va, så han passar på när vi inte ser) o tuggade sönder min kudde. Så här ser varje hörn ut på den nu. Jag blev jätte glad! Tur vi ska till Ikea om ca 2 veckor så jag får köpa mig nån ny. Hundjävel (älskling)!



Idag är gubben min ute o åker skoter. Vi fick ingen hundvakt så jag fick stanna hemma. Som tröst ska vi käka pizza sen =)
Idag är det nästan vår ute. Några + grader vilket gör att det är jätte gött ute. Snön har börjat smälta så det liknar Götet nu med allt slask, men det är mycke snö som ska bort så det dröjer nog en stund till.



ett ord.. FRÖLUNDA!!!

Visst har det vart 2 helt underbara dagar. Man har fått sett Frölundas uppvisning trotts man bor 120 mil ifrån nu.  Den sista kanske inte va nån uppvisning direkt men helt klart den första. Alltid lika kul när förlorar laget skyller allt fel på att dommaren är till Frölundas fördel. Ni hade inte vunnit ändå!!!
Så nu är underbara Frölunda i semi. Luktar guld säger dom? =)

När jag va ute med Bosse för en stund sen så flög en helikopter väldigt lågt över oss (detta är ovanligt här uppe) då blev jag både go o gla för det känns som hemma. Inget Frölunda utan polishelikoptern brukar gubben säga.. hehe.

Även om det vart bra dagar för hockeyns del så har jag inte mått helt hundra. Andra dagen det inte riktigt är som det ska. Hoppas man inte åker på nån jävla skit bara.

Min romantiker!

Igår när gubben min kom hem från jobbet hade han med sig blommor till mig. Han brukar faktiskt lite då o då överraska mig med blommor även om det inte är nåt särskilt. Han tycker jag ska ha det bara säger han, fast igår va våran 1,8 års dag! Tack du fina gubbe! ;)

Jag är svag för tulpaner


Idag är jag en bra hemma fru. Håller på o tvättar, har bäddat rent i sängen med våra nya fina lakan (blått till han o rosa till mig), diskat, tagit 2 långisar med Bosse o ska om nån timme eller 2 börja med maten.

8 dar utan cigg nu. Räkningen kanske börjar bli lite tjötig men det hjälper till o peppar mig, även om jag har en snus i käften nu =D Blir nog 1 eller 2 till sen ikväll under hockeyn då vi ska glo med några kalla goa öl.. hehe. FRÖLUNDA!

Intervjun

Nej ingen arbetsintervju tyvärr men jag va på ett kontor o prata med en snubbe som är socionom. Det är det som jag har funderat på att börja plugga. Han va väldigt bra o svara på många av mina frågor, satt ju där i nästan 1 timme o tjöta. Jag är fortfarande kluven om hur jag ska göra men han va till bra hjälp. Kanske att man kan få träffa mer folk sen o tjöta med dom oxå. Inte fel att visa upp sig o kanske få lite kontakter =)

Vårat lurviga troll har förresten blivit jätte duktig. Han klarar sig i nästan 2 timmar själv nu vilket underlättar väldigt för oss när man ska iväg på nåt. När vi är hemma så skäller han gärna på grannarna när dom väsnas i svalen men han verkar inte gör det när vi är borta vilket är jätte bra. Tror han vill skydda oss på nåt sätt när alla är hemma o han hör oväsen.

1 vecka utan cigg idag! Har börjat snusa mindre oxå! =D

Då kom måndagen..

Sitter här framför dumburken nu o har egentligen inget vettigt att skriva eller att göra. Jag sov jätte dåligt inatt när jag väl hade lyckats somna så jag är rätt trött. Inte fick jag sova länge heller för Bosse kom o hoppade på mig, det va dax att gå upp tydligen. Fick mig iaf ut på en promenad med han. Måste bara säga att Haltin är underbart bra, den kan verkligen rekommenderas till "draghundar". Enda nackdelen är att man får absolut inte dra han i kopplet när han har den på, så hittar han nåt äckligt på marken får man helt enkelt lov att ta det för hand. Men det är ändå värt det =)

Idag är gubbens första dag på jobbet igen, jag hoppas det går bra för han. Av själviska skäl hade jag dock önskat han va hemma med mig. Så tomt utan han ju!! Vill oxå ha ett jobb snart!!

Försöker få tag i min stjärtförmedlare, det är lika svårt som alltid. Jag har en dubbelbokning imon som jag måste fixa, men hur ska det gå nu!? Jag vette fan!! *suck*

Om några timmar är det iaf 6 dar utan cigg. Fan va jag är bra ibland =D

1 timme för mig själv

Inte för att jag vill va ifrån min gubbe men ibland behöver man en stund för sig själv. Han är ute o släpper hundarna i skogen nu. Så jag ska strax njuta av en dusch.. med stängd dörr!! =) Bosse blir inte så glad om man stänger den, han ska ju va med överallt. Väldigt skvätträdd o mammig o pappig är han just nu, men ibland är det mysigt med ett troll i knät.
Nä kanske får sätta lite fart, ska iväg o handla när dom kommer tillbaka.

Vårat gose troll!!


Vad kostar en öde ö?

Nej det handlar inte bara om att man är kär o galen o önska man va dom enda på hela planeten. Jag vill komma bort från folk. Från att komma från en storstad kanske det är lite märkligt men jag är så trött på folk helt enkelt, det finns för många! Okej nu är det kanske inte så allvarligt men jag hatar grannar o detta hus! Känns som att bo i ett papphus som bara väntar på att rasa. Inte ska det va meningen att glas i skåpen ska röra sig så mycke som det gör bara för att en lastbil kör utanför på vägen? Jag är trött på att höra allt vad grannarna gör, lyssna på deras skitmusik, allsång o fjortisar som ligger utanför o skriker att dom är så fulla. Är dom inte discogrannar så är dom gnällkärringar som ska klaga på allt. Hitta nåt bättre o göra o ge fan i att tro att tvättstugan är nån enmans grej!
Ja vi söker nytt för fullt så jag kan faktiskt gnälla o klaga över detta helt lagligt.
Kanske att suget efter cigg har blivit så stort nu att jag måste få ur mig lite galla. Fast iofs har jag hatat dom sen jag flytta in så det kanske inte spelar någon roll. Jag behöver starkare snus tror jag iaf.

Jag saknar dom!

Jag vet att det låter sjukt men faaaan vad jag saknar ciggen. Suget hjälper snuset mig med men själva grejen att ha dom i handen. Jag har inte blivit grinig än eller börjat klättra på några vänner men jag känner denna sjuka saknaden. Gubben är dock väldigt stolt över mig vilket är roligt, börjar känna lite så själv faktiskt. Men det är tufft.. jäkligt tufft!
Det har iaf gått 3 dar o några timmar utan nu..

Idag är jag jätte slö o jag tror min rumpa har feber annars är det träningsvärk kanske? Jag orkar iaf inte göra så mycke o har nyss sovit förmiddag (vi ska äta snart).

På måndag börjar gubben om att jobba. Vilket är jätte kul o bra får hoppas dom inser sen att dom måste ha kvar han, även att det finns jobb för det då. Nu är det månadsvis tills dom vet eller den andra gubben kommer tillbaka.

Igår va vi förresten goda samariter. Hitta en mobil påvägen så vi rädda den från att bli platt. Sen ringde vi upp ett nummer o ägaren kunde en stund senare komma förbi här o hämta den. Det känndes bra att göra nåt bra, va en nyare modell på mobilen. Hoppas Gud tog med detta i sina anteckningar om oss nu =)

24 timmar

Jag ska inte säga att jag har slutat för man vet aldrig hur det går.. men.. jag har gjort ett uppehåll i rökandet o har inte rökt på snart 24 timmar. Det är några minuter kvar. Jag har dock ersatt det med snus.. vilket är jätte dumt skriker många nu men så är det iaf. Det hjälper mig att hålla mig borta från min kära gamla vän, som jag saknar jätte mycke! Men.. jag tycker att jag är duktigt! =) Nu får vi bara se hur länge det håller. Håll en tumme för mig!

Jag måste bara ha en ren!

Norrland = renar så är det bara. Det va det första vi jaga när jag flytta upp, va ju bara tvungen att få se dom. Denna säsongen har dom dock hållt sig undan vilket vart tråkigt men igår så såg vi ett gäng.. äntligen! Dom är ju så söta. Jag vill ha en egen på gården sen.. det är dock rätt omöjligt men ändå =)

Här är kort från i sommras när vi va uppåt i landet o fiskade.. visst är dom för goa!





RSS 2.0