Grått och dötrist

Här händer inte mycket, det regnar nästan varje dag nu och inget nytt om när gubbarna ska in här och förstöra. Idag är det 1 vecka sen dom gjorde hål i taket och enligt lappen skulle allt va klart inom ca 1 vecka, det ska alltså bli 2 gånger till som dom ska in här och deras tidsplan kan dom ju köra upp någonstans.
Eftersom det blev så fruktansvärt kallt efter hålet i taket så fick vi fylla hålet med svarta sopsäckar och höja elementet som puckot drog ner. Det är nu bättre men irriterad det är jag fortfarande och det blir inte bättre ju längre vi måste vänta *suck*.

Snart kommer gubben hem iaf.

Det här är ifrån innan jag blev "norrlänning på låtsas". Så unga och fräscha =)


Seg söndag

Igår va vi på surströmmingskalas med gubbens familj och släkt. Det är alltid lika trevligt på sådana kalas men surströmmingen kan jag klara mig utan. Det är ju verkligen vidrigt. Jag behövde dock bara stå ut med lukten för det fanns även grillat på menyn. Tyvärr så regnade det en hel del men Bosse fick springa lös ändå och terrorisera hönsen. Han hade jätte kul.
Hemma sen blev det whisky och tv-spels kväll och kanske att det blev en liiiten whisky för mycket för jag är lite småseg idag. Sitter nu och njuter i soffan av mitt nyinköpta vaniljte. Gött gött!

Shoppingfredag

Idag blev jag väckt ganska tidigt som vanligt nu för tiden men just idag gjorde det inget för jag hade en dejt med Linda och Lukas på stan. Måste säga att en dag på stan med en 2 åring är ett ganska bra preventivmedel.
Jag fynda inte så mycket tyvärr men ögonskuggorna från Bodyshop drog iväg slutsumman ganska bra. Förutom det fick en ny borste, bajspåsar, rakblad och en jätte gosig och snygg kofta följa med hem.
Vi hann även med en fika innan det va dax att åka hem. Hade aldrig vart på det cafét förut och fint nog låg det högt upp och hade fin utsikt. Stan såg ganska mysig ut från ovan faktiskt =)

Regn regn regn

Idag känns det lite bättre jag har inte lika mycket agg i kroppen som jag hade igår. Fast jag låg ändå och grubblade långt in på natten om jag skulle ringa till YIT och skälla på dom idag, resultatet blev en annan dag. Man kan dock inte stänga badrumsdörren utan att det regnar ner en massa skit från hålet. Idioter!

Idag öser det ner så nu har hösten kommit på riktigt, det regnar nämligen nästan bara på hösttider här uppe. Fördel norrland. Jag fick dammat av mina rosa gummistövlar och traska ut med Bosse. Har ingen riktig regnjacka så jag blev givetvis jätte blöt, men fötterna va torra iaf. Tackar gud för torkskåp! Tycker egentligen om att va ute med han i regnet för man får vara mer i fred då. Inga snorungar och mycket mindre hundar i sikte.

Lite små irriterad

Dagen började med att jag vakna av ett jäkla liv. Förstörarna va i lägenheten brevid och förde ett jäkla liv vilket fick Bosse att söka skydd under sängen och mig att vakna med ett dåligt humör. Det va ingen idé att stanna kvar så vi traska iväg till svärföräldarna lite tidigare än planerat. Väl där va det ju lugnt och trevligt. Det blev god fika, trevligt tjöt och tacos. Inget att klaga över där men när vi kom hem igen så fanns det mycket att klaga över. Det luktade apa och skitigt som faaan i badrummet och överhallen. Dom har alltså gått in med skorna på och smutsat ner, det låg bitar över allt som vi fick skynda oss att städa undan så inte Bosse skulle skada tassarna på nåt. Dom hade försökt spola ner betong i toan så den såg förjävlig ut och antagligen tvättat händerna i handfatet för där va svart. Stora gråa fläckar på golvet och på tvättmaskinen, torkskåpet hade blivit repat i svart. Visst nu gick ju allt att få bort men är det våran uppgift verkligen att tvingas skrubba och skrubba för att få bort deras jäkla skit? Man kan bli sängvätare för mindre! Nästa gång dom ska in här så vill jag inte tänka på hur det kommer att se ut, vi kommer ju att få städa tills vi dör. Funderar på att skriva en lapp att ta av era äckliga skor och städa undan eran jävla skit nästa gång. Populärt kanske?

Nu har vi ett stort hål i badrumstaket som drar kallt. Underbart!


Det blir en jobbig vecka

Jag har ju sagt innan att vi ska få fjärrvärme hit och dom har grävt upp varje markbit här ute. Idag fick vi en lapp i brevlådan att imorron ska dom komma in här och börja jobba. Imorron skulle det ta ca 2 timmar när dom ska greja vid varmvattenberedaren, vilket betyder att dom måste koppla ur våran tvättmaskin men vart dom ska ställa den och när/om dom kommer att koppla in den igen vet man ju aldrig. Jag kommer aldrig klara mig en längre tid utan och jag vägrar trängas med alla spöken i tvättstugan. Vi har inte fått veta än när dom kommer nästa gång men det skulle bli 2 tillfällen till och allt skulle ta ca 1 vecka. Jag hatar verkligen att släppa in okända folk i mitt hem, det gör mig riktigt irriterad så imorron flyr jag och Bosse hem till svärföräldrarna för det blir lugnast så. Nästa gång blir ännu värre när man måste möblera om för att alla element ska ut och dom hysteriskt fula rören ska sättas in *mutter mutter*.

Måndag igen

Usch den här helgen har gått alldeles för fort tycker jag, gubben har ju knappt hunnit va hemma. Vi hyrde iaf Flickan från ovan i fredags, har velat se den länge men aldrig blivit av. Den va inte som jag trodde men jätte fin och helt ok. I lördags tog vi oss över till grannen för lite kalla, tjöt och utgång. Det va en halvtokig kväll och vi blev ute mycket längre än det va sagt, men kul hade vi. Vi har även släppt Bosse lös här hemma för första gången på säkert ett år. Han va inte längre bort än 180m och va mycket duktigare på inkallning än tidigare. Stort plus till vårt lurviga troll och gps:en =)

Kallt nu

Jag tror fan att hösten har kommit hit för det är gött i solen men vindarna är riktigt kyliga, det är svårt att hitta något bra att ha på sig. På nätterna är det nästan nollgradigt nu så det dröjer la inte länge förens snön kommer *mutter*.

Små segt idag.

Hundarna är galna idag

Jag och Bosse tog vår dagliga promenad precis som vanligt men idag va hundarna ute mer galna än vanligt. Bosse fick för första gången se våra nya grannars småtoffsar, dom gillade inte oss. En bit längre bort kommer en lös labrador med väst springandes mot oss och följer varje kissfläck Bosse har gjort. Jag skynda mig där ifrån för man vet ju aldrig vad som kan hända, Bosse gilla han inte. Det konstiga är att det fanns ingen ägare som jaga han, han måste vart på rymmen långt bort. När vi är på väg hem kommer en känd och galen tax som bor en bit bort. Han brukar skälla ut en om man går över parkeringen men idag jaga han oss rent över hela skiten. Han va helt tokig, mer än vanligt men Bosse brydde sig inte så jag fick jaga bort han. Det funkade dock så där och hans matte är jätte obrydd så jag bestämde mig för att sätta han på plats. Jag tog tag hårt i kopplet och börja springa mot den lille skiten och först då börja han backa och ägarn kommer skrikandes. Hade först tänkt skälla ut henne men har fått höra av andra att dom redan har så mycket klagomål på sig men att inget görs.
Det här va man inte beredd på, det finns alldeles för mycket hundar här nu.

Det här är iaf våran terorist när han försöker att inte tigga en ostbåge, han älskar dom.




Häromdagen tog vi med alla våra burkar för att panta, vi hade 4 påsar vilket är lite mer än vanligt och vi slog vårat rekord. Nästan bara redbull burkar.. ojdå.


Jag är äldre än jag trodde

I lördags tog vi bussen till Byske för Elin och Krilles årliga beachparty och precis som förra året va det en kanon kväll. Vi hade jätte tur med vädret och vi grillade korv över elden. När vi fått i oss några kalla va det dax för kubb. Vi spelade både stafett och vanlig kubb och när tjejerna vunnit så sprang vi ut i havet som va riktigt gött. Årets första dopp och tom min badkruka till gubbe bada.. mycket =)
Tack för en lyckad kväll.

Min kropp tog dock mycket stryk efter den kvällen. Det tar emot att erkänna men den är inte som den har varit, den är nu gammal. Jag tog i allt va jag orka under kubbspelen och har nu en stel gammal kropp, tom 2 dagar efter. Det här är pinsamt.

Idag börja gubben att jobba igen vilket är jätte trist för mig. Jag låg kvar i sängen så länge jag fick för Bosse men han fick ingen långis för det, kroppen orkade fan inte.

Jäckvik

Vi hann att va hemma en dag innan det va dax för nästa äventyr. Med gubbfader, gubbsyster och en övervänt Bosse for vi till en stuga i Jäckvik för lite avkoppling och mycket fiske. Nu va det dax att sätta Bosses nya och dyra utrustning på prov. Jag kan nog tala för oss alla när jag säger att Bosse skötte sig mycket bra och höll sig ganska nära oss hela tiden. Att få se han så lycklig och fri gjorde att det va värt varje tusing.

Första dagen fick vi oss en rejäl skogsvandring men sjön bjöd på mycket fisk, tyvärr va det ganska mycket smått. Dagarna efter bjöd oss mest på vandring men sista dagen va den värsta och den bästa. Vi gick fel kan man säga på kanske 3 km.. uppför. Jag har nog aldrig varit så nära att ge upp, lägga mig där i skogen och låta myggen äta upp mig. Det va nog den jobbigaste promenaden i hela mitt liv men den va ändå värt det för väl framme i rätt sjö så nappa dom som tokar. Fick en hel del men tyvärr va vissa för små för att hamna på grillen. Kan dock meddela att JAG fick den största =)

Bosse är fortfarande helt slut och gör små tappra försök till att återhämta sig, han har sprungit som om det va hans sista dagar. Han har simmat över en stor sjö för att komma till sin faster, han har terroriserat oss alla när han jagat efter vår fisk, han har lurat i vassen som den gamelgädda han är och det har varit helt underbart!

Storbritanniens natur va otroligt vacker men jag tror nog att norrlands natur ligger på samma plats. Det är så jäkla fint där uppe i fjällen.




Vi kom hem i förrgår och har sen dess bara försökt att ta igen oss. Vi har haft massa tvätt och massa saker som skulle fixas. Jag är aldrig riktigt mig själv när jag kommer tillbaka hem från någon resa och dom sista veckorna har jag ju vart borta en massa. Det tar alltid några dagarn innan jag kan bli mig själv igen. Just nu är vi bara hemma och försöker hitta tillbaka i vardagen. I går va vi dock en sväng på stan med gubbsystrarna och när det blir så kommer man alltid hem med en massa fint i många påsar =) Tyvärr har Stina nu åkt tillbaka hem till Götet, hälsa hem!

En helt galen och underbar resa

Dag 1
Planet avgår 06:45 och efter en behövlig vinare landar vi i London. Förvirrade men inte helt tappade lyckas vi hitta ett tåg in mot dom centrala delarna. Virrar in oss i Piccadilly där vi letar efter ett hotell som vi fick tips av från en flygvärdinna. Hittar givetvis inte detta och åker därför norrut när vi sett alla märkes butiker, skulle ändå inte haft råd att bo där. Vi hamnar i Camden som är en helt underbar stadsdel, där hittar vi även ett hotell men billigt va det inte. Shoppingen där va underbar och ölen god. När öltarmen stillat sig tog vi en snabb visit på alla turist saker som man måste se. Kan inte påstå att jag kände igen mig allt för bra så det va tur att vi hade en bra karta och så fort den togs fram så kom en vänlig själ fram och fråga om vi ville ha hjälp. Mycket trevligt folk där asså, jag är helt förvånad.



Dag 2
Checkar ut och tar oss mot Waterloo station där vi hoppar på ett tåg mot Salisbury. På den stationen hittar vi en turistbuss som tar oss på en guidad tur runt den charmiga hålan och därefter ut mot Stonehenge. Riktigt häftigt att ha fått sett dessa underliga stenar. Väl tillbaka i stan så möts vi av chocken att det inte finns några lediga rum. Får köpt oss ett jävla tält och traskar iväg till en campingplats. Där fick vi sova utan sovsäck eller liggunderlag, va bara till att dricka sig varm.



Dag 3
Det tar en evighet att få sig ut från stan men lyckas till slut hitta en galen lokalbuss som tar oss några mil norrut för endast 5 pund. Kan dock förstå varför det va så billigt för resan kan jämföras med en tur i Balder på Liseberg. Bussen stannar i Swindon där vi sen hittar ett tåg mot Chester. Där skulle vi ha fått sova hos en bekant till Stina men planerna blev ändrade så det fick bli ett jätte mysigt B&B ist.



Dag 4
Promenerar in till Chesters centrum där vi får göra några shopping fynd. Lite senare möter vi upp bekanten för lite rundvandring och sedan middag och några kalla hemma hos henne. Hon hade dom mysigaste hundar som hjälpte till att dämpa begäret efter Bosse. Det gick ju givetvis inte helt dock.



Dag 5
Blir upplockade av bekantens gubbe som kör oss till Liverpool station där vi tar ett tåg mot Glasgow. Det va en lång färd med stopp i Wales. Deras egna språk lät ungefär som Klingon (Star Trek). Väl i Glasgow får vi rum på ett Hostel men har turen att få va själva i ett rum. Man måste ju bo billigt.



Dag 6
Checkar ut och tar bussen mot Islay. Det va en 3 timmar lång färd men otroligt vacker. Naturen i Skottland är lite annat än här. När bussen stanna tog vi båten som tog ca 2 timmar ut mot ön. Där hitta vi givetvis inte heller någonstans att bo så det va bara till att slå upp tältet igen, fast denna gång hitta vi en turistaffär som vi nästan länsa på deras filtar. För säkerhets skull drack vi oss varma innan läggdags. Det va kallt på den där ön och mycket regn.



Dag 7
Låter tältet stå kvar och hoppar på en lokalbuss. Går av vid Ardbegs destilleri och nu börjar allt det roliga som vi har väntat på. Efter mycket fynd där går vi vidare till Laphroaig där vi gör ännu mer fynd. Önska vi hade med oss stora väskan så mycket mer hade kunnat följa med hem. Det här va en fantastisk upplevelse som alla whisky älskare bara måste göra någon gång i livet. Vi ska tillbaka!



Dag 8
Vaknar upp kallare än djävulen själv efter ännu en natt i tältet. Tar oss längst ner på ön där vi tar båten tillbaka till fastlandet. Ännu en lång bussresa senare är vi tillbaka i Glasgow och samma Hostel. Vi är helt slut.



Dag 9
Sista dagen och natten i landet så vi passar på att kolla in stan och shoppa slut på våra sista pengar. Det va dock inte svårt för bättre shopping än där har jag nog aldrig hittat förr.



Dag 10
Checkar ut och tar flygbussen mot flygplatsen. Allt går fint tills vi mellanlandar på Kastrup där vi möts av beskedet att vårat flyg mot Götet är inställt, så vi får ist plats på det sena kvällsflyget. Blir 2 stora 70 cl som håller oss sällskap under väntetiden. Väl framme på Landvetter blir vi hämtade och körda till Lödöse där vi hämtar hem blien till Frölunda. Någon gång efter 2 på natten får vi äntligen sova i en bekant och varm säng.

Detta fick bli en kortfattad berättelse för annars hade jag fått sitta här flera timmar får att kunna berätta om allt som hände. Det har varit den mest händelserika resa någonsin och vi ska åka tillbaka så fort vi bara kan. Nästa gång med lite bättre planering och mer pengar, en bil hade inte heller varit fel så man hade hunnit se lite mer även om vi nu denna gång såg en hel del. Mycket vackert land hela Storbritannien.

Imorron åker vi till fjällen för lite avkoppling och mycket fisk på kroken. Av detta är anledningen till att vi bara fick en dag i Götet och att jag därför inte hann träffa så många. Fick iaf lite tid för familjen.

(Klicka på bilderna för att få dom större!)


Hemma i Götet

Igår kväll landa vi på svensk mark igen, men det va ju givetvis inte utan problem men kan man vänta sig annat på dansk mark? Vi är trötta och sletna efter denna otroliga resa men har bara idag på oss här nere för imorron åker vi uppåt igen. Ska försöka att lägga över alla bilder på datan och göra ett lååångt inlägg när vi kommit hem, för det är mycket att berätta =)

RSS 2.0