Skoterns dag

Idag vakna vi tidigare än vi ville men eftersom det är skoterns dag idag så gick vi upp iaf och blev hämtade av Krille. Vi va överallt och det va faktiskt riktigt kul att titta runt och vi hitta massa fint att sukta efter. Nu när vi har köpt en egen skoter så är det genast sååå mycket roligare.
Jag har inte haft någon bra hjälm innan men kände att nu va det dax och jag hittade den perfekta som bara skrek mitt namn, givetvis är den rosa! Den va inte speciellt dyr, vi såg dom som va betydligt dyrare och vi hade också turen att få 10% eftersom det är skoterns dag. Ett riktigt fynd och jag älskar den och längtar faktiskt nu till säsongen börjar =)

Den är lite mörkare rosa än vad bilden visar.



Visst är jag het ^^



På ett av ställena vi va på så fanns det ett bord med info om skoterkurs så jag stanna givetvis och tjöta. Tro ni han blev förvånad när jag sa att jag faktiskt aldrig har buskört, det har nog aldrig hänt innan. Det verkade iaf kanon och eftersom jag tänkt ta kortet i år så ska jag strax skriva upp mig för kursen i december. Ca 2000:- för 3 dagar och på uppkörningen får man låna skoter där. Allt verkar ju väldigt bra så det ska bli kul men jag är redan nu nervös.. haha.
Jag hoppas jag hinner "övningsköra" en del innan.

Fredag idag

Idag stanna gubben hemma för han är inte helt ok, men inte fick vi vila för det. Runt 7 börja den där jävla betongborren sätta igång och Bosse gick också igång då *suck*. Inte en lugn stund.
Nu har vi iaf fått veta att dom ska in här måndag och tisdag för byta av element och annan jävla skit. 2 dagar av kaos att se framemot. Underbart!

Jag kände iaf att jag behövde fly för att inte bli "The shining" knäpp så jag brumma in till stan strax efter 10. Nog för att det är löninghelg men att vid den tiden ha svårt för att hitta en parkering har nog aldrig hänt förr.

Jag fick iaf gått till optikern och fixat dom bruna brillorna som blivit lite lösa. Sen en tripp till H&M och självklart hitta jag massa fint men nöjde mig med en skjorta och en t-shirt. Riktigt fina fynd. På Bodyshop fick en ny brun ögonskugga hänga med hem. Fick även köpt mig en dyr men som ska va bäst ansiktskräm för torr/vintrig hy. Jag hoppas på mirakel. Nu är jag iaf nöjd och jag fick kylat av mig lite =)

Tog även en tripp till Coop och handla kött, bea och mögelost. Göttig myskväll sen =)

Jag hade iaf tur att få gött väder idag

När gubbens klocka ringde vid 4 imorse så hade jag fortfarande inte lyckats somna. Det blev lite skevt men jag hängde på upp, knapra lite piller och när gubben gick la jag mig igen med en tidning. Någon timme senare lyckades jag äntligen somna men blev väckt vid 10 för att nu är det våran längas tur att få element. Jag förstår dock inte riktigt ordningen för dom är just nu inne i våra garnnars lägenhet på båda sidorna. Kanske att dom tar alla på bottenvåningen först då? Verkar iaf logiskt att dom kommer till oss imorron så vi får leva i kaos över helgen. Med våran tur kan jag inte se något annat.
När jag gick ut med Bosse så morra han åt den närmsta killen, jag undrar om vårat agg mot dom smittar av sig på han. Det är iaf 4 småkillar som jobbar men jag hör dom mest skämta runt, sjunga och ha rören mellan bena. En av dom tog upp något från marken och sa: om jag pillar med dom här så ser det iaf ut som att jag gör något. Respekt!

Det år sådana clowner man tydligen måste släppa in i sitt hem. Jag gillar det inte!

*sniff under armhålan* dax att duscha.

Mmm..

Jag är så otroligt vanlig och tråkig just nu, det händer absolut ingenting!

Det märks att november närmar sig, det är för mig den absolut deppigaste månaden. Mörkret kommer allt för tidigt och det är bara trist och man vet aldrig om det är snö på marken när man vaknar.. bla bla bla. Ibland är det jobbigt att va en sådan "vädermänniska". Kanske därför som jag gnällt så mycket på sista =)
Just nu ligger iaf våra nya element utanför dörren, så kanske jag inte behöver gnälla över det så mycket längre till.. alltid nåt får jag la anta. MEN BLI GÄRNA KLARA NÅGON GÅNG!



Jag har börjat ångra att jag inte gjorde mig smartare.

På dåligt humör idag

Ett nytt företag skulle in här idag och jag blev lovad att dom skulle va här ca 12:00-13:00 så jag lovade Bosse en skogspromenad. När jag vakna så kolla jag ut genom fönstret och självklart så hade det börjat regna lite. Ok det får la gå ändå, på med gummistövlarna och vinterjackan bara. När vi gått en bit in i skogen så började det självklart att ösregna med inslag av snö och en bit framför mig går en lustig gubbe som tar samma väg som jag hade tänkt. Gubbar i skogen har jag fått lära mig att man ska akta sig för så vi tog en stig ut och gick området runt ist. Jackan höll hyfsat tät men mina leggings kunde man krama vatten ur och självklart blåste det gubbkallt. Jag började då bli liiite irriterad. Vi sökte skydd en stund under en fotbollsläktare men Bosse va så rastlös så vi börja traska igen.
När vi kommer hem så ser jag att dörren är upplåst vilket betydde att dom fortfarande va kvar och klockan va då halv 2. Jag väntar en stund utanför men eftersom vi båda frös så gick jag tillslut in. Irriterad som jag blivit går jag bara förbi han och slänger in mina blöta kläder i torkskåpet och sen söker vi skydd i sovrummet. Han stanna inte så länge efter det som tur va.
Så idag va jag lite barnslig men jag står för det.. =) Ett varmtbad va gudomligt efter den helvetes promenaden kan jag säga. Varmvatten är nu en lyx och jag kan inte klara mig utan det igen.

En blöt Bosse som spanar runt under skyddet.



Idag är det lite bättre

Här har det vart fullt ös hela dagen, en massa olika Bravida snubbar har vart här och kämpat och kliat sig huvudet. Varför vi inte har haft något varmvatten är tydligen ett jätte mysterium. Men efter mer än halva dagen så verkar det nu som att vi faktiskt har fått varmvatten, det är ostabilt men det är varmvatten iaf. Det behövs lite mer fix så jag hoppas på att dom dyker upp imorron igen, dock kan dom gärna få dyka upp lite senare än kl 7 som dom gjorde imorse.
Bravida får faktiskt ett lite plus idag, men bara ett litet.

När snubbarna va här idag så märker man verkligen skillnad på Norrland och Götet för ingen av dom va speciellt tjötglada. Saknar det där "snacka med främlingar tjötet". Ni vet vad jag menar. Mer tjöt åt folket i norr!

Ska strax ta mig ett efterlängtat och behövligt bad. Jag håller tummen.

Söndag

Igår kväll va vi i valet och kvalet om det skulle bli en whisky kväll ute men det blev ingen och som alltid är man tacksam för det beslutet dagen efter. Blev ett par goingar hemma ist.

På Ica Maxi hitta vi en kanon bok om whisky som va billig. Den va riktigt kul att kolla i och när vi kom till Islay såg vi nästan identiska bilder som vi har tagit. Den va ett klipp.

Idag va vi och kolla till och matade skotern. Nästan så man längtar till säsongen börjar nu och jag funderar även på om jag ska ta skoterkortet. Någon mer som tänk samma tanke och vill göra mig sällskap?




Imorron blir det till att gå upp tidigt och bäst för dom att dom skickar en skitgris hit fort.

Lite ordning bland kaoset

Min gubben är bäst, han har gjort en armbandshållare till mig så nu slipper alla ligga i trassel över hela byrån. Jag älskar den och jag älskar dig. Tack tack!




För övrigt så är jag fortfarande arg och fick imorse gå hem till svärföräldrarna för att duscha, tur att dom finns och att dom bor nära. Så nej.. fortfarande inget varmvatten och det läcker och är irriterande som vanligt.
Jag har hunnit samla på mig en massa fula ord som dom ska få höra kl 7 på måndag morron. Jag vet att jag gnäller men man kan faktiskt inte göra annat.

Idag har vi även bytt till vinterdäck, eller ja det va gubben som bytte medans jag satt i bilen med en bok =) Det är riktigt halt ute nu men ingen mer snö än iaf.

Måtte djävulen ta all fjärrvärme

Jag är så arg arg arg arg arg arg arg arg arg arg arg arg arg arg arg arg arg arg arg arg arg arg arg arg arg arg arg arg arg arg arg arg arg arg arg arg arg arg arg arg arg arg arg arg arg arg arg arg arg arg arg arg arg arg arg arg arg arg arg arg arg arg arg arg arg arg arg arg arg arg arg arg arg arg arg arg arg arg arg arg !!!!
Med fjärrvärme kommer ni alltid att ha varmvatten. Jaha.. är det därför jag nyss fick raggaduscha i handfatet i iskallt vatten!?!?!?!? Mitt hår kan användas till att steka kött med men kan jag göra något åt saken??? Nej!!!

Vi kom hem till en svinstia och det tog oss en timme att städa efter grisarna och minst lika länge för att göra rent badrummet som va så vidrigt att jag fick gå ut. Bravida va inte mycket bättre än YIY, alla är grisar! Tror ni dom är färdiga än då? Nej! Kanske därför vi inte har något varmvatten för det är bara rör överallt där inne, en jävla rymdstation ser det ut som. Ska bli så fruktansvärt kul när resten av lägenheten blir lika fin.
Jag behöver ett bad efter denna dagen men det är tydligen för mycket begärt. Nu får jag gå och lukta illa och vem vet hur länge?!

Så här fin ser det ut just nu.



Jag som lämna en sån fin gnällkärringlapp.. höhö. Jag är less!



Svaret



Trevlig fredag. Jag mår illa och har skallebank.

Det snöar!

Ryktet stämde allt för bra, det har snöat i natt och det fortsätter även lite nu. Det är dock någon plusgrad så det är mest slask slask och slask som läcker in i mina skor.



Men Bosse är glad och ville inte hem, han älskar snön och är just nu väldigt glad men även arg på sin mamma som ville skynda sig hem. Vindarna är fruktansvärda idag med regn och snö som tar sig in överallt, tur jag har en underbar vinterjacka iaf.



Idag har "turen" kommit till vårat hus och snubbarna med rören är just nu inne i grannlägenheten och har väsnats sen kl 8 imorse. Behöver jag säga att både jag och Bosse är less. Men men det blir la våran tur snart. Underbart om jag inte hinner bli knäpp.

Stjärtbesök

Jag ska la inte klaga för jag har inte vart där så ofta på sista tiden men så fort man ser skitförmedlingens byggnad så blir jag aggresiv och irriterad, och när jag blir irriterad så shoppar jag. Idag gjorde jag allt för många fynd för min plånboks bästa vilket får mig att hoppas att gubben inte läser detta inlägg =)

Äntligen hitta jag 2 snygga skjortor, en i brunt och en i grönt.



Sen sprang jag på den snyggaste koftan som bara skrek om att få följa med hem.
Man kan omöjligt ha för många mysiga koftor i vinter.

 

Jag ska iaf snart få en jobbcoach som tydligen är det senaste och jätte bra. Jaja snacka går ju men jag ska ha ett öppet sinne.

 

Idag jobbar gubben sent och det är som alltid trist.


I brist på annat

65 frågor!
1. Vad är klockan: 20:06
2. Vilket namn stå det på ditt födelsebevis: Marie C A
3. Smeknamn: Marre
4. Antal ljus på din senaste tårta: Behöver en våningstårta om alla ska få plats
5. Husdjur: Bosse
6. Hårfärg: Blond
7 .Favoritfärg: Brun
8. Piercing: Öron, näsan och naveln
9. Tatuering(ar): Vaden och ryggen
10. Födelseort: Götet
11. Bostadsort: Norrut
12. 2 eller 4 dörrar (på bilen): Fyra är inte fel men den röda faran har bara 2
13. Kaffe eller te: Te
14. Salladsdressing: Ja
15. Färg på strumporna: Nakna
16. Lyckotal: 8, 9, 10 och 17
17. Favoritfilm: Lasse Åbergs
18. Bästa semestern: Storbritannien
19. Favoritmat: Kan omöjligt välja en för jag ÄLSKAR mat
20. Bästa veckodagen: Torsdag av någon underlig anledning
21. Senaste låt du har lyssnat på: Michelle Branch- goodbye to you, den spelas just nu
22. Favorit TV-program: Greys, Desperata, Vänner, Big bang theory
23. Favoritrestaurang: Alla som serverar mat
24.Favoritblommor: Prästkragar och tulpaner
25. Tycker inte om: Att vänta
26. Sport att titta på: Ishockey (Frölunda)
27. Senaste sjukhusvistelse: Det va nog när dom snodde min visdomstand
28. Favoritdricka: Öl, Whisky och juice
29. Vilken färg på väggarna i ditt sovrum: Beige
30. Hur många gånger kuggade du på körkortet: 1
31. Var är du om 10 år: Fortfarande ung
32. Är du dömd för något brott: Ja, jag va för snygg
33. Vad gör du när du är uttråkad: Är en duktig hemmafru
34. Vän som bor längst ifrån dig: Typ alla ju
35. Vad retar du dig på: Allt
36. Det bästa du vet: Mat
37. Läggdags: Sover när jag är trött
38. Vad är klockan: 20:22
39. Favoritlek: Sällskapsspel
40. Favoritfilmmusik: Nu för tiden är det en jäkla blandning
41. Skostorlek: 35
42. Syskon: 3 sådana
43. Favoritpålägg: Äter sällan bröd faktiskt
44. Favoritdjur: Haj och Bosse så klart
45. Gillar du snö: Jag bor ju nu i norrland så jag måste väl svara ja
46. Favoritglaglass: Choklad
47. Vilken är din bästa egenskap: Allt med mig är bra
48. Vilket är ditt nästa mål i ditt liv: Ett jobb tack eller vinna massa penar
49. Vad gör du: Nu svarar jag på dumma frågor
50. Vilket djur skulle du identifiera dig med: Jag är nog en gris eller sjöko
51. Vad fascinerar dig hos andra människor: Hur dumma vissa kan vara
52. Favoritgodis: Nappar och chokladsockerbitar
53. Spelar du nåt instrument: Jag är en tondöv jävel
54. Vilken/vilka sporter gillar du mest: Nästan alla
55. Vilken film såg du på bio senast: Kan ha vart Eclipse
56. Senaste köpa skiva: Finns det någon skivaffär här?? Code 64 kanske
57. Roligaste konserten: Slipknot och Metallica
58. Samlar du på något: Lasse Åberg glas och kilon tydligen.. haha.
59. Hur tror du att folk som ser dig på stan uppfattar dig: Kort??
60. Vad stör du dig mest på i detta ögonblick: För många frågor men jag har inget bättre för mig
61. Favoritlåt: Inconstant sorrow
62. Har du en mobiltelefon: Nej jag har en rosa??
63. Vad är det vackraste som finns: Jag
64. Om du fick en resa helt gratis, vart skulle du åka då: Just nu är går ju drömresan till Arizona
65. Vad är klockan nu när du är klar: 20:37, helvete vilken tid det tog då

Vinterfix

Det går just nu ett hemskt rykte.. att första snön ska komma till helgen. Jag vill inte jag vill inte jag vill inte jag vill inte jag vill inte jag vill inte jag vill inte jag vill inte jag vill inte jag vill inte jag vill inte jag vill inte jag vill inte jag vill inte jag vill inte jag vill inte jag vill inte.. inte än!!!

Det känns dock att något är pågång för det har blivit mycket kallare, även på dagarna så idag har jag fått göra vinter här hemma. Fram med vinterjackan, vinterskorna, mössa och allt annat tillbehör. Sängen har nu fått vintertäcken och balkongsaker har fått gå i ide i skrubben. Vi har även satt på elementen men det är nog inte länge till vi får använda dom för kanske kanske kanske att rören och dom nya elementen kommer dom närmsta 2 veckorna, vi har fått lappar som antyder detta iaf. Ser inte fram emot kaoset eller resultatet men det ska bli gött när det är klart. Idag va YIT här och jag vet ärligt inte vad dom gjorde förutom att skita ner våra golv så det blev storstädning för min del.

Trevlig kväll!

Tack darling!

Jag har haft den mest underbara helg på länge. Linda har vart här och vi har haft sååå mysigt!
Kan inte fatta att vi hann med så mycket kul under dessa dagar och tiden gick konstigt nog inte för fort, men du är massa saknad ändå och jag ser fram emot nästa gång.
Tänk vad fort man kan glida in i gamla vanor, allt va precis som förr =)
Tack för allt darling, love you.



Lite övervänt och en massa måsten

Just nu sitter jag lite uttråkad med datorn på ena knät och Bosse i det andra och lyssnar på gamla Katy Perry låtar, hur jag hamna där vet jag inte ännu. Idag har jag en massa måsten men när den lurvige ligger så gött har jag inte hjärta att flytta på honom. Det jag borde göra är: diska, dammsuga, bädda och när gubben kommer ska vi åka och fixa lite annat. Men allt detta är bra måsten för det ska va fint tills Linda kommer imorron. Jag är inte riktigt säker på vägen till tågstation men gubben säger att det är enkelt så jag får la lite på honom. När jag inte har kört så mycket bil på en stund så kan jag bli lite nervös inför en okänd väg, men det ska gå bra.

Det här kommer att bli en kanon helg! =)

Nu dax för dagens måsten.

Mys med Lindas Silka.
Våra busungar får leka en annan gång.



 


Storm idag

Idag när jag va ute med Bosse så fick mina öron lida för att jag inte tog mössan på mig. Herreguuud vad det blåser kallt ute, riktigt kyligt dessutom för inte ens Bosse ville skita på öppen plan *burr*.

Trädet utanför har nästan inga löv kvar så jag känner på mig att första snön är nära, tur den nästan aldrig stannar kvar iaf.

Just nu är grävmaskinerna precis utanför balkongen och dom har irriterat mig hela morgonen. Det jag inte förstår är varför en snubbe alltid står brevid och bara glor? Verkar som dom har börjat fylla igen en del hål vilket måste innebära ett gott tecken på att kanske kanske går det framåt.

Inatt drömde jag mer action än vanligt och det va massa agenter med. Måste sluta se så mycket på 24 tror jag.

Nu är det bara 2 dagar kvar tills Linda är här =)

Drömmar..

Det är inte gubblångt kvar tills jag fyller 25 ++ (hur många + spelar inte så stor roll) och det har fått mig att börja tänka på att även om siffran har stannat så gör inte åldern det och det är så mycket som jag inte har fått sett än.

Jag är jätte tacksam för våran resa genom Storbritannien i somaras att vi fick sett så mycket där. Att vi har besökt Stonehenge tex är något riktigt stort. Vi ska ju absolut tillbaka dit och utforska Skottland ännu mer, så mycket som vi missa just där. Jag har tex inte klappat "Nessie" ännu.

Vi är både väldigt sugna på att åka till USA och det som intresserar mig mest där är öknen (jag är dock väldigt rädd för wrong turn-"människor" som jag är övertygad om lever där). Jag åker mycket hellre till Arizona och får uppleva Grand Canyon än till New York och Frihetsgudinnan, visst hade det vart ganska häftigt att åka dit också men det står inte överst på listan. Tänk bara att få glida runt i en båt på Coloradofloden och se dessa mäktiga berg ovanför, kanske tom fiska lite. Jag tror på att man kan få ett mycket häftigare äventyr där ute och det skulle va en perfekt semester.

Nu fattas det bara lite pengar. Vann 25x2 kr på Triss så det är en bra början.. eller? =)

 

 


Jag vill jag vill jag vill jag vill jag vill jag vill jag vill jag vill jag vill jag vill jag vill jag vill jag vill jag vill jag vill jag vill jag vill jag vill jag vill jag vill jag vill jag vill jag vill jag vill jag vill jag vill jag vill jag vill jag vill jag vill jag vill jag vill jag vill jag vill jag vill jag vill jag vill jag vill jag vill jag vill Jag vill jag vill jag vill jag vill jag vill jag vill jag vill jag vill jag vill jag vill jag vill jag vill jag vill jag vill jag vill jag vill jag vill jag vill jag vill jag vill!!!

Faaan!

För någon dag sen fick vi en lapp i brevlådan att det nu är Bravidas tur att komma in i våran lägenhet och härja. Ca 2 besök med start nästa vecka, deras rykte är dock bättre än YITs.
Igår fick vi en till lapp där det stod att YIT ska in här imorron igen för att fixa mer saker innan det är Bravidas tur så det är bara till att ge sig av till svärföräldrarna imorron för att söka skydd. Fattar inte hur många besök det ska ta för att sätta in fjärrvärme?!? *mutter stön suck*.

Jägar Bosse på 1800-talet

Ja igår klev vi upp före tuppen för en tur till storkågeträsk. Vi kärringar slog ner våra arslen i bagarstugan medans Bosse med gubbarna vandra ut i skogen för att jaga. Det kändes verkligen som att vi levde långt bak i tiden för i stugan va det 8 grader och vi kämpa med att få igång elden som vi sedan stod brevid en låång stund.
När vi väl va varma så börja de vi baka bröd, det blev 3 olika sorter precis som sist och det va lika roligt nu som då. Vid lunch kom gubbarna på kycklingsallad och gav sig sedan ut i skogen igen.
När vi hade bakat klart allt bröd så bakade vi ist pizza och givetvis avslutade gubbarna dagen i skogen lagom till det. Tyvärr fick dom dock ingen fågel men Bosse hade varit jätte duktig och kände vart fåglarna hade varit. Kanske inte så mycket till jakthund, än iaf men han ska få fler chanser.
På kvällen när vi hade kommit hem va vi jätte trötta och det va mest soffan som gällde för hela familjen.
Kul dag helt enkelt =)

Brödet ligger på jäsning.



Den varma ugnen som man fick "solbränna" av i ansiktet. Lite ajaj va det,
men den är rolig att grädda i.



Bosse i skogen med sitt jaktlag.

 

Idag skulle det ha blivit bio för oss men stan ska ha en spark i arslet som inte har 3D-bio. Det blir ingen bio ikväll med andra ord.


Gött med fredag

Även när man är en arbetslös nolla så är det gött med fredagar, det betyder att man får ha familjen samlad vilket inte är helt fel. Idag blir det dock en lugn och tidig kväll för vi ska alla upp före tuppen imorron. Bosse ska med sin pappa och farfar ut och jaga fåglar för första gången. Bosse har inte blivit skottränad mer än när han va liten, men vi tror på att det ska gå bra. Ska bli kul att senare få höra rapporten om hur bra han fungerar som jägarhund. Själv ska jag med svärmor, Marie och en moster till bagarstugan för att baka bröd och pizza. Det är riktigt kul att stå där framför ugnen faktiskt. Det ska bli en skoj dag.
Men nu är det först fredag.

Trevlig fredag!

1 oktober idag. Grattis Gustav på födelsedagen!

RSS 2.0