I morron åker vi!

Ja i morron har dagen äntligen kommit när det är dax att åka ner. Vi ska upp långt före tuppen inför den lååånga resan neråt. Sen på fredag morron går flyget till London där vi sedan i lugn och ro ska vidare upp till Skottland. Det kommer bli en sån sjukt häftig resa!

Blir kanske inget mer inlägg förrens vi är hemma igen, men man vet ju aldrig.

Nu ska vi ha det gött =)



Så här stilig är Bosse med sin nya gps. Den va helt klart värd pengarna.


Fyndat

Dagen började med ett besök på vårdcentralen och efter att dom snott mer blod av mig cykla jag och gubben in till stan för att köpa Bosses gps. När vi kommer dit så visar det sig att dom har sänkt den med 1000 kr för att det ska komma in nån ny värsting variant om nån månad. Snacka om tur att vi väntade några dagar för 6500 kr blev ett fynd.

Gubben sitter just nu och försöker förstå sig på den, den har hur mycket funktioner som helst. Vi ska testa den ikväll men utan att han får vara lös, gubben ska få hitta oss när vi är ute och går =) Vi köpte även en väst till Bosse så ingen kan ta han för räv. Han va dock lite skeptisk mot den men kommer nog att älska den när han lärt sig vad den innebär.






När vi kommit hem så hittade jag ett brev till mig från Kalix i brevlådan. Så fort jag såg det visste jag vad som stod i det för det va alldeles för tunt för att innehålla något posetivt. Jag har med andra ord inte fått en plats på universitetet för det va tydligen 115 sökande på 20 platser och jag va inte bra nog. Så nu är det officiellt att man återigen är en arbetslös nolla. På återseende kära stjärtförmedling *mutter*.

Fällfors

Idag gick vi upp tidigt för att möta upp Elin och Krille för att glo på SM i dragracing. Det brukar va ganska roligt men lyckan idag blev en besvikelse. Stora svarta moln hotade oss och det tog tid för banan att bli torr. När väl solen titta fram så paja självklart tidtagaren och allt försenades med ca 6 timmar och det enda vi fick sett va junior dragsters. Vi gav upp och lämnade Fällfors med en ond rygg, rutig rumpa efter läktaren och en röd jävla näsa. Tack!

Just nu håller jag på att tvätta så inget svettigt och äckligt följer med ner. Kameran och videokameran är laddad och jag försöker förbereda mig mentalt på att va utan min älskade Bosse i 2 veckor. I morron blir det till banken med alla respengar och troligtvis skämma bort Bosse med en gps för 7500 kr. Det är tur att man är rik när man inte är det, eller hur det nu va.

Det har förresten blåst storm här idag så min planta hittades böjd på mitten *mutter*. Jag gjorde mitt bästa för att lappa ihop den och håller nu tummen.

Svettlördag

Idag ställde vi klockan på lite tidigare för att hinna göra en massa ärenden på stan. Det slutade dock med att vi bara kom hem med en dvd box. Hade tänkt sätta in alla pengar på banken som vi har sparat ihop men skiten va ju stängd. Hur kan man inte ha öppet på en lördag? Kollade även efter en gps till Bosse men den va aningen dyrare än vi trott. 7500 kr med karta skulle dom ha för den så vi får nog tänka igenom detta lite för det är ganska mycket pengar.

Vi satte oss ist på en bänk i stan och njöt av värmen tills vi kom på den briljanta idén att cykla till Bergsbyn och köpa mjukglass. Det va en tuff cykeltur och ingen av oss luktade mumma när vi kom fram men glassen va kanon.



Redan fredag

Idag om 1 vecka har vi redan hunnit landa i London. Tiden går fort nu =)

Det va gubbens sista arbetsdag innan semestern idag så han kom hem redan efter halva dagen. Det va välkommet, blir lätt trist när man är själv.

Igår va vi helt utan nät här uppe. Nån stjärna hade ju kört över någon kabel så från morron till kväll funka varken mobil eller internet men nu är det ordnat iaf. Man känner sig skrämmande nog väldigt naken utan.


Hot hot hot, with an British accent

Idag trotsa jag det varma vädret och cykla in till stan för lite välbehövlig shopping. Löjlig som jag är så har jag redan börjat kolla vilka kläder jag ska ha med mig på resan för jag ska ha med mig så lite som möjligt för att kunna shoppa så mycket som möjligt. Jag upptäckte dock att jag saknar en svart kortärmad som går ihop med mina favorit gubbshorts som ska få följa med. Köpte även annat onödigt som shampo och duschtvål i reseförpackning, men dom är ju så söta.

Nu är jag redo och om exkat 1 vecka åker vi ner mot Götet =)

Du underbara balkong

Det har som sagt vart årets varmaste dag idag så många timmar har tillbringats på balkongen. Kan inte fatta hur jag har kunnat leva utan en tidigare, ska aldrig va utan igen.

Vi va förbi blomsterlandet förut och där fynda jag en ny kruka till min uteblomma, den hull på att växa ut den förra. Denna är gul/skimrande men det syns lite dåligt här tyvärr. Det är min första egna köpta kruka så nöjd är jag.



Idag har jag även skördat min första sockerärta och den va kanon god. Mycket mer smak än dom man köper så nu längtar jag tills fler blir ätklara.



Jag har även under dagen fått ringt lite viktiga samtal inför resan. Tyvärr så va jag försent ute med banken för dom har inga pund på lager så vi får växla lite pengar när vi kommit till Götet ist. Sen så har jag spärrat mobilen för internet och 3G utomlands. Kunde tydligen bli väldigt dyrt om man råkar komma in där men nu ska allt va ordnat och man ska kunna ringa utan att det blir gubbdyrt. Kanon.



Tiden rusar nu

Måndag redan och det underbara är att det är hett ute. Äntligen har vi också fått 30 gradig värme, vi har dock turen att det ändå blåser lite idag.

Vi har kommit överrens om att köpa en gps till Bosse så vi kan släppa han lös igen. Vi köpte ju en hundpejl men den visar bara åt vilket håll han är, vi vill kunna veta exakt så vi kan hitta han om han skulle tappa bort oss. Dom är verkar dock va väldigt dyra och vi skulle behöva en som är vattentät också. Ryktet säger att dom ligger runt 6000kr vilket han absolut är värd men vi ska kolla runt lite och hoppas på att hitta en tills vi åker till fjällen så han får springa runt och bada som förra året.

Denna veckan är gubbens sista innan semestern så tiden går fort nu.

I lördags hade vi en helt perfekt dag. Tack älskade gubbe.

3 år av lycka!

Idag är det våran 3 årsdag och vi har varit förlovade i 2,5 år men det känns som mycket längre. Vi började dagen med en tur till stan och stadsfesten. Jag fick mig en efterlängtad langos och mer godisremmar fick följa med hem. Ikväll ska vi ut och äta god mat och dricka lite gött. Hoppas på att regnet inte kommer så man kan cykla in.

Tack underbara gubbe för att du är bäst och min. Älskar dig massa!


På stan så köpte jag mig ett par nya skor. Ibland och bara ibland är jag glad över att ha små fötter för skorna jag hitta va storlekar upp till 35 och dom passa perfekt. 149kr va det helt klart värt och jag tror dom blir perfekt till våran resa.



Min planta växer för fullt och är nu så här stor. Den är mycket högre än dom 50cm som det stod att den skulle bli. Det har även börjat blomma för fullt och några har redan hunnit bli ärtskidor som snart är ätklara.



Nyss blev Bosse helt tokig efter att ha sett något från balkongen. När vi går ut och kollar är det svärmor och Bilbo som är ute och går. Vi fick hålla i Bosse för det verkade nästan som han va påväg utför så glad blev han. Nu går han runt här och piper och svär över att han inte fick gå ut och hälsa. Söta älskling!



Trevlig lördag för det ska vi ha!




!?!?

Vad har min sjukhistoria med vapen att göra?! Efter mitt besök på vårdcentralen så fick jag med mig ett papper hem som jag skulle fylla i. Eftersom jag inte va helt vid mina sinnes fulla bruk så har jag inte kollat på skiten förens nyss. Jag började fylla i skiten men frågorna blev bara mer och mer bisarra så jag la ner projektet. Kolla här.




Idag har Bosse fått busa med Bilbo som för tillfället bor hemma hos svärföräldranra. Bosse va dock lite väl intresserad av han så jag börjar undra hur hans läggning är egentligen. Bög eller inte bög, det är frågan.

Idag är det exakt 2 veckor kvar tills vi åker. Pirr pirr i magen nu =)

Snurrigt

Idag är jag "vaken" tidigt för jag hade en tid hos vårdcentralen för lite prover. Jag har aldrig varit känslig för att bli stucken eller se mitt blod men efter att hon snott lite blod från mig och jag reser mig upp från stolen så börjar allt att snurra, jag mår riktigt illa. Vinglar iväg som ett fyllo tills jag hittar en toa som jag låser in mig på och sjunker ner med huvudet i handfatet. Hade turen att hitta plastmuggar så jag börjar hinka vatten.

När jag ser mig i spegeln så kände jag inte igen mig själv. Kan ärligt säga att jag aldrig sett något blekar i hela mitt liv förr. Hade fotat mig själv om inte hela världen gungade så förbaskat.

När jag kommit på hur mina fötter fungerar så måste jag ut till receptionen igen för att boka en ny läkartid. Självklart har dom kafferep bakom disken och bryr sig inte alls om den gungande och otåliga människan på andra sidan. Efter att ha "fin" hostat ett x-antal gånger får jag mig iaf en ny tid som är när jag fortfarande är i landet. Gött.

Efter att jag har kommit ut i friska luften börjar jag fungera igen men när jag kommer fram till cykeln (ja jag cyklade trots att det tar 5 min att gå) ser jag att låset ligger i cykelkorgen. Va fan, va jag snurrig redan innan jag hade kommit in? Tur den stog kvar iaf.

Nu ska jag lägga mig ner.

Kors i taket

Ja idag är man en arbetslös nolla igen, men jag är inte jätte ledsen för jag har fått semester ändå. Jag antar att jag va lite för dramatisk igår för kors i taket att jag blev förvånad när jag skrev in mig på skitförmedlingen igen. Man har rätt till 20 dagars betald semester som arbetslös så jag fixade ledigt till Skottland och senare till fiskeresan, så nu slipper jag oroa mig för det =) Lät även som dom skulle låta en va ett tag, tar en stund med alla papper som ska ordnas osv. Verkar som att problemen har skjutits upp så jag ska la inte klaga precis.

När jag cyklade in till stan så små regnade det så jag fick ta jackan på mig. När jag kommer fram skiner solen och jag börjar lukta %&?!#¤. Jag skulle nämligen köpa en likadan ryggsäck till gubben som jag redan köpt till mig för det visade sig att den han hade va trasig. Jag köpte oss även lås till dom för jag blev lite nojig efter att ha kollat på Gränsbevakarna Australien. Vill ju inte att någon ska kunna öppna dom när vi inte har koll. Gubben fick blåa lås medans jag fick rosa.



Den här veckan är det Stadsfesten här i stan så överallt va det fullt av stånd med göttiga saker och annan skit. Brukar gilla att gå runt och kolla men idag va jag inte klädd för att visas bland folk egentligen. Några godisremmar fick dock följa med hem.

Sista semester dagen

Min frivilliga semester har inte vart lång, det är nämligen min sista dag idag. Jag borde njuta av den och jag borde ta Bosse på en riktigt lång promenad. Jag vet inte om jag orkar dock trotts det goa vädret, balkongen får duga just nu iaf.

Imorron ska jag skriva in mig på skitförmedlingen igen och det är inget en normal människa kan känna glädje inför, jag har tom lite ont i magen och hade hoppats få svar från universitetet innan dagen kom.

Jag vet hur samtalet kommer att bli imorron:

-Hej, jag ska skriva in mig igen.
-Okej vad har du gjort fram tills nu?
-Trainee jobb.
-Du får inte fortsätta där?
-Nej så nu är jag här igen.
-Men du har sökt en massa andra jobb under tiden?
-Nej jag väntar svar från universitetet.
-Men inte sökt några jobb?
-Nej.
-Du vet väl att du måste..
-Jaja.
-..vara aktiv för att få ut några pengar.
-Jaja.
-Du måste även söka jobb i hela landet, allt som finns.
-Jaja, jag vet.
-Nytt för i år är även att du måste söka utomlands.
-Okej?
-Du har tur idag för det finns nämligen jobb utomlands just nu.
-Okej?
-Du och några till ska nämligen få åka iväg och utbildas till självmordsbombare.
-Okej, men är det verkligen lönsamt.. ilängden?
-Ni får självklart gå en kurs först.
-Jaha.
-Du måste ta allt du erbjuds, du får inte tacka nej.


Jag försöker förbereda mig för det värsta men hoppas dom är snälla så här på sommaren. Inget får förstöra våran resa. Jag har funderat över om man får lov till semester som arbetslös? Säkert inte.

Det blommar

Det har gått fort och nu äntligen har det börjat att blomma. Man ser kanske inte så bra men 2st knoppar har kommit fram och kanske snart är ätbara =)



Idag har vi fixat med bilen. Vi har först tvättat den och sen har gubben vaxat den medans jag städa insidan, så nu har den några kilo hundhår mindre. Den blev även kanon röd och fin så nu är den nog glad på oss.

Ikväll ska jag på bio med Helen och äntligen få se SATC2. På tiden kan man säga.

Underbara fredag

Då är det äntligen fredag, trotts att jag har semester så längtar man ändå till helgen. Dagen började bra med en promenad med Bosse. Vi hann inte långt förrens vi mötte ett par från valkursen och tillsammans gick vi iväg till hundgården för att släppa våra monster för lite lek. Bosse va ganska så duktig så jag vart glad. Kul att han får leka av sig med en annan hund, han blir så mycket tröttare också =)

Igår va vi ju på bio och Eclipse va helt kanon, bättre än jag trott. Helt klart den bästa av filmerna, hittills. Där mötte vi också Helen med sina systrar, dom satt precis under oss och lite högre upp hitta vi Jenny och Gustaf. Kändes lite hemtrevligt så faktiskt.

Efter middagen hos svärföräldrarna som är om en stund så ska vi på stan för lite shopping. Jag måste hitta mig en perfekt ryggsäck inför våran resa. Eftersom vi ska åka runt så mycket så vill jag inte ha en rullväska så det får bli en ryggsäck. Kan inte fatta att om exakt 3 veckor åker vi!!!

Nåt som dock har gjort mig på dåligt humör är en lapp som vi fick i brevlådan igår. Det har betsämts att vi ska få fjärrvärme hit nu. Så någon gång under sommaren så kommer här va ett jävla spring på gubbar som ska sätta in dessa otroligt fula rör. Blir jätte kul när man har Bosse som inte alls kommer tycka om dom. Suck pust och stort jävla stön!

Äntligen oväder

Vi har haft kanon dagar här uppe nu men på nätterna har det regnat och åskat. Självklart vill jag ha sommar och sol men något som jag har saknat som är ovanligt här uppe är ett riktigt oväder. Inatt fick vi äntligen ett sådant oväder. Det regnade så sjukt mycket att man knappt kunde se ut och sen åskade det och blixtrade för fullt. Underbart och mysigt. Just nu är det dock bara trist ute så det är mindre kul. Jag antar att det är pga detta som jag har sovit så dåligt dom sista nätterna. Min kropp och mitt humör påverkas enormt av stora väder skillnader.

Min odling verkar dock älska det för plantorna har nu växt sig över pinnarna så dom är ca 50 cm höga. Nu väntar jag bara på att det ska börja blomma.



Ikväll ska vi på bio och äntligen se Eclipse. Hoppas den är kanon för mina förväntningar är höga.

RSS 2.0